Μαθήματα φωτογραφίας για αρχάριους και προχωρημένους

μαθητές φωτογραφίας με σηκωμένα τα χέρια προς την κάμερα
· Μαθήματα - Σεμινάρια · Αθήνα // Δημοσίευση: 12 Σεπ 2016

μαθήματα φωτογραφίας με τον Ανδρέα Κατσικούδη στο Cinemarian

Ο Ανδρέας Κατσικούδης για την περίοδο 2016 - 2017, θα παραδώσει μαθήματα φωτογραφίας στο Cinemarian για αρχάριους αλλά και για προχωρημένους φωτογράφους.

Μαθήματα Φωτογραφίας για Αρχάριους

  • Θα μάθουμε όλες τις βασικές τεχνικές της φωτογραφίας και τις ρυθμίσεις των μηχανών. Μπορείτε να το παρακολουθήσετε με οποιαδήποτε φωτογραφική έχετε, ακόμη κι αν έχετε μόνο κινητό τηλέφωνο (με ικανοποιητική κάμερα...). Θα αναφερθούμε με παραδείγματα κι ασκήσεις σε όλα τα βασικά είδη της φωτογραφίας: π.χ. ταξιδιωτική φωτογραφία, πορτρέτο, φωτογραφία δρόμου, ρεπορτάζ, γυμνό, καλλιτεχνική.
  • Επεξεργασία φωτογραφίας και χρήση κοινωνικών δικτύων

Δίνονται σημειώσεις σε ηλεκτρονική μορφή για μελέτη (φωτογραφίες, άρθρα, βίντεο). Φωτογραφικές εξορμήσεις, εκθέσεις, εκδηλώσεις, βεβαιώσεις παρακολούθησης.

Έμπειρος δάσκαλος (12 χρόνια στη διδασκαλία φωτογραφίας), κατάλληλος χώρος για μαθήματα, όμορφο κλίμα, δεύτερος χρόνος (τμήμα προχωρημένων) για όσους θέλουν να συνεχίσουν, φωτογραφική ομάδα για να υπάρχει συνέχεια στην εξέλιξή τους

Μαθήματα Φωτογραφίας για Προχωρημένους

(που γνωρίζουν τη βασική τεχνική της φωτογραφίας κι ασχολούνται πάνω από ένα χρόνο συστηματικά με τη φωτογραφία):

Το σεμινάριο μου για προχωρημένους φέτος θα είναι πιο απαιτητικό. Θα κλέψω κάποιες παιδαγωγικές πρακτικές από τις ακαδημίες τέχνης του εξωτερικού: λίγα λόγια από μένα και πολλές παρουσιάσεις από τους συμμετέχοντες - ο καλός δάσκαλος βάζει τις σωστές ερωτήσεις και διαμορφώνει το κατάλληλο πλαίσιο εργασίας. Οι μαθητές βρίσκουν μόνοι τους τις απαντήσεις - και φυσικά στην τέχνη υπάρχουν πολλές απαντήσεις (σε τεχνικά κι αισθητικά ερωτήματα - κι αυτά τα δυο είναι αδιαχώριστα.).

Περισσότερες πληροφορίες για το σεμινάριο αυτό εδώ.

Έναρξη: Οκτώβριος 2016 (Τετάρτη 5-10-2016)

  • Κάθε Τετάρτη 6 - 8 μ.μ. τμήμα αρχαρίων
  • Κάθε Τετάρτη 8 - 10 μ.μ. τμήμα προχωρημένων

Στις 28 Σεπτεμβρίου 2016 συνάντηση γνωριμίας και παρουσίασης των μαθημάτων.
Στις 6:30 μ.μ. αρχάριους και στις 8:30 μ.μ. για τους προχωρημένους (ελάτε έγκαιρα για να μας ακούσετε από την αρχή, θα υπάρξει και προβολή ενός μικρού βίντεο). Τότε επίσης μπορείτε να γραφτείτε πληρώνοντας τον πρώτο μήνα.

Επίσης ο Ανδρέας Κατσικούδης θα βρίσκεται στο Cinemarian και την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου από τις 6:30 μ.μ. ως τις 8:30 μ.μ. για όσους θέλουν να τον γνωρίσουν και να κάνουν τις ερωτήσεις τους.