Be Troo

αφίσα έκθεσης
· Εκθέσεις · Πειραιάς // Δημοσίευση: 21 Απρ 2016

ο Γιώργος Μακράκης παρουσιάζει στο Pirée την πρώτη του ατομική έκθεση φωτογραφίας

Ποιά είναι άραγε η αληθινή φύση του Stormtrooper?

Ο Γιώργος Μακράκης παρακολουθεί με τον φακό του την καθημερινότητα του γαλαξιακού στρατιώτη και παίζοντας με την κλίμακα, τους κανόνες και την συνθήκη, αποδεικνύει πως πίσω από την άψυχη λευκή στολή κρύβεται μια ζεστή καρδιά με συναισθήματα και ανησυχίες που έχουμε όλοι μας.

Ο αγαπημένος ήρωας των Star Wars μας αποκαλύπτει την πιο γήινη πλευρά του μέσα από καθημερινές προσωπικές στιγμές, γεννημένες από τον φυσικό κόσμο, που συλλαμβάνει και αποθανατίζει ο φωτογραφικός φακός του Γιώργου Μακράκη. Ιστορίες τόσο φανταστικές, όσο και ρεαλιστικές, δοσμένες με μια διαφορετική ματιά, χιούμορ και ευαισθησία, μας συστήνουν έναν πιο οικείο Stormtrooper καιτον εντάσσουν στην καθημερινότητα μας.

Παράλληλη δράση
Οπτικοακουστική Εγκατάσταση, "Kylo’s bad dreams", Μαριλένα Κουβίδη
Η οπτικοακουστική εγκατάσταση "Kylo’s bad dreams" χαρτογραφεί τον ψυχικό κόσμο του Kylo Ren. Ο θεατής παρακολουθεί την οργή και την αβεβαιότητα του πολεμιστή στα εναγώνια εφιαλτικά όνειρα του. Η εγκατάσταση αποτυπώνει την διαρκή εσωτερική σύγκρουση του χαρακτήρα του Kylo ως μια έκφραση του δίπολου ανάμεσα στο κακό και στο καλό.

 

Εγκαίνια: Παρασκευή 22 Απριλίου, ώρα 20:00


Ο καλλιτέχνης
Ο Γιώργος Μακράκης - γνωστός και ως Alpha2Graphic - πριν 3 χρόνια έβαλε στα μπαγκάζια το Μac του, τη φωτογραφική μηχανή του και τις μινιατούρες υπερήρωες - τα πράγματα δηλαδή που δεν αποχωρίζεται ποτέ - και αποφάσισε να επιστρέψει μόνιμα στην πατρίδα του το Ηράκλειο, στο οποίο ζει και εργάζεται ως γραφίστας, με σκοπό να βρει και άλλους ανήσυχους δημιουργικά τύπους, σαν κι αυτόν.
Τα όνειρά του είναι πολλά αλλά το πιο σημαντικό - και βασικός του στόχος - είναι να αναδείξει αυτόν τον τόπο μέσα από τη δουλειά και την τέχνη του.
Έχει συνεργαστεί με τις εκδόσεις «Καζαντζάκη», έχει συμμετάσχει στο "PechaKucha Heraklion" και έχει κατακτήσει με τις φωτογραφίες του τον κόσμο του Instagram ως "Alpha2Graphic" με 139.000 followers από την Ελλάδα & το εξωτερικό.

Pirée
Στην συνοικία του Αγίου Διονυσίου, στα παλιά λαμαρινάδικα του Πειραιά, συμβαίνει το Pirée, ένας ζωντανός οργανισμός τέχνης, καλλιτεχνικής δημιουργίας και απελευθέρωσης.
Η εταιρία "Lab 71 Kosmas Karavas", διανύοντας μια πολυετή εμπειρία στον χώρο του design & της αρχιτεκτονικής, αντιλαμβανόμενη την ανάγκη που υπήρχε στον Πειραιά για την ύπαρξη μιας κυψέλης δημιουργικότητας που θα απελευθέρωνε την καλλιτεχνική παρόρμηση, μεταμόρφωσε ένα πρώην βιομηχανικό κτίριο σε έναν βιοκλιματικό μεταχώρο, κοιτίδα ελεύθερης σκέψης και έκφρασης, με απώτερο σκοπό τη διάχυση της τέχνης.
Το Pirée θα εμπνεύσει και θα υποστηρίξει δημιουργικά ρεύματα που προέρχονται από φαινομενικά ασύμμετρους καλλιτεχνικούς πόλους, συνδυάζοντας, αναδεικνύοντας και ενσωματώνοντας ποικίλες μορφές έκφρασης, εξερευνώντας τα όρια μεταξύ τέχνης, design & καλλιτεχνικού σχεδιασμού. Ένας «κοινός τόπος» μια ανοιχτή δομή δημιουργικής αναζήτησης και ταυτόχρονα μια ρευστή πλατφόρμα ανθρώπινου κεφαλαίου που θα απελευθερώσει την καλλιτεχνική δημιουργία, επαναπροσδιορίζοντας κάθε πιθανή μορφή τέχνης και ζωντανής έκφρασης σαν την πεμπτουσία της καθημερινότητας.
Libérez moi - Γιατί η μεγαλύτερη μορφή απελευθέρωσης είναι η τέχνη.