Το αλάτι της Γης - Sebastião Salgado

αφίσα ταινίας
· Προβολές · Μυτιλήνη // Δημοσίευση: 05 Δεκ 2015

προβολή ταινίας - ντοκιμαντέρ στη Φωτογραφική Εταιρεία Μυτιλήνης

Η Φωτογραφική Εταιρεία Μυτιλήνης ξεκινάει το χειμερινό πρόγραμμά της με εκδηλώσεις, εκθέσεις και πολλές συναντήσεις στο νέο εκθεσιακό της χώρο, στο Κάτω Κάστρο Μυτιλήνης, 3η Πάροδος Μικράς Ασίας (Παλαιά Σφαγεία).

Την Δευτέρα 07 Δεκεμβρίου 2015 και ώρα 19:30 παρουσιάζεται η ταινία - ντοκιμαντέρ των Βιμ Βέντερς και Τζουλιάνο Ριμπέιρο Σαλγκάδο, «Το αλάτι της Γης».
Ένα ταξίδι με τον κορυφαίο φωτογράφο Σεμπαστιάο Σαλγκάδο στο ανθρώπινο τοπίο και την ψυχή της φύσης.

Η ταινία αποτελεί ένα αποτύπωμα της ζωής του έντονα πολιτικοποιημένου βραζιλιάνου φωτογράφου. Tα τελευταία 40 χρόνια, ο φωτογράφος Σεμπαστιάο Σαλγκάδο ταξιδεύει σε όλες τις ηπείρους καταγράφοντας τις αλλαγές της ανθρωπότητας. Έχει υπάρξει αυτόπτης μάρτυρας μεγάλων γεγονότων της πρόσφατης ιστορίας μας. Παρών σε πολέμους, λιμούς, κύματα προσφύγων και συνοδοιπόρος με ανθρώπους όλων των ειδών και χρωμάτων από διαφορετικές φυλές, συνεχίζει να ταξιδεύει στον πλανήτη αναζητώντας παρθένα σημεία του, άγρια χλωρίδα και πανίδα και μεγαλοπρεπή μοναδικά τοπία, σε ένα τεράστιο έργο καταγραφής της ομορφιάς του πλανήτη Γη. Μια συγκινητική ταινία που ξεπερνά κατά πολύ το θέμα της και μεταμορφώνεται σε σπουδή για τον άνθρωπο και το περιβάλλον του.

Υποψήφιο για ΟΣΚΑΡ Καλύτερου Ντοκιμαντέρ 2015
Ειδικό Βραβείο "Un certain regard" Φεστιβάλ Καννών 2014
Βραβείο Κοινού Φεστιβάλ Σαν Σεμπαστιάν 2014

YouTube