Βασίλης Αρτίκος

flyer εκδήλωσης
· Παρουσιάσεις Φωτογράφων · Τρίκαλα // Δημοσίευση: 11 Νοε 2015

παρουσίαση του φωτογραφικού έργου του Βασίλη Αρτίκου στα Τρίκαλα

Στο πλαίσιο των εβδομαδιαίων συναντήσεων, η Φωτογραφική ομάδα Τρικάλων σε συνεργασία με την Ομάδα Εθελοντών Δήμου Τρικκαίων, φιλοξενεί το Σάββατο 14 Νοεμβρίου και ώρα 19:00, τον φωτογράφο Βασίλη Αρτίκο.

Η παρουσίαση της δουλειάς του με εικόνες από τα φωτογραφικά οδοιπορικά του ανά τον κόσμο θα γίνει στην αίθουσα των Εθελοντών Τρικάλων, κάτω από το Φρούριο.


Ο Βασίλης Αρτίκος γεννήθηκε το 1958.

Σπούδασε Οικονομικές Επιστήμες και δούλευε επί σειρά ετών ως καθηγητής στο ΤΕΙ Μεσολογγίου έως το 2013.
Τώρα ασχολείται αποκλειστικά με τη φωτογραφία. Ζει μόνιμα στο Μεσολόγγι όπου διοργανώνει με μεγάλη επιτυχία workshops φωτογραφίας στην ευρύτερη περιοχή της λιμνοθάλασσας παρέχοντας φιλοξενία και μαθήματα φωτογραφίας στους συμμετέχοντες.
Η επαφή του με τις εικαστικές τέχνες ξεκίνησε από τα φοιτητικά του χρόνια με τη ζωγραφική και με το πέρασμα του χρόνου, τον κέρδισε η φωτογραφία, που αποτελεί και καθημερινή του ενασχόληση.
Έχει διοργανώσει ατομικές εκθέσεις σε Παρίσι, Βρυξέλες, Αθήνα, Πάτρα, Μεσολόγγι, κλπ. και έχει συμμετάσχει στο Διεθνές Φεστιβάλ Φωτογραφίας στην ARLES της Γαλλίας.
Έχει εκδώσει τέσσερα ατομικά φωτογραφικά λευκώματα.
Τα τελευταία χρόνια κάνει φωτογραφικά οδοιπορικά όπως Ινδία, Αιθιοπία ,Τουρκία, Σερβία, Μαρόκο, Ινδονησία, Μεξικό, Ππρτογαλία κλπ.
Είναι ιδρυτής του Φεστιβάλ φωτογραφίας Μεσολογγίου και της Φωτογραφικής Λέσχης Μεσολογγίου.
www.artikos.gr