Οδοιπορικό στα Ζαγοροχώρια με τον φακό 188 φωτογράφων

δύο τουρίστες με ψάθινα καπέλα θαυμάζουν τη θέα
· Εκθέσεις · Ιωάννινα // Δημοσίευση: 07 Αυγ 2010

έκθεση φωτογραφίας του ομώνυμου φωτογραφικού διαγωνισμού στο Μονοδένδρι Ιωαννίνων

Το Ριζάρειο Ίδρυμα, σε συνεργασία με το περιοδικό «Φωτογράφος», διοργανώνει στο Μονοδένδρι Ιωαννίνων την έκθεση φωτογραφίας «Οδοιπορικό στα Ζαγοροχώρια με τον φακό 188 φωτογράφων» και αφορά στις 188 συμμετοχές του ομώνυμου φωτογραφικού διαγωνισμού που είχε προκυρηχθει από το Ριζάρειο Ίδρυμα και το περιοδικό «Φωτογράφος».

Τον κορμό της έκθεσης αποτελούν τα έργα των βραβευμένων και διακριθέντων φωτογράφων (Α. Καλογερίδη, Β. Καρκατσέλη, Λ. Κωνσταντόπουλου, Χρ. Παπαφράγκου, Σ. Τσίκα, Π. Λασκαρέλη, Κ. Πετράκη κ.α.) οι οποίοι κατά την διάρκεια του προσωπικού τους οδοιπορικού στα Ζαγοροχώρια μαγεμένοι από τον απαράμιλλο φυσικό πλούτο και την παραδοσιακή αρχιτεκτονική, μεταφέρουν την μαγεία στην ψυχή του θεατή. Παράλληλα θα γίνει ένα αφιέρωμα στο έργο του βετεράνου φωτογράφου Αγγ. Καλογερίδη.

Η έκθεση θα φιλοξενηθεί στο Ριζάρειο Χειροτεχνικό Κέντρο στην πλατεία του Μονοδενδρίου, στο Ζαγόρι του Ν, Ιωαννίνων και τα εγκαίνια θα διεξαχθούν την Παρασκευή 6 Αυγούστου 2010 και ώρα 7 μ.μ.

Ενδιαφέρον όμως έχει και η διημερίδα που διοργανώνει το Ριζάρειο στις 6 και 7 Αυγούστου στο Μονοδένδρι με θέμα «Ζαγόρι: η πολιτισμική διάσταση της ανάπτυξής του». Το βράδυ της 7ης Αυγούστου, μάλιστα θα γίνει και συναυλία έντεχνης ελληνικής μουσικής αφιερωμένη στον Νίκο Καββαδία από το συγκρότημα «Έμμελος».