Αισθητικής της Φωτογραφίας & Photoshop

λογότυπο φορέα
· Μαθήματα - Σεμινάρια · Αθήνα · Φιλοθέη - Ψυχικό // Δημοσίευση: 10 Φεβ 2016

έναρξη νέου κύκλου σεμιναρίων από τη Λέσχη Φωτογραφίας Κωνσταντινουπολιτών

Η Λέσχη Φωτογραφίας N.K. Κωνσταντινουπολιτών ανακοινώνει την έναρξη νέου κύκλου σεμιναρίων Αισθητικής της Φωτογραφίας & Photoshop από τη Δευτέρα, 15 Φεβρουαρίου.

Η Λέσχη Φωτογραφίας Κωνσταντινουπολιτών είναι μια πολιτιστική ομάδα που δραστηριοποιείται στα πλαίσια του σωματείου Νέος Κύκλος Κωνσταντινουπολιτών.

 

ΒΑΣΙΚΗ ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ & PHOTOSHOP.

 

Στο σεμινάριο αυτό θα ασχοληθούμε με την αισθητική της φωτογραφίας & το Photoshop.

Θα δώσουμε ιδιαίτερο βάρος στην αισθητική αξία του καρέ και θα αντιμετωπίσουμε τη φωτογραφία ως τέχνη καθώς και την αλληλεπίδρασή της με άλλες τέχνες.

Θα γνωρίσουμε τους κανόνες σύνθεσης και την οπτική αντίληψη σε βάθος, τα καλλιτεχνικά κινήματα και τις επιρροές τους στην αισθητική της φωτογραφίας και φυσικά τη δουλειά σημαντικών φωτογράφων- οι οποίοι στην πλειοψηφία τους είναι σύγχρονοι και ελάχιστα προβεβλημένοι στην Ελλάδα.

Παράλληλα θα ασχοληθούμε με την ψηφιακή επεξεργασία, με μια εισαγωγική προσέγγιση στο Photoshop και την ευρύτερη έννοια του ψηφιακού αρχείου, τις ιδιότητες και την επεξεργασία του.

Το σεμινάριο έχει διάρκεια 4 ½ μήνες και θα έχουμε όλο το χρόνο για να δουλέψουμε μαζί, με μοναδικό στόχο να αναπτύξετε τη δική σας φωτογραφική ματιά και να μάθετε πως θα εκφράσετε το δικό σας φωτογραφικό λόγο.

Οι συναντήσεις θα γίνονται κάθε Δευτέρα, 19:00-22:00 και περιλαμβάνουν προσωπική αξιολόγηση της δουλειάς των συμμετεχόντων και θεματικές αναθέσεις εργασίας.

Μέσα από τις θεματικές αναθέσεις εργασίας, όσοι ξεχωρίσουν, θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν μαζί με πιο προχωρημένες ομάδες, στη δημιουργική χρήση του συνεχούς τεχνητού φωτισμού και τις εφαρμογές του στο πλήρως εξοπλισμένο STUDIO μας.

 • Το σεμινάριο απευθύνεται σε όσους έχουν ήδη τις βασικές γνώσεις στη φωτογραφία.
 • Σε κάθε συνάντηση παρουσιάζονται καινούργιες φωτογραφίες των μαθητών. Αυτό βοηθάει όλους για να συζητηθούν οι πρακτικές και καλλιτεχνικές ιδιαιτερότητες του μέσου και να αναλυθεί σε βάθος χρόνου όλη η πορεία του φωτογράφου.
 • Ολα τα σεμινάρια γίνονται με τη βοήθεια Ψηφιακών παρουσιάσεων με διαγράμματα, φωτογραφίες και παραδείγματα.
 • Η Δομή των σεμιναρίων είναι σπονδυλωτή και προσεγγίζει σε κάθε επίπεδο διαφορετικό επίπεδο γνώσης της φωτογραφίας επιτρέποντας στους συμμετάχοντες να ενταχθούν στην κατάλληλη ομάδα αναλογα με την εμπειρία τους και την εξειδίκευση που θα θέλανε να αποκτήσουν.
 • Τα σεμινάρια περιλαμβάνουν αναθέσεις εργασίας, και κριτική αξιολόγηση σε προσωπικό επίπεδο, της δουλειάς των συμμετεχόντων
 • Γνωριμία και ανάλυση του έργου σημαντικών φωτογράφων, της τεχνοτροπίας και της ιδιότυπης σφραγίδας που το συνοδεύει και είναι χαρακτηριστική σε κάθε σπουδαίο καλλιτέχνη.
 • Τα σεμινάρια ακολουθούν τη λογική της διαδραστικής γνωριμίας με τη Φωτογραφία, όπου Τέχνη και Τεχνική ανταγωνίζονται με στόχο την διαμόρφωση του τρόπου που ο φωτογράφος θα παράγει το έργο του.

Η συμμετοχή στη λέσχη δεν είναι δωρεάν, αλλά πολύ μικρή & συμβολική, με σκοπό να καλύψει τα λειτουργικά έξοδα του χώρου (θέρμανση, συντήρηση εξοπλισμού, καθαριότητα), σε μορφή δωρεάς στο σύλλογο του νέου κύκλου Κωνσταντινουπολιτών.

 • σου δίνει πρόσβαση σε όλες τις δράσεις της λέσχης, 
 • σε πληθώρα φωτογραφικών βιβλίων και συγγραμμάτων,
 • στο φωτογραφικό studio της λέσχης,
 • καθώς και σε προβολές hi definition ταινιών & documentaries φωτογραφικού ενδιαφέροντος.

Όλα τα σεμινάρια γίνονται από εμπείρους επαγγελματίες φωτογράφους.

Μετά το πέρας του σεμιναρίου, μπορείς παρακολουθήσεις τα επόμενα στάδια σεμιναρίων για πιο προχωρημένους η συμμετάσχεις σε εξειδικευμένα σεμινάρια που διοργανώνονται όλο το χρόνο.

Σύντομα θα ανακοινωθούν σεμινάρια για αρχάριους.

Για συμμετοχές στο σεμινάριο αυτό και εγγραφές στη λέσχη χρειάζεται αποστολή
Ε-mail στο photo.lesxi.konpol@gmail.com, αναφέροντας:
Κινητό τηλέφωνο
Φωτογραφικές γνώσεις ( αν υπάρχουν ) και φωτογραφικός εξοπλισμός

Για το αναλυτικό πρόγραμμα του σεμιναρίου, μπορείς να επικοινωνήστε με e-mail ή επισκεφθείτε την λέσχη στην έδρα της.