Τα Φράγκικα

αφίσα έκθεσης
· Εκθέσεις · Σαντορίνη // Δημοσίευση: 21 Αυγ 2010

έκθεση φωτογραφίας του Γερμανού φωτογράφου Konrad Bertsch στη Σαντορίνη

Αμέσως μετά τη λήξη του Φεστιβάλ Μεγάρου Γκύζη 2010, θα εγκαινιασθεί στις 27/8 στο ΜΕΓΑΡΟ ΓΚΥΖΗ έκθεση φωτογραφίας του Γερμανού φωτογράφου Konrad Bertsch με τίτλο «Τα Φράγκικα». Θα εκτεθούν φωτογραφίες του καλλιτέχνη από την συνοικία των καθολικών στα Φηρά, που ήταν γνωστή ως «Τα Φράγκικα».

Το φωτογραφικό έργο του Κόνραντ Μπερτς, χρησιμοποιώντας τις μορφές και τα χρώματα της πραγματικότητας, συλλαμβάνει τη φόρμα του εντυπωσιακού τοπίου και της αρχιτεκτονικής της Σαντορίνης, που ξέφυγε από τις επιπτώσεις της σύγχρονης οικιστικής ανάπτυξης στο νησί και δίνει μια διαφορετική διάσταση στη μνήμη και το χρόνο. Την επιμέλεια της έκθεσης έχει ο Γιάννης Παπακωνσταντίνου, καλλιτεχνικός διευθυντής του Μεγάρου Γκύζη.

Konrad Bertsch
Ο Κόνραντ Μπερτς γεννήθηκε το 1940 στη Στουτγάρδη της Γερμανίας. Τελείωσε τις ακαδημαϊκές του σπουδές στη Σχολή Καλών Τεχνών στο Βερολίνο με την απόκτηση του μεταπτυχιακού τίτλου Master. Η καλλιτεχνική ανάπτυξη του Konrad Bertsch ξεκίνησε όταν ήταν φοιτητής στη Σχολή Καλών Τεχνών στο Βερολίνο. Ενώ εργαζόταν ως επαγγελματίας καλλιτέχνης, πήρε μια θέση διδασκαλίας και δίδαξε τέχνη σε μαθητές και φοιτητές πανεπιστημίου.

Η στροφή της καριέρας του προς τον τομέα της διαφήμισης τον εισήγαγε στη φωτογραφία, που ήταν απαραίτητη για την παρουσίαση των προϊόντων. Βρήκε το μέσο πρακτικό και εύπλαστο, ιδανικό για το όραμά του ως προς τη φόρμα χρησιμοποιώντας τις μορφές και τα χρώματα της πραγματικότητας. Το φωτογραφικό έργο του Κόνραντ Μπερτς συλλαμβάνει τη φόρμα του εντυπωσιακού τοπίου και της αρχιτεκτονικής της Σαντορίνης, στην οποία ζει για πολλά χρόνια. Έχει δει το νησί να αλλάζει μετά τον καταστροφικό σεισμό του 1956 και έχει διαπιστώσει τις επιπτώσεις της σύγχρονης οικιστικής ανάπτυξής της.

Είναι συνιδρυτής του πολιτιστικού εργαστηρίου «Σχολειό 2» στη Φοινικιά της Οίας, στη Σαντορίνη, το οποίο λειτουργεί όχι μόνο ως εργαστήρι, αλλά και ως εκθεσιακός χώρος για τους καλλιτέχνες που εργάζονται στη Σαντορίνη.

Εργάζεται ως ελεύθερος καλλιτέχνης. Τα τελευταία χρόνια προτιμά να εργάζεται σε φωτογραφικά θέματα.

Εγκαίνια έκθεσης: Παρασκευή 27 Αυγούστου 2010, ώρα 21:00

Επιμέλεια έκθεσης:
Γιάννης Παπακωνσταντίνου (καλλιτεχνικός διευθυντής του Μεγάρου Γκύζη)

Κατεβάστε από εδώ το πρόγραμμα του φεστιβάλ