Photoshop για φωτογράφους

Λογότυπο Λέσχης Φωτογραφίας Κωνσταντινοπουλιτών
· Μαθήματα - Σεμινάρια · Αθήνα · Φιλοθέη - Ψυχικό // Δημοσίευση: 26 Οκτ 2015

νέος κύκλος σεμιναρίων της Λέσχης Φωτογραφίας Κωνσταντινουπολιτών

Η Λέσχη Φωτογραφίας Κωνσταντινουπολιτών όπως και κάθε φθινόπωρο, τα τελευταία 8 χρόνια, στις 11 Νοεμβρίου ξεκινάει μια νέα ομάδα σεμιναρίων που απευθύνεται σε χρήστες που έχουν περιορισμένες γνώσεις ψηφιακής επεξεργασίας εικόνας και θέλουν να γνωρίσουν τον μαγικό κόσμο της.

Τα σεμινάρια «Photoshop για φωτογράφους» έχουν διάρκεια 18 ώρες, θα διαρκέσουν μέχρι αρχές Φεβρουαρίου, κάθε Τετάρτη 19:30 με 21:30.

Από την αρχή λοιπόν, με σωστές βάσεις, ουσιαστική και οργανωμένη πληροφορία, για όλους τους φίλους της φωτογραφίας που έψαχναν γνώση και φωτογραφική παρέα.

Βασική Θεματολογία του Σεμιναρίου «Photoshop για φωτογράφους»

Θα γνωρίσουμε την έννοια του ψηφιακού αρχείου σε βάθος και όλες τις σημαντικές τεχνικές επεξεργασίας του μέσω Photoshop.

Η διάρκεια του σεμιναρίου είναι 18 ώρες, με 2ωρες εβδομαδιαίες συναντήσεις, κατά τις οποίες, μέσω επίδειξης χρήσης, παραδειγμάτων και ερωτήσεων/απαντήσεων θα καλυφθούν οι παρακάτω τομείς:

 • Εισαγωγή στη ψηφιακή φωτογραφική τέχνη, ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές και πρακτική εφαρμογή.
 • Διαχείριση του φωτογραφικού σας αρχείου σας καθώς και τεχνικές backup.
 • Επεξήγηση και ανάλυση των τύπων των φωτογραφικών αρχείων καθώς και των πλεονεκτημάτων των αρχείων RAW.
 • Εισαγωγή φωτογραφιών, αξιολόγηση και ταξινόμηση με ταχύτατους ρυθμούς.
 • Γνωριμία με τη φιλοσοφία και το περιβάλλον εργασίας του photoshop.
 • Γιατί το photoshop υπερτερεί του lightroom και είναι τελικά πιο έξυπνη επιλογή ως το βασικό προγράμματα επεξεργασίας εικόνας.
 • Γνωριμία με τα εργαλεία του photoshop, μάσκες, layers, adjustment layers, πανοραμικές, HDR, φίλτρα, τεχνικές μείωσης θορύβου και τεχνικές όξυνσης.
 • Δυναμική και δημιουργική επεξεργασία: Χρωματικές και τονικές διορθώσεις, μετατροπή σε ασπρόμαυρο, τεχνικές βελτίωσης του χρώματος.
 • Τα πιο χρήσιμα εργαλεία.
 • Εκτύπωση μέσω του photoshop, Dpi & Ppi,RGB & CMYK,τυπογραφική εκτύπωση, εξάχνωση χρωστικών, inkjet printing.
 • Η σωστή μεγέθυνση και σμίκρυνση των ψηφιακών αρχείων ώστε ένα φωτογραφικό αρχείο να δείχνει το ίδιο είτε το μεγαλώσουμε 10-20 φορές είτε το μικρύνουμε αντίστοιχα.
 • Τα μυστικά της ευκρίνειας. Πως, πότε και με ποιόν τρόπο κάνουμε sharpenning και γιατί.
 • Δημιουργία slideshow.

Τα σεμινάριο περιλαμβάνει αναθέσεις εργασίας & επαναλήψεις όπου χρειάζεται.

Ανάλογα με τις γνώσεις των συμμετεχόντων, η θεματολογία προσαρμόζεται ώστε να δοθεί βάρος εκεί που πραγματικά υπάρχουν ελλείψεις.

Μετά το πέρας του σεμιναρίου, θα μπορεί κανείς να παρακολουθήσει τα επόμενα στάδια σεμιναρίων για πιο προχωρημένους η να συμμετάσχει σε εξειδικευμένα σεμινάρια που διοργανώνονται όλο το χρόνο.

Η συμμετοχή στη Λέσχη δεν είναι απολύτως δωρεάν, αλλά πολύ μικρή & συμβολική, με σκοπό να καλύψει τα λειτουργικά έξοδα του χώρου (θέρμανση, συντήρηση εξοπλισμού, καθαριότητα ) σε μορφή δωρεάς στο Σύλλογο του Νέου Κύκλου Κωνσταντινουπολιτών.

Συμμετέχοντας, σας δίνεται πρόσβαση σε όλες τις δράσεις της Λέσχης, σε πληθώρα Φωτογραφικών Βιβλίων και Συγραμμάτων, στο Φωτογραφικό Studio της Λέσχης καθώς και σε προβολές Hi Definition & Documentaries Φωτογραφικού ενδιαφέροντος.

Οι εισηγητές σε όλα τα σεμινάρια είναι έμπειροι επαγγελματίες Φωτογράφοι.

Για συμμετοχή στο σεμινάριο και εγγραφή στη Λέσχη αποστείλετε e-mail στο photo.lesxi.konpol@gmail.com, αναφέροντας:

 • Κινητό τηλέφωνο
 • Φωτογραφικές γνώσεις (αν υπάρχουν)
 • Φωτογραφικός εξοπλισμός αν υπάρχει

Η Λέσχη Φωτογραφίας Κωνσταντινουπολιτών είναι μια πολιτιστική, μή κερδοσκοπική ομάδα, με πάνω από 60 μέλη, που δραστηριοποιείται στα πλαίσια του σωματείου Νέος Κύκλος Κωνσταντινουπολιτών και στεγάζεται στο ιδιόκτητο κτίριο των συλλόγων στην Φιλοθέη, Καποδιστρίου 17 από το 2006.

Στόχος της Λέσχης Φωτογραφίας Κωνσταντινουπολιτών είναι να γνωρίσουν οι συμμετέχοντες τα μυστικά της σύγχρονης ψηφιακής & αναλογικής φωτογραφίας, τόσο από αισθητική όσο και από τεχνική άποψη και να να συμμετέχουν σε μια ενεργή ομάδα φίλων της Φωτογραφίας που θα μοιράζεται το κοινό μας πάθος για τη φωτογραφία και θα δραστηριοποιείται με Εκδηλώσεις και Εκθέσεις φωτογραφίας, φωτογραφικές συναντήσεις, εκδρομές και επισκέψεις σε χώρους με σκοπό την βελτίωση των φωτογραφικών ικανοτήτων.