Η φωτογραφία ως εμπορική τέχνη

έγχρωμη φωτογραφία, παιδί, πελεκάνος
· Διαλέξεις - Ομιλίες · Αθήνα · Κηφισιά // Δημοσίευση: 04 Ιουλ 2015

ομιλία του Ιάσονα Δήμου στο Athens House of Photography

Ο Ιάσων Δήμου, επιμελητής φωτογραφίας και ιδιοκτήτης της γκαλερί φωτογραφίας Athens House of Photography, θα παρουσιάσει το θέμα «Η φωτογραφία ως εμπορική τέχνη» στις 9 Ιουλίου και ώρα 21:00 στο Athens House of Photography.

Η φωτογραφία εδώ και περίπου δύο δεκαετίες έχει καθιερωθεί ως τέχνη στον χώρο των γκαλερί και των δημοπρασιών, και μάλιστα με πολύ σταθερές προοπτικές ανόδου. Σε μέσο όρο τα τελευταία 15 χρόνια η αξία της φωτογραφίας αυξάνεται 10% ετησίως. Στην Ελλάδα τώρα πρόσφατα έχουμε αρχίσει να εξοικειωνόμαστε με αυτήν την ιδιότητα της φωτογραφίας και σκοπός του Athens House of Photography είναι να την καθιερώσει στην συνείδηση των φιλότεχνων και των συλλεκτών.

Ο Ιάσων Δήμου θα μιλήσει για την αξία της φωτογραφίας ως εμπορεύσιμη τέχνη, για το τι πρέπει να προσέξει κάποιος όταν αγοράζει ένα τύπωμα, για τα διάφορα είδη εκτυπώσεων, κλπ. Θα υπάρξει παρουσίαση διαφόρων φωτογραφικών έργων, κλασικών αλλά και σύγχρονων καλλιτεχνών. Ταυτόχρονα, θα υπάρχουν λευκώματα και έργα προς πώληση. Τέλος, όποιος ενδιαφέρεται να φέρει έργα που έχει στην κατοχή του για εκτίμηση και απορίες, θα υπάρχει ευκαιρία για ερωτήσεις και εκτιμήσεις μετά το τέλος της ομιλίας.