Ψυχική Υγεία

Ψυχική Υγεία, φιγούρα άνδρα στην άκρη τούνελ
· Εκθέσεις · Υποβολές Έργων · Μαρούσι // Δημοσίευση: 12 Σεπ 2015

έκθεση φωτογραφίας με θέμα "Ψυχική Υγεία" από την Ψυχοθεραπευτική Αθηνών

H φωτογραφία πέρα από την τεχνική της διάσταση, αναγνωρίζεται και ως ένα από τα μέσα έκφρασης σε οποιονδήποτε τομέα της ζωής μας και κυρίως από τον 20ο αιώνα και μετά, έγινε αντικείμενο τέχνης συγγενικής με τη ζωγραφική. Λόγω της τεχνολογικής ανόδου και των προσιτών τιμών πλέον οι περισσότεροι μπορούν να δημιουργήσουν και να συμβάλλουν στην ανάπτυξη αυτής αγγίζοντας σημαντικά θέματα που όλους μας έχουν απασχολήσει.

Ψυχική υγεία και ψυχική διαταραχή. Η υγεία, στην ψυχικής της διάσταση, είναι ένα υπερ πολύτιμο αγαθό. Υπό κανονικές συνθήκες την θεωρούμε δεδομένη. Τι γίνεται όμως όταν παύει να είναι δεδομένη και γίνεται ζητούμενο; Πόσο εξοικειωμένη είναι η ελληνική κοινωνία με τις έννοιες αυτές; Υπάρχει ακόμα στίγμα αναφορικά με την ψυχική διαταραχή στην ελληνική κοινωνία; Πώς βιώνει ένας άνθρωπος την ψυχική διαταραχή; Πώς την βλέπει ο ειδικός ψυχικής υγείας; Πώς την βλέπει ένας παρατηρητής; Πώς αντιλαμβανόμαστε έννοιες όπως Κατάθλιψη, Πανικός, Άγχος, Ιδεοψυχανασμός, Ψύχωση;

Όλα αυτά αναζητούμε μέσα από την έκθεση φωτογραφίας με θέμα Ψυχική Υγεία που θα φιλοξενηθεί από 18/11 μέχρι 22/11 στο χώρο της " psychocare athens - κυψέλη ψυχικής υγείας " στη Λεωφόρο Κηφισίας 110 & Δ. Γούναρη 96 (είσοδος από Γούναρη) στο Μαρούσι.

Πρόσβαση μέσω ΗΣΑΠ (στάση Μαρούσι), Προαστιακού (στάση Κηφισίας), Αττικής οδού (έξοδος 11, Λ. Κηφισίας), ΟΑΣΑ (στάση Διαστ. Αμαρουσίου Α7, Α8, Χ14, 550, 500, 410)

 

Υποβολές Έργων για την έκθεση

Αποστολές θα γίνονται δεκτές μέχρι 31/10 στις παρακάτω ηλεκτρονικές διευθύνσεις:
info@psychocare.gr
kosder1908@yahoo.gr

Οι διαγωνιζόμενοι, των οποίων το έργο θα επιλεγεί, θα ειδοποιηθούν είτε τηλεφωνικά είτε ηλεκτρονικά.
Παρακαλούμε να επισυνάπτονται μέχρι 5 φωτογραφίες για την καλύτερη εκλογή υλικού.
Να σημειώσουμε ότι οι φωτογραφίες θα πωλούνται, για όποιον επιθυμεί να αγοράσει, και τα έσοδα θα διατεθούν για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Πληροφορίες και ερωτήσεις στο 210-8053043, www.psychocare.gr, info@psychocare.gr και μέσω facebook - psychocare athens

Οι όροι συμμετοχής έργων στην έκθεση - εκδήλωση στο psychocare.gr