Ποιός είναι ο φωτογράφος (και πως φωτογραφίζει)

φωτογραφία σεμιναρίου
· Μαθήματα - Σεμινάρια · Αθήνα // Δημοσίευση: 09 Σεπ 2015

σεμινάρια φωτογραφίας από τον Καμίλο Νόλλα στην «Ανοιχτή Τέχνη»

Η φωτογραφία κατά τη δεύτερη δεκαετία του 21ου αιώνα δεν έχει καμία σχέση με εκείνη που όλοι γνωρίσαμε. Μολονότι έχει καταλάβει ισότιμη θέση ανάμεσα στις εικαστικές τέχνες δεν είναι πια το αξιόπιστο μέσο καταγραφής και επικοινωνίας του προηγούμενου αιώνα. Σε αυτό συνέβαλαν αφενός η τηλεόραση και αφετέρου η έλευση της ψηφιακής τεχνολογίας και η ενσωμάτωση της σε οικονομικές κόμπακτ κάμερες και κινητά τηλέφωνα.

Την εποχή κατά την οποία το μέγεθος, η ποσότητα, η τεχνική και η πληθώρα βρίσκονται στον αντίποδα της αισθητικής και του περιεχομένου καλούμαστε να επιλέξουμε ανάμεσα στη δημιουργική φωτογραφία και εκείνη των σόσιαλ μίντια. Αν υποθετικά αυτά τα άκρα οριοθετούν μια νοητή γραμμή, εμείς θα κινηθούμε κατά μήκος της.

Μέσα από συγκεκριμένα παραδείγματα και αναφορές σε εργασίες άλλων φωτογράφων, θα γνωρίσουμε τα διαφορετικά είδη της φωτογραφίας. Η τεχνική, η φόρμα, η σύνθεση και το κάδρο είναι λίγα από αυτά που θα αναλύσουμε ώστε να αναδείξουμε το προσωπικό ύφος του καθενός και εντέλει να μάθουμε να φωτογραφίζουμε με λιτό και απέριττο τρόπο. Όπως τα γραπτά των καλών συγγραφέων είναι αποτέλεσμα σβησίματος, έτσι κι εμείς θα μάθουμε να διηγούμαστε μία ιστορία με λίγες και καλές εικόνες.

Κατά προτίμηση: συμμετέχοντες με δικό τους ψηφιακό εξοπλισμό
Επίπεδο: Ερασιτέχνες και προχωρημένοι ερασιτέχνες
Διάρκεια: 11 εβδομάδες
Πρόγραμμα: Το πρόγραμμα διαμορφώνεται ανάλογα με το επίπεδο συμμετοχών

Σας προτείνουμε να δηλώσετε έγκαιρα το ενδιαφέρον σας, για να εξασφαλίσετε την συμμετοχή σας σε συγκεκριμένα σεμινάρια, καθώς ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι περιορισμένος. Με τη συμπλήρωση και αποστολή της φόρμας που θα βρείτε στην ιστοσελίδα της «Ανοιχτής Τέχνης» θα υπάρξει άμεση επικοινωνία μαζί σας.