Μαθήματα Φωτογραφίας στο Φωτογραφικό εργαστήρι του Χορίαμβου

κόσμος κοιτάει φωτογραφίες σε έκθεση
· Μαθήματα - Σεμινάρια · Λάρισα // Δημοσίευση: 11 Οκτ 2015

μαθήματα φωτογραφίας για αρχάριους και προχωρημένους στο Χορίαμβο με εισηγητή τον Αποστόλη Ντόμαλη

Μαθήματα Φωτογραφίας για αρχάριους και προχωρημένους διοργανώνονται και φέτος στον πολιτιστικό πολυχώρο του Χοριάμβου με εισηγητή τον Φωτογράφο–Φωτορεπόρτερ Αποστόλη Ντόμαλη.

Τα μαθήματα θα γίνονται 2 ώρες την εβδομάδα με θεωρία και η πρακτική εξάσκηση σε φωτογραφικές εξορμήσεις κατά τακτά χρονικά διαστήματα. Τα τμήματα που ορίστηκαν θα είναι κάθε Δευτέρα 17:00 - 19:30 και Πέμπτη 18:00 - 20:00.

Το φωτογραφικό εργαστήρι απευθύνεται σε κάθε ενδιαφερόμενο αρχάριο ή ήδη ερασιτέχνη φωτογράφο που διαθέτει τουλάχιστον απλή φωτογραφική μηχανή ή ακόμη και το κινητό του.

Τα μαθήματα διοργανώνονται με βάση τις ανάγκες της εποχής μας συνταιριάζοντας την ιστορία, την θεωρία και την πρακτική της φωτογραφίας. Φιλοδοξεί να δώσει το έναυσμα για μια καλύτερη σχέση με την εικόνα και την τεχνική της λήψης, συνδυάζοντας εκείνες τις βασικές γνώσεις που θα απελευθερώσουν δημιουργικά και τον πιο αδαή, αλλά και θα εμπνεύσουν τον νέο ερασιτέχνη για περαιτέρω εξέλιξη, ανακαλύπτοντας τις κρυφές δυνατότητες τους για μια σειρά από θέματα που συναντάμε στην καθημερινότητα μας.

Αλλάζουμε την θέαση της πραγματικότητας με την ματιά μας και την αντίληψη μας, πλουτίζοντας τις γνώσεις μας, ανακαλύπτοντας τον κόσμο της φωτογραφίας, της ιστορικής εξέλιξης, της τεχνικής, βοηθώντας σε μια αισθητική προσέγγιση χρησιμοποιώντας την δύναμη της εικόνας και αξιοποιώντας την δύναμη του φωτογραφικού μέσου. Όλοι κοιτάνε αλλά το να βλέπεις είναι μια διαδικασία που συνεχώς εξελίσσεται.

Ζούμε στην εποχή της εικόνας, βομβαρδιζόμαστε με πληροφορίες, ας προετοιμαστούμε κατάλληλα ως πομποί αλλά και ως δέκτες!

Εγγραφές στην γραμματεία του Χορίαμβου καθημερινά 18:00-22:00