Η Φωτογραφία πάει Σχολείο

αφίσα σεμιναρίου
· Μαθήματα - Σεμινάρια · Πάτρα // Δημοσίευση: 08 Δεκ 2015

Το Τμήμα Πολιτιστικών Θεμάτων της Δ/νσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας σε συνεργασία με την Ανοικτή Φωτογραφική Ομάδα «Πολύμορφο» διοργανώνουν διήμερο σεμινάριο εκπαίδευσης εκπαιδευτικών για το Τοπικό Θεματικό Δίκτυο Πολιτιστικών Προγραμμάτων με θέμα: «Η Φωτογραφία πάει Σχολείο!» στις 12 & 13 Δεκεμβρίου 2015.

Στόχος του σεμιναρίου θα είναι να συστηματοποιήσουν οι εκπαιδευτικοί τις γνώσεις τους στις τεχνικές δημιουργικής φωτογραφικής σύνθεσης - επεξεργασίας και να ασκηθούν στην αισθητική της καλλιτεχνικής φωτογραφίας.

Τέλος, θα υποστηριχθούν με προτεινόμενες δραστηριότητες στην οργανωμένη υλοποίηση του πολιτιστικού τους προγράμματος, ώστε να παρακινήσουν τους μαθητές να ασχοληθούν δημιουργικά με τη τέχνη της φωτογραφίας.

Το πρόγραμμα του σεμιναρίου περιλαμβάνει:

  • Το Σάββατο 12/12 (09:00 – 14:00): τεχνικές φωτογραφικής λήψης, κανόνες σύνθεσης & αισθητικής της φωτογραφίας.
  • Την Κυριακή 13/12 (09:00 – 14:00): επεξεργασία ψηφιακών αρχείων, δημοσίευση φωτογραφικού υλικού και προτάσεις εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων με μια φωτογραφική μηχανή.

Το σεμινάριο θα υλοποιηθεί με τέτοιο τρόπο ώστε οι συμμετέχοντες να ενεργοποιηθούν και να εμπεδώσουν με πρακτικό τρόπο τις πληροφορίες και τις τεχνικές που θα αναπτυχθούν, γι' αυτό συνίσταται να έχουν ως εξοπλισμό έναν φορητό υπολογιστή και μια φωτογραφική μηχανή.

Σε όσους συμμετάσχουν θα χορηγηθεί βεβαίωση παρακολούθησης στο πλαίσιο λειτουργίας του σχετικού τοπικού θεματικού Δικτύου Φωτογραφίας.