Σεμινάρια φωτογραφίας με τον Γιάννη Γιαννακόπουλο

αναμνηστική φωτογραφία φωτογραφικού περιπάτου
· Μαθήματα - Σεμινάρια · Αθήνα · Άλιμος // Δημοσίευση: 16 Σεπ 2015

έναρξη νέου κύκλου σεμιναρίων φωτογραφίας για την περίοδο «Οκτώβριος 2015 - Ιούνιος 2016» από τον ΘΟΠΑΑ

Ο Θουκυδίδειος Οργανισμός Πολιτισμού και Αθλητισμού Αλίμου (ΘΟΠΑΑ) διοργανώνει για την περίοδο «Οκτώβριος 2015 – Ιούνιος 2016» νέο κύκλο σεμιναρίων φωτογραφίας με τον Γιάννη Γιαννακόπουλο.

Τμήμα Ενηλίκων

Το τμήμα απευθύνεται σε όλους από 18 ετών και πάνω. Οι μαθητές γνωρίζουν και εξοικειώνονται με το φωτογραφικό εξοπλισμό. Διδάσκονται θεωρητικά μαθήματα παραδοσιακής φωτογραφίας, ιστορία φωτογραφίας, τεχνικές εμφάνισης και εκτύπωσης. Φωτισμός και φωτιστικές πηγές. Επίσης, ψηφιακή φωτογραφία, νέα τεχνολογία και επεξεργασία με Η/Υ. Κατά την διάρκεια της φοίτησης πραγματοποιούνται εκδρομές σε διάφορα μέρη της Ελλάδας καθώς επίσης επισκέψεις σε γκαλερί.

Έναρξη σεμιναρίων: Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2015

Στο τέλος της σαιζόν πραγματοποιείται ομαδική έκθεση φωτογραφίας στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου.

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στα γραφεία του Θουκυδίδειου Οργανισμού Πολιτισμού και Αθλητισμού Αλίμου ( Ιωνίας 24, Άνω Καλαμάκι )
Τηλέφωνα επικοινωνίας 2109942500-2109852251 | http://www.thopaa.gr | info@thopaa.gr

 


Φωτογραφική Ομάδα Δήμου Αλίμου

«Όσο ζω μαθαίνω και όσο μαθαίνω ζω»

Πρόκειται για μια ομάδα, που τα μέλη της ενώνει η αγάπη για την φωτογραφία αλλά τα...χωρίζει ο διαφορετικός τρόπος έκφρασής τους! Η ομάδα ξεκίνησε τον Οκτώβρη του 2005 και συνεχίζει, με δάσκαλο πάντα τον Γιάννη Γιαννακόπουλο. Το ραντεβού δίνεται κάθε Σάββατο στο πολιτιστικό κέντρο του Δήμου Αλίμου. Τα μέλη έχουν τη διάθεση να μάθουν τα μυστικά και την τεχνική της φωτογράφησης, τόσο από τα μαθήματα και τις συζητήσεις όσο και μέσα από τις φωτογραφικές εξορμήσεις. Ο σχολιασμός και η αξιολόγηση της δουλειάς τους με αφορμή τις εκθέσεις που πραγματοποιούν, είναι πάντοτε ευπρόσδεκτος και τους βοηθά να συνεχίσουν με το ίδιο πάθος. Ο στόχος τους - όπως μας είπαν - δεν είναι να γίνουν επαγγελματίες φωτογράφοι αλλά να μάθουν λεπτομέρειες για την τεχνική της φωτογράφησης, την πορεία της μέσα στον χρόνο, την καλλιτεχνική της έκφραση, αντλώντας θέματα και έμπνευση από τους μεγάλους φωτογράφους.

Η πρόσκλησή τους είναι ανοικτή προς κάθε ενδιαφερόμενο για ανταλλαγή απόψεων, ιδεών και συμμετοχή στην ομάδα.