Ο Γιάννης Μπεχράκης για τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα σ’ ένα μοναδικό μουσικό-φωτογραφικό ταξίδι

πρόσφυγας στη βροχή κρατάει στην αγκαλιά του το παιδί του
· Διάφορα · Προβολές · Αθήνα // Δημοσίευση: 18 Απρ 2016

μια μοναδική οπτικοακουστική παράσταση αφιερωμένη στους πρόσφυγες στο Μέγαρο Μουσικής

Το βράδυ της Μεγάλης Δευτέρας 25 Απριλίου, στις 8:30 μ.μ., οι θεατές στην Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια μοναδική οπτικοακουστική παράσταση αφιερωμένη στους πρόσφυγες, μέσα από την συγκλονιστική δύναμη των φωτογραφιών του βραβευμένου φωτογράφου Γιάννη Μπεχράκη και τη γεμάτη ευαισθησία ερμηνεία του διακεκριμένου πιανίστα Νίκου Λαάρη.

Παράλληλα με την εκτέλεση του μουσικού έργου «Οι επτά λόγοι του Ιησού στο Σταυρό» του Χάυντν, ο Γιάννης Μπεχράκης θα καταθέσει προσωπικές εμπειρίες αλλά και μαρτυρίες προσφύγων όπως τις έχουν καταγράψει οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα. Τα έσοδα της συναυλίας θα διατεθούν στους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα για τη στήριξη της δράσης τους για το προσφυγικό.

«Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τον Γιάννη Μπεχράκη, με τον οποίο συμπορευόμαστε άλλωστε χρόνια στην πρώτη γραμμή, για την πρωτοβουλία του να υποστηρίξει και με την εκδήλωση αυτή τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα. Επίσης θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών για την ευγενική φιλοξενία. Είμαστε ιδιαιτέρως χαρούμενοι όταν η Τέχνη γίνεται αφορμή για σκέψη πάνω στο προσφυγικό δράμα. Εμείς το βιώνουμε καθημερινά στην Ελλάδα εδώ και πολλούς μήνες μέσα από τις εκτεταμένες δράσεις μας» αναφέρει η Μαριέττα Προβοπούλου, Γενική Διευθύντρια του Ελληνικού Τμήματος των Γιατρών Χωρίς Σύνορα. «Η έμπρακτη υποστήριξη του κόσμου είναι για εμάς πολύτιμη, καθώς οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα στηριζόμαστε αποκλειστικά σε ιδιωτικές δωρεές για το προσφυγικό».

Για περισσότερες πληροφορίες και αγορά εισιτηρίων online εδώ