Πώς να κρυφτείς απ΄ τα παιδιά

αφίσα έκθεσης
· Εκθέσεις · Θεσσαλονίκη · Σταυρούπολη // Δημοσίευση: 30 Νοε 2015

έκθεση φωτογραφίας του Απόστολου Κύρου στο Κέντρο Πολιτισμού Χρήστος Τσακίρης στη Θεσσαλονίκη

Το Τμήμα Αθλητισμού - Πολιτισμού του Δήμου Παύλου Μελά, φιλοξενεί από τις 2 έως τις 11 Δεκεμβρίου 2015 στο Κέντρο Πολιτισμού Χρήστος Τσακίρης την έκθεση φωτογραφίας του Απόστολου Κύρου «Πώς να κρυφτείς απ΄ τα παιδιά».

Ο Απόστολος Κύρου δημιούργησε και παρουσιάζει 24 ασπρόμαυρες φωτογραφίες. Αποστασιοποιημένος από το προσωπικό συναίσθημα, δημιουργεί το φωτογραφικό γεγονός φωτογραφίζοντας παιδιά, τις περισσότερες φορές τα δικά του παιδιά, έναν οικείο χώρο τον οποίο ανιχνεύει φωτογραφικά και υπερβαίνει.

Τις περισσότερες φορές είναι παρών, μέσα στο πραγματικό γεγονός, στρέφει το φακό του δίχως να τραβήξει την προσοχή, ξεπερνά τη συναισθηματική φόρτιση που τον συνδέει με τους φωτογραφιζόμενους και εν τέλει καταφέρνει να δώσει συγκίνηση.

Η έκθεση στη συνέχεια θα μεταφερθεί στα ΚΕΠ του Δήμου Παύλου Μελά.

Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015 και ώρα 18:30.


Ο Απόστολος Κύρου γεννήθηκε το 1976 στη Θεσσαλονίκη όπου και διαμένει. Απόφοιτος του Πολιτιστικού Ι.Ε.Κ. Θεσσαλονίκης με την ειδικότητα του ηχολήπτη. Εργάζεται στο Δήμο Ευόσμου. Φοίτησε στο Εργαστήρι Φωτογραφίας της Δημοτικής Επιχείρησης Σταυρούπολης «ΙΡΙΣ» την περίοδο 2002 - 2003. Μέλος της Φ.Λ. «Όψεις» από το 2004. Με τη Φ.Λ. «Όψεις» πραγματοποίησε ατομικές εκθέσεις, ενώ συμμετείχε σε πολλές ομαδικές.

Ασχολείται παράλληλα και με την κινούμενη εικόνα αφού έχει παρακολουθήσει σεμινάρια βίντεο στη Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης με καθηγητή τον σκηνοθέτη Νίκο Παπαδάκη όπως και σεμινάριο μοντάζ στο Ι.Ι.Ε.Κ. E.S.P. Έχει ολοκληρώσει και εμπλακεί σε αρκετές ταινίες μικρού μήκους.