Η ιστορία του ΑΠΘ μέσα από τις φωτογραφίες

αφίσα έκθεσης
· Εκθέσεις · Θεσσαλονίκη // Δημοσίευση: 02 Ιουλ 2016

έκθεσης φωτογραφίας στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης, με αφορμή τη συμπλήρωση 90 χρόνων από την ίδρυση του ΑΠΘ

«Η ιστορία του ΑΠΘ μέσα από τις φωτογραφίες» είναι το θέμα της Έκθεσης Φωτογραφίας που θα πραγματοποιηθεί στο γυάλινο περίπτερο του Κήπου του Απογευματινού Ήλιου, στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης, με αφορμή τη συμπλήρωση 90 χρόνων από την ίδρυση του ΑΠΘ.

Στην Έκθεση θα παρουσιαστούν φωτογραφίες από την ιστορία του ιδρύματος και την κτιριολογική και πολεοδομική ανάπτυξη του Πανεπιστημίου στο κέντρο της πόλης. Η διαδρομή του ΑΠΘ παρουσιάζεται μέσα από κορυφαίες εκδηλώσεις, όπως αναγορεύσεις προσωπικοτήτων σε επίτιμους διδάκτορες και εκδηλώσεις τέχνης και πολιτισμού. Η πλούσια δραστηριότητα των φοιτητών περιγράφεται μέσα από την ενασχόλησή τους με τις επιστήμες και τη διαχείριση της καθημερινότητάς τους. Η Έκθεση φωτογραφίας είναι ένα μικρό δείγμα των πολυεπίπεδων δράσεων ενός μεγάλου πανεπιστημίου, όπως είναι το ΑΠΘ.

Ο Πρόεδρος Δημοκρατίας Α. Ζαΐμης στην Αίθουσα Τελετών_1930
Ο Πρόεδρος Δημοκρατίας Α. Ζαΐμης στην Αίθουσα Τελετών_1930

Εκδήλωση Φοιτητικής Εβδομάδας_1964
Εκδήλωση Φοιτητικής Εβδομάδας_1964

Ανέγερση Πολυτεχνικής Σχολής_1950
Ανέγερση Πολυτεχνικής Σχολής_1950

Τα εγκαίνια της Έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 5 Ιουλίου και ώρα 20:30, στο γυάλινο περίπτερο του Κήπου του Απογευματινού Ήλιου, στη Νέα Παραλία.

Η επιμέλεια της Έκθεσης είναι του Καθηγητή του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του ΑΠΘ, Γιώργου Κατσάγγελου.

Η Έκθεση πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Δήμου Θεσσαλονίκης.