Σεμινάρια Φωτογραφίας στο Πολιτιστικό Κέντρο «Βαβυλωνία»

δύο φωτογραφικές μηχανές
· Μαθήματα - Σεμινάρια · Θεσσαλονίκη // Δημοσίευση: 26 Ιαν 2016

μαθήματα φωτογραφίας για όλους στη Θεσσαλονίκη

Το Πολιτιστικό Κέντρο «Βαβυλωνία» ανακοινώνει την έναρξη σεμιναρίων Φωτογραφίας στη Θεσσαλονίκη.

Σκοπός του σεμιναρίου είναι να καλύψει σε θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο την τέχνη της φωτογραφίας, από τη λειτουργία των φωτογραφικών μηχανών, τη φωτογραφική λήψη έως και την ψηφιακή επεξεργασία της φωτογραφίας.

Τα σεμινάρια απευθύνονται σε όλους όσους τους ελκύει η τέχνη της φωτογραφίας και επιθυμούν να αποκτήσουν τις απαραίτητες γνώσεις, ώστε να μπορούν να «αποθανατίζουν» και να επεξεργάζονται τις εικόνες. Τα σεμινάρια μπορούν να παρακολουθήσουν τόσο αυτοί που ενδιαφέρονται για τη φωτογραφία ερασιτεχνικά, ως μέσο καλλιτεχνικής έκφρασης, όσο και αυτοί που ενδιαφέρονται να ασχοληθούν με τη φωτογραφία είτε επαγγελματικά, είτε να τη χρησιμοποιήσουν ως εργαλείο στο επάγγελμά τους.

 

Αναλυτικά, οι ενότητες είναι οι εξής:

  • Τεχνική της Φωτογραφίας (ανάλυση του φωτός, μέρη φωτογραφικής μηχανής, φακοί, ευαισθησία, φιλμ, φωτογραφικά χαρτιά, ψηφιακά αρχεία, φωτομέτρηση, διάφραγμα, ταχύτητα, χρώμα, φλας, τεχνικές σκοτεινού θαλάμου α/μ φωτογραφίας, cross processing κ.λ.π.).
  • Ιστορία φωτογραφίας, παρουσίαση και ανάλυση των σπουδαιότερων φωτογράφων από την αρχή της φωτογραφίας μέχρι σήμερα. Κινήματα στη φωτογραφία.
  • Αισθητική της φωτογραφίας. Σύνθεση της εικόνας. Φόρμα και περιεχόμενο.
  • Οπτική τεχνική και επικοινωνία.
  • Ανάλυση και κριτική των φωτογραφιών των συμμετεχόντων.
  • Επεξεργασία εικόνας (Photoshop).

Εκτός από τα θεωρητικά μαθήματα, το σεμινάριο δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην πρακτική εφαρμογή.
Με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου θα πραγματοποιηθεί ομαδική έκθεση των συμμετεχόντων.

Τα τμήματα θα είναι ανοιχτά για όλους και το συνολικό κόστος του σεμιναρίου είναι 80 €. Με την εγγραφή προπληρώνεται η 1η δόση των 40 €.
Η διάρκεια θα είναι τετράμηνη. Οι ώρες του σεμιναρίου ανά μήνα είναι 10 διδακτικές ώρες και το σύνολο των ωρών του τετράμηνου είναι 40 ώρες.

Ημέρα και ώρα: Τετάρτη, 18:00 - 20:15