Αντίο Νέα Υόρκη

εξώφυλλο βιβλίου
· Διάφορα · Εκδόσεις · Προβολές · Βιβλία · Θεσσαλονίκη // Δημοσίευση: 13 Ιαν 2016

νέα έκδοση βιβλίου της Αναστασίας Μιχαήλογλου και παρουσίαση του στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κωνσταντινουπόλεως

Το βιβλίο της Αναστασίας Μιχαήλογλου «Αντίο Νέα Υόρκη» * εκδόθηκε τον Δεκέμβριο του 2015 και είναι διαθέσιμο στα βιβλιοπωλεία Πρωτοπορία (Αθήνα, Θεσσαλονίκη), Ιανός (Αθήνα, Θεσσαλονίκη) και Πολιτεία (Αθήνα).

Εντυπώσεις, σκέψεις, σχόλια και χρήσιμες πληροφορίες που προέκυψαν μετά από ένα ταξίδι στη Νέα Υόρκη, παρουσιάζονται μέσα από ένα προσωπικό ημερολόγιο.

 

«Τέλη Ιουνίου του 2010 πραγματοποίησα ένα από τα μεγαλύτερα όνειρά μου. Το ταξίδι στη Νέα Υόρκη! Ένα ταξίδι ζωής, το οποίο ονειρευόμουν και έχτιζα στη φαντασία μου 25χρόνια, που έγινε παράλληλα με μια έκθεση φωτογραφίας, που παρουσιάσαμε εκεί με τον σύντροφό μου Τάσο Σχίζα.

Δύο εβδομάδες γεμάτες καινούργιες εμπειρίες που κατέγραφα καθημερινά - αρχικά μόνο για μένα - για να τις κρατήσω ζωντανές. Στη συνέχεια προέκυψε η ιδέα να γίνει βιβλίο και να μοιραστώ, όσα βίωσα στο “Big Apple”.

Μαζί με τις εντυπώσεις μου και τα σχόλια στο προσωπικό ημερολόγιο, θεώρησα σκόπιμο, να προσθέσω και πολλές χρήσιμες πληροφορίες, για να λειτουργεί το βιβλίο και σαν ταξιδιωτικός οδηγός».

 

*ISBN 978-960-98280-3-1

 

Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ

Η παρουσίαση του βιβλίου θα γίνει Δημοτική Βιβλιοθήκη Κωνσταντινουπόλεως (Κωνσταντινουπόλεως 45, Θεσσαλονίκη, τηλ. 2310 315100) την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου στις 7 μ.μ.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο Γιώργος Σανιδάς (οικονομολόγος - συγγραφέας), ο Τάσος Σχίζας (φωτογράφος - εκδότης) και η συγγραφέας.

Κατά την παρουσίαση θα προβληθούν φωτογραφίες της Αναστασίας Μιχαήλογλου από Νέα Υόρκη.

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Η Αναστασία Μιχαήλογλου γεννήθηκε το 1964 στην Άνω Βροντού, Σερρών. Σε ηλικία τεσσάρων χρόνων πήγε στη Γερμανία, επέστρεψε στην Ελλάδα το 1997 και από το 2000 μένει μόνιμα στη Θεσσαλονίκη.

Ασχολείται με τη φωτογραφία από το 2000 και είναι μέλος της φωτογραφικής ομάδας «Φωτοπόροι».
Είναι υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων, μεταφράστρια και αρθρογράφος στο περιοδικό «Φωτογραφικό Είδωλο».
Έχει πραγματοποιήσει δέκα ατομικές εκθέσεις  και συμμετείχε σε τριάντα πέντε ομαδικές, στην Ελλάδα, Κύπρο και Νέα Υόρκη.