Άθως, τα Χρώματα της Πίστης

Φωτογραφία Εκδήλωσης - Φωτογραφία: Στράτος Καλαφάτης
· Παρουσιάσεις Φωτογράφων · Βιβλία · Αθήνα · Κηφισιά // Δημοσίευση: 25 Νοε 2015

παρουσίαση της δουλειάς του Στράτου Καλαφάτη στο Athens House of Photography

Το Athens House of Photography έχει την τιμή να παρουσιάσει την δουλειά του Έλληνα φωτογράφου Στράτου Καλαφάτη. Το Σάββατο, 28 Νοεμβρίου 2015, στις 20:00 ο κ. Καλαφάτης θα μιλήσει για την δουλειά του Άθως, Τα Χρώματα της Πίστης.

Θα παρουσιάσει τα δημιουργικά στάδια του φωτογραφικού αυτού έργου αλλά και το βιβλίο που το συνοδεύει. Το βιβλίο «Άθως, Τα Χρώματα της Πίστης» όπως και τα υπόλοιπα λευκώματα του κ. Καλαφάτη από τις εκδόσεις Άγρα, θα είναι διαθέσιμα προς πώληση και υπογραφή.

Λόγω περιορισμένων θέσεων, είναι απαραίτητη η κράτηση για την παρουσίαση.

H φωτογραφική εργασία του Στράτου Καλαφάτη «Άθως, Τα χρώματα της πίστης» ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2008 και ολοκληρώθηκε το 2013. Συνολικά χρειάστηκαν εικοσιπέντε επισκέψεις στην Αθωνική Πολιτεία και ένα σύνολο διακοσίων ημερών φωτογράφισης, για να παρουσιάσει μια σύγχρονη εκδοχή για το τοπίο και τους ανθρώπους σε αυτόν τον ιδιαίτερο χώρο.


Ο Στράτος Καλαφάτης γεννήθηκε στην Καβάλα το 1966. Σήμερα ζει στη Θεσσαλονίκη, φωτογραφίζει, διδάσκει και οργανώνει δράσεις που αφορούν τη δημιουργική φωτογραφία. Έχει ολοκληρώσει μακροχρόνιες φωτογραφικές εργασίες όπως οι Αρχέτυπες Εικόνες, το Ημερολόγιο 1998-2002, η Saga, το Αρχιπέλαγος, ο Άθως – Τα χρώματα της πίστης. Από τις εκδόσεις Άγρα κυκλοφορούν τα βιβλία του Αρχέτυπες εικόνες (1999), Ομόνοια 2000 – Ταξίδι στον ομφαλό της Αθήνας (με τον συγγραφέα Φίλιππο Φιλίππου – 2000), Ημερολόγιο 1998 -2002 (με πρόλογο του Christian Caujolle – 2004).

Από το 1990 παρουσιάζει το έργο του σε πλήθος εκθέσεων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Ενδεικτικά αναφέρονται: 10η Μπιεννάλε Αρχιτεκτονικής στη Βενετία / Backlight Τριεννάλε, Τάμπερε, Φινλανδία / EU Japan, Σάγκα και Φουκουσίμα, Ιαπωνία / PhotoEspaña Μαδρίτη, Ισπανία / Bozar Expo, Βρυξέλλες / Φεστιβάλ Νίκαιας, Γαλλία / Φεστιβάλ Ρώμης, Ιταλία / Ημερολόγιο 1998-2002, Βηρυτός, Λίβανος.

Δείγμα του φωτογραφικού του έργου παρουσιάζεται στην ιστοσελίδα του.

Για περισσότερες πληροφορίες και private viewings: Ιάσων Δήμου, The Athens House of Photography