Ο μικρότερος τηλεφακός 300mm από την Olympus

φωτογραφική μηχανή Olympus με τον τηλεφακό M.ZUIKO DIGITAL ED 300mm1 1:4.0 IS PRO
· Εξοπλισμός // Δημοσίευση: 08 Ιαν 2016

η Olympus επεκτείνει την επαγγελματική σειρά M.ZUIKO PRO με το μικρότερο τηλεφακό του κόσμου

Οι επαγγελματίες φωτογράφοι που προτιμούν τη φορητότητα και την αμεσότητα μίας μηχανής Micro Four Thirds (MFT) θα μπορούν σύντομα να αποκτήσουν νέες επιλογές στη λήψη, με την κυκλοφορία (αυτή την άνοιξη) του πρώτου επαγγελματικού τηλεφακού 300mm για MFT της Olympus: του M.ZUIKO DIGITAL ED 300mm 1:4.0 IS PRO. Αυτός ο φακός δίνει στην Olympus τρεις πρωτιές:

 1. Έχουμε πλέον τον πιο μικρό και ελαφρύ τηλεφακό του κόσμου.
 2. Έχουμε το πιο ισχυρό σύστημα σταθεροποίησης έξι βημάτων (σε συνδυασμό με τα μοντέλα μηχανών της Olympus).
 3. Και έχουμε τη μικρότερη απόσταση εστίασης για telemacro στην κατηγορία: μόλις 1,4m από το θέμα στη μηχανή.

Αυτό κάνει το φακό ιδανικό για φωτογράφους εν κινήσει που θέλουν ένα δυνατό φακό για να συντροφεύει της MFT μηχανές τους. Οι πλήρεις δυνατότητες του νέου φακού γίνονται αισθητές σε συνδυασμό με μοντέλα όπως η OM-D E-M1 και η E-M5 Mark II. Πετυχαίνει autofocus σε λιγότερο από 300ms και το κορυφαίο σύστημα σταθεροποίησής του συνεργάζεται τέλεια με το μοναδικό σύστημα 5-axis OM-D. Το αθόρυβο κλείστρο συνδυάζεται με τα αθόρυβα μοτέρ των OM-D για events που είναι απαραίτητη η πλήρης ησυχία, ενώ η dust-, freeze- και splashproof κατασκευή του τον κάνει ιδανικό για outdoor sports. Ο M.ZUIKO DIGITAL ED 300mm 1:4.0 IS PRO θα είναι διαθέσιμος το Μάρτιο του 2016 στην προτεινόμενη λιανική τιμή των €2699 – που είναι πολύ μικρή αξία σε σχέση με τους υπάρχοντες τηλεφακούς στο ίδιο εστιακό μήκος.

M.ZUIKO DIGITAL ED 300mm1 1:4.0 IS PRO:

 • Εξαιρετικά φορητός επαγγελματικός τηλεφακός Micro Four Thirds με τρεις παγκόσμιες πρωτιές2 σχετικά με το μέγεθος, το βάρος και άλλα χαρακτηριστικά.
 • Το πιο ισχυρό σύστημα σταθεροποίησης εικόνας 6 βημάτων του κόσμου2
 • Η μικρότερη απόσταση εστίασης για telemacros2 στον κόσμο: 1.4m με max zoom 0.48x*
 • Τέλεια αναπαραγωγή εικόνας
 • Ταχύτατο AF
 • Ιδανικό για close-ups στο χέρι χωρίς θολούρα
 • Κατάλληλο για πτήση λόγω του μεγέθους του που χωράει εύκολα σε χειραποσκευή
 • Στο ένα τέταρτο του βάρους των αντίστοιχων φακών των DSLR
 • Διακόπτης για άμεση αλλαγή AF/pre-set focus πάνω στο φακό
 • IS On/Off για χρήση με τρίποδο, L-Fn για 27 λειτουργίες
 • Arca Swiss-compatible για γρήγορη τοποθέτηση σε τρίποδο
 • Στιβαρή κατασκευή: dust-, freeze-, και splashproof

Μικρό βάρος σημαίνει άμεση πρόσβαση

Με την κυκλοφορία του M.ZUIKO DIGITAL ED 300mm 1:4.0 IS PRO, οι φακοί για MFT καλύπτουν πλέον όλα τα εστιακά μήκη από 14mm μέχρι 600mm. Η σειρά M.ZUIKO καλύπτει τους φωτογράφους που ζητούν την μεγαλύτερη δυνατή φορητότητα παράλληλα με τέλεια ποιότητα. Μία σύντομη σύγκριση με τους αντίστοιχους φακούς για SLR αναδεικνύει γιατί είναι εξαιρετικά δελεαστική πρόταση ο νέος φακός. Στα 1270γρ. o M.ZUIKO πετυχαίνει το καλύτερο αποτέλεσμα σε μόλις το ένα τέταρτο του βάρους ενός φακού SLR. Με μόλις 277mm μήκος βρίσκεται σε τεράστιο πλεονέκτημα σε σχέση με τους αντίστοιχους φακούς. Οποιοσδήποτε επαγγελματίας ξέρει καλά πόσο δύσκολο είναι να μεταφέρεις τηλεφακούς σε πτήση και σε ταξίδι, και γνωρίζει το τεράστιο πλεονέκτημα της Olympus σε σχέση με τα μοντέλα των SLR σε αυτό τον τομέα.

Η σταθεροποίηση εικόνας εγγυάται την ποιότητα

Η Olympus βρίσκεται στην κορυφή παγκοσμίως στον τομέα image stabilization για τις CSC και έχει επεκτείνει αυτή την τεχνολογία και στα in-lens συστήματα. Οι κάτοχοι του M.ZUIKO DIGITAL ED 300mm 1:4.0 IS PRO θα αποκτήσουν πρόσβαση για πρώτη φορά σε ένα σύστημα συγχρονισμού που κάνει αυτόματο Sync με το σύστημα 5 αξόνων των OM-D E-M1 και OM-D E-M5 Mark II. Το αποτέλεσμα είναι απίστευτη σταθερότητα σε 6 EV βήματα, για τέλειες λείψεις στο χέρι με EVF display και ελαχιστοποίηση του κουνήματος στα βίντεο.

Καινοτομίες και ευελιξία

Ο M.ZUIKO DIGITAL ED 300mm 1:4.0 IS PRO φέρει λειτουργίες που τον κάνουν τον πιο ευέλικτο και ευκολότερο στη χρήση τηλεφακό της αγοράς. Ο συμπλέκτης εστίασης επιτρέπει στο φωτογράφο να περνά με μία κίνηση από τα pre-defined focus settings στο ταχύτατο και ακριβέστατο AF του ίδιου του φακού. Στο πάνω μέρος του φακού υπάρχουν 3 διακόπτες που μπορεί κανείς να τους χειρίζεται χωρίς να χάσει το σκόπευτρο από τα μάτια του με ένα μόνο δάχτυλο. Στα αριστερά ο διακόπτης L-Fn μπορεί να εξατομικευτεί για να ενεργοποιεί μία από τις 27 λειτουργίες του φακού. Ο διακόπτης On/Off του συστήματος σταθεροποίησης είναι απαραίτητος για την περίπτωση χρήσης τριπόδου. Άλλος διακόπτης ρυθμίζει την περιοχή εστίασης ενώ οι δυνατότητες short-shot του φακού είναι εκπληκτικές αφού φτάνει τη μεγέθυνση 0.48x1 σε μόλις 1.4 μέτρα μεταξύ θέματος και μηχανής.

Αθάνατη κατασκευή

Η ποιότητα κατασκευής εγγυάται επιτυχείς δοκιμασίες μέσα από αμμοθύελλες, καταρρακτώδεις βροχές και άλλες ακραίες συνθήκες. Ο φακός είναι ιδανικός για αθλητικά δρώμενα, άγρια φύση και άλλες δραστηριότητες που απαιτούν κινητικότητα και προσφέρουν κακές θέσεις λήψης όπως εκθέσεις μόδας, θέατρο κλπ. Κάθε φακός Olympus και κάθε μηχανή έρχεται με μία επέκταση εγγύησης επιπλέον έξι μηνών4 όταν δηλώνετε το προϊόν στην online πλατφόρμα MyOlympus.

Αξεσουάρ

 • Ο τηλεμετατροπέας 1.4x. Μόλις 15mm, για μεγαλύτερη μεγέθυνση.
 • Θήκη τύπου Duffel. Για προστασία και ομορφιά.
 • Φίλτρο προστασίας με ZERO coating technology. Η τεχνολογία της Olympus που αποτρέπει αντανακλάσεις και διαθλάσεις.

Τα χαρακτηριστικά των προϊόντων μπορεί να αλλάξουν χωρίς προειδοποίηση. Επισκεφτείτε το site της Olympus για τις τελευταίες πληροφορίες.


Η Olympus Europa είναι τα κεντρικά γραφεία της Olympus για την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική, για λογαριασμό της Olympus Corporation στο Τόκυο. Σαν κορυφαίος κατασκευαστής οπτικών τεχνολογιών και τεχνολογιών ψηφιακής ακρίβειας, η Olympus παρέχει καινοτόμες λύσεις για ιατρικά συστήματα υψηλής τεχνολογίας, ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές, και άλλες τεχνολογικές εφαρμογές. Τα πολυβραβευμένα προϊόντα της εταιρίας είναι απαραίτητα για την πρόληψη, διάγνωση και θεραπεία ασθενειών και συμβάλουν στην επιστημονική πρόοδο και καταγραφή όλων των δραστηριοτήτων της ανθρωπότητας. Τα προϊόντα της Olympus έχουν πάντα σα στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ανθρώπων που τα χρησιμοποιούν.