Γυναίκες της Τήνου

κορίτσ με στεφάνι λουλουδιών στα μαλλιά
· Εκθέσεις · Τήνος // Δημοσίευση: 04 Αυγ 2016

έκθεση φωτογραφίας της Ντένιας Παναγάκη στην Τήνο

Οι «Γυναίκες της Τήνου» ανήκουν στη σειρά «Γυναίκες του Αιγαίου» που ξεκίνησε το 2015 από την Πάτμο με σκοπό την ανάδειξη των γυναικών και της φυσικής ομορφιάς των νησιών μας και ελπίζει να «ταξιδέψει» και σε άλλα νησιά.

Στο έργο αυτό η Ντένια Παναγάκη φωτογραφίζει 20 γυναίκες με λουλούδια στα μαλλιά με σκοπό να συνδέσει την γυναικεία ομορφιά με την ομορφιά της φύσης και να αναδείξει τις δυνάμεις που κάνουν τον κόσμο μας καλύτερο.

Όπως η φύση μας χαρίζει απλόχερα την ομορφιά μέσα από τα χρώματα και τα αρώματα των λουλουδιών φροντίζοντας παράλληλα όλους μας εφοδιάζοντάς μας με όλα τα καλά, έτσι και οι γυναίκες είναι φτιαγμένες να φροντίζουν τα πάντα και τους πάντες γύρω τους ως μητέρες, κόρες, αδελφές. Δημιουργούν ζωή και όμορφους κήπους, προσέχοντας τις οικογένειές τους σκορπόντας την ομορφιά και την αγάπη.

Η επιλογή των γυναικών που έχουν φωτογραφηθεί καλύπτει ένα ευρύ φάσμα γυναικών που αγαπούν την Τήνο. Είτε έχουν καταγωγή, είτε επέλεξαν να μετοικίσουν από άλλα μέρη του κόσμου, έχουν μία βαθειά σύνδεση με το νησί που τις κάνει να το αγαπούν και να δρουν σε αυτό. Ασχολούνται με την φιλανθρωπία, την καλλιέργεια, την παραγωγή, το εμπόριο, τον αθλητισμό, τις τέχνες.

Προσφέρουν απλόχερα, χωρίς να ζητούν ανταλλάγματα, έχοντας σαν σκηνικό δράσης τους έναν τόπο που τους παρέχει τη γόνιμη γη, τη θάλλασσα, τον ουρανό, την έμπνευση και την πίστη για να δημιουργήσουν, την Τήνο.

Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στις 10-20 Αυγούστου στον Πύργο της Τήνου στην αίθουσα Γαϊτης στα πλαίσια των εκδηλώσεων του Πνευματικού κέντρου Πανόρμου.