Landscape at the City Edge

ενα παιδί κρατάει μπαλόνια σε ερείπεια κτηρίου
· Workshops · Αθήνα // Δημοσίευση: 27 Μάιος 2016

workshop με τον Simon Norfolk στο μουσείο Μπενάκη

Στα πλαίσια του Athens Photo Festival 2016, ο διεθνούς φήμης φωτογράφος Simon Norfolk θα διεξάγει ένα τετραήμερο εντατικό workshop φωτογραφίας, προσφέροντας σε περιορισμένο αριθμό συμμετεχόντων την ευκαιρία να απορροφήσουν την εμπειρία την οποία έχει ο ίδιος αποκτήσει μέσα απο την μεγάλη και διακεκριμένη καριέρα του. Το workshop θα πραγματοποιηθεί από την Παρασκευή 10 έως τη Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016.

Οι επιτυχόντες υποψήφιοι θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα, που περιλαμβάνει φωτογραφήσεις, τεχνικές οδηγίες, ομαδικές κριτικές, καθημερινά reviews και πρακολούθηση/καθοδήγηση απο τον ίδιο.
Ο Simon Norfolk θα προσεγγίσει αυτό το workshop σα να είναι μία εργασία. Επίσης, θα συζητούνται ο προσχεδιασμός και τα θέματα πριν από τις φωτογραφήσεις.

«Θα ήθελα να πάω έξω να αναζητήσω το φως. Αυτό κάνω όταν εργάζομαι και γι'αυτό πιστεύω ότι θα ήταν χρήσιμο για μετρίου και προχωρημένου επιπέδου φωτογράφους να έρθουν μαζί μου και να το δουν στην πράξη. Σαν φωτογράφος τοπίου, το ίδιο το φως είναι το πιο σημαντικό πράγμα της αφήγησης. Όταν εργάζομαι έξω, το να βρω το φως είναι αυτό στο οποίο ξοδεύω τον περισσότερο χρόνο μου. Για τους φωτογράφους, το να μάθουμε να σκεφτόμαστε το φως χωρίζεται σε τρεις κατηγορίες: πρέπει να καταλάβουμε την ανάγκη για αυτό, να ξέρουμε πως να το βρούμε και να ξέρουμε πως να το απαθανατίσουμε».
Simon Norfolk

Σε αυτό το workshop οι συμμετέχοντες θα δουλεύουν μαζί με τον Simon, με μαθήματα κατά τη διάρκεια της ημέρας, φωτογραφήσεις το απόγευμα (έως περίπου τα μεσάνυχτα) και στη συνέχεια πάλι έξω για ένα φρέσκο και φωτεινό ξεκίνημα στις 5:00 το πρωί με το φως της αυγής. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να συμμετέχουν σε όλα τα sessions του workshop.

τρεις φωτογραφίες στη σείρα / χιονισμένο τοπίο με ένα σπίτι και γύρω γύρω ξηρά χόρτα καίγονται / ένα πατέρας κρατά το παιδί του αγκαλιά μπροστά σε ένα γκρεμισμένο σπίτι / κόκκινο χώμα βγαίνει μέσα απο χιόνια

Πληροφορίες

Ώρες
1η ημέρα: 9:00 – 17:00
2η ημέρα: 9:00 – 17:00
3η ημέρα: 9:00 – 17:00
4η ημέρα: 9:00 – 00:00

Κόστος
Το κόστος συμμετοχής είναι 380 € για τέσσερις ημέρες. Το κόστος καλύπτει τα έξοδα του workshop, 24 ώρες βοήθεια απο την ομάδα του APhF:16, σνακς και καφέ. Στους συμμετέχοντες θα δωθεί κατάλογος με όλο το πρόγραμμα του φεστιβάλ.

Διαμονή
Τα συνεργαζόμενα με το Athens Photo Festival ξενοδοχεία έχουν κρατήσει περιοσρισμένο αριθμό δωματίων σε εκπτωτικές τιμές για τα άτομα που θα έρθουν απο άλλες πόλεις ή χώρες.

Εξοπλισμός

  • Απαραίτητος ο φωτογραφικός εξοπλισμός
  • Laptop (προαιρετικό)

Δήλωση Συμμετοχής
Για να δηλώσετε συμμετοχή, συμπληρώστε την online φόρμα ή επικοινωνήστε με το Ελληνικό Κέντρο Φωτογραφίας έως την Τετάρτη 1 Ιουνίου 2016.

 

Simon Norfolk
Ο Simon Norfolk είναι ένας φωτογράφος τοπίων του οποίου η δουλειά έχει ως θέμα, τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια, την σημασία της λέξης "Battlefield" (πεδίο μάχης) σε όλες τις μορφές της. Η δουλεία του είναι ευρέως γνωστή: έχει κερδίσει το Le Prix Dialogue στο Les Rencontres d’Arles το 2005, The Infinity Prize απο το Διεθνές Κέντρο Φωτογραφίας το 2004, το Foreign Press Club of America Award το 2003 και επίσης ήταν και ο νικητής του European Publishing Award το 2002.
Έχει χαρακτηριστεί απο έναν κριτικό ως «ο κορυφαίος φωτογράφος ντοκιμαντέρ της εποχής μας. Παθιασμένος, ευφυής και πολιτικοποιημένος. Δεν υπάρχει κανείς που να εργάζεται στη φωτογραφία με το όραμα του και την σαφήνειά του».