Μαθήματα φωτογραφίας στο Δήμο Αχαρνών

αφίσα μαθημάτων
· Μαθήματα - Σεμινάρια · Αθήνα · Αχαρνές // Δημοσίευση: 09 Σεπ 2015

μαθήματα φωτογραφίας από τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Αχαρνών σε συνεργασία με τον Γιώργο Συρσίρη

Για τέταρτη χρονιά η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Αχαρνών (ΔΗΚΕΑ) σε συνεργασία με τον Γιώργο Συρσίρη συνεχίζει τα μαθήματα φωτογραφίας. Τα μαθήματα απευθύνονται τόσο σε αρχάριους, όσο και προχωρημένους, σε αυτούς που θέλουν να μάθουν να χειρίζονται σωστά την φωτογραφική τους μηχανή και ειδικότερα σε φωτογράφους που θέλουν να ασχοληθούν με τη καλλιτεχνική φωτογραφία ως μέσο έκφρασης. Στα μαθήματα διδάσκεται η τεχνική τόσο της αναλογικής όσο και της ψηφιακής φωτογραφίας, με ιδιαίτερη όμως έμφαση στην ψηφιακή και στην καλλιτεχνική φωτογραφία.

Το πρόγραμμα των μαθημάτων περιλαμβάνει:

  • Αναφορές στην ιστορία της φωτογραφίας, στην αναλογική φωτογραφία, το σκοτεινό θάλαμο και την εμφάνιση ασπρόμαυρου φιλμ.
  • Στη λειτουργία και χειρισμό των ψηφιακών μηχανών, στους φακούς και στον σύγχρονο ψηφιακό εξοπλισμό, στο σύγχρονο «ψηφιακό θάλαμο».
  • Στη διαδικασία λήψης, τόσο θεωρητικά όσο και πρακτικά με φωτογραφίσεις - εργασίες με συγκεκριμένα θέματα και φωτογραφικές εξορμήσεις.
  • Την κριτική των φωτογραφιών των συμμετεχόντων στα μαθήματα.
  • Την προσωπική επαφή με το έργο κλασικών φωτογράφων με τη συστηματική παρουσίαση τους μέσω προβολών και με ανάλυση των φωτογραφιών.

Τα μαθήματα ξεκινάνε 29 Σεπτεμβρίου 2015 και τελειώνουν τέλος Μαΐου 2016 με την ετήσια έκθεση των μαθητών του τμήματος. Θα δημιουργηθούν δυο τμήματα Τρίτη και Τετάρτη και τα μαθήματα θα είναι τρεις ώρες (18:00 - 21:00). Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να επιλέξουν ένα από τα δύο τμήματα. Για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να επικοινωνούν με την γραμματεία των καλλιτεχνικών τμημάτων της ΔΗΚΕΑ ή με προσωπικό μήνυμα στο facebook προφίλ του Γιώργου Συρσίρη.