Νέοι Έλληνες Φωτογράφοι 2015

πορτρέτο άνδρα -- φωτογραφία: Κατερίνα Πετρούτσου
· Εκθέσεις · Φεστιβάλ · Αθήνα // Δημοσίευση: 28 Ιουλ 2015

έκθεση φωτογραφίας νέων καλλιτεχνών στο πλαίσιο του Athens Photo Festival 2015

Η έκθεση Νέοι Έλληνες Φωτογράφοι από το 1987 επιχειρεί να συμβάλλει εποικοδομητικά στην προσπάθεια των νέων καλλιτεχνών για πρόσβαση στον εικαστικό χώρο και να αναδείξει την τρέχουσα φωτογραφική παραγωγή των νέων Ελλήνων δημιουργών. Απόδειξη του σημαντικού ρόλου που διαδραματίζει ο θεσμός στα φωτογραφικά δρώμενα του τόπου, είναι ότι μεγάλος αριθμός φωτογράφων που σήμερα είναι αναγνωρισμένοι και καταξιωμένοι στο χώρο, πρωτοπαρουσιάστηκαν μέσα από την έκθεση αυτή.

Οι φωτογραφικές εργασίες που παρουσιάζονται επιλέχτηκαν μέσα από ένα σύνολο 760 προτάσεων. Ετερόκλητα στοιχεία και πολλαπλές προσεγγίσεις διασταυρώνονται, αντανακλώντας τη «δροσιά» της νέας οπτικής.

Συμμετέχουν: Λίλη Ζουμπούλη, Μαρίλια Φωτοπούλου, Aιμιλία Βρότσου, Κατερίνα Πετρούτσου, Έλενα Νασσάτι, Αθανάσιος Καρατζάς, Ηλιάνα Μεϊντάνη, Κωνσταντίνος Καρτελιάς, Γεωργία Μαραγκοπούλου, Anisa Xhomaqi, Daimon Xanthopoulos, Αντώνης Λέκκος, Αιμιλία Γάκη

Επιμέλεια: Μανόλης Μωρεσόπουλος

γυναίκα με κίτρινο αδιάβροχο σε λιβάδι -- φωτογραφία: Ηλιάνα Μεϊντάνη

Ηλιάνα Μεϊντάνη - Into the landscape

γυνμό φύση -- φωτογραφία: Aιμιλία Βρότσου

Aιμιλία Βρότσου - Denude

Το Athens Photo Festival 2015 συνεχίζεται στο Μουσείο Μπενάκη και θα διαρκέσει έως την Παρασκευή 31 Ιουλίου. Με νέες ιδέες και προσανατολισμό στη σύγχρονη φωτογραφία, το κεντρικό πρόγραμμα του φεστιβάλ παρουσιάζει το έργο 76 καταξιωμένων και ανερχόμενων καλλιτεχνών από 37 χώρες και διαρθρώνεται μέσα από αυτοτελείς ενότητες, διασταυρώνοντας φωτογραφικά έργα, βίντεο, αρχειακό υλικό και φωτογραφικές εκδόσεις.

ΞΕΝΑΓΗΣΕΙΣ

Ειδικές ξεναγήσεις προσφέρονται για ομάδες 10 ατόμων και άνω. Οι ξεναγήσεις προσαρμόζονται, ύστερα από συνεννόηση, στις ανάγκες και ιδιαιτερότητες της κάθε ομάδας. Δυνατότητα προγραμματισμού κατόπιν συνεννόησης τουλάχιστον 3 ημέρες πριν την επιθυμητή ημερομηνία διεξαγωγής στο τηλ. 210 9211750, e-mail: contact@hcp.gr

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ

Κυκλοφόρησε ο επίσημος κατάλογος του Athens Photo Festival 2015 με φωτογραφικό υλικό και κείμενα για το σύνολο των εκθέσεων της φετινής διοργάνωσης. Διατίθεται online ή στα εκδοτήρια του Mουσείου Μπενάκη, κεντρικό χώρο διοργάνωσης του Athens Photo Festival.