Σεμινάρια φωτογραφίας στο Δήμο Αχαρνών

κτήριο, άγαλμα, ασπρόμαυρη φωτογραφία
· Μαθήματα - Σεμινάρια · Αθήνα · Αχαρνές // Δημοσίευση: 10 Σεπ 2016

για 5η χρονιά από το τμήμα φωτογραφίας του Δήμου Αχαρνών

Για πέμπτο χρόνο το τμήμα φωτογραφίας του Δήμου Αχαρνών, διοργανώνει σεμινάρια για την τεχνική και την τέχνη της φωτογραφίας.Τα σεμινάρια απευθύνονται σε ενήλικα άτομα που επιθυμούν να αποκτήσουν τόσο τις τεχνικές γνώσεις και δεξιότητες όσο και την απαραίτητη καλλιτεχνική και θεωρητική μόρφωση για την τέχνη της φωτογραφίας.

 

ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΤΩΝ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ:

ΤΕΧΝΙΚΟ:

Ο σκοπός του σεμιναρίου είναι η συμμετέχοντες να αξιοποιήσουν πλήρως τον φωτογραφικό τους εξοπλισμό, να μάθουν να δουλεύουν σε χειροκίνητη διαδικασία, να μάθουν να φωτογραφίζουν σωστά και σε οποιαδήποτε φωτιστική συνθήκη.

Tο πρόγραμμα σεμιναρίου καλύπτει:

Η φωτογραφική μηχανή και τα χειριστήρια της, ο φακός, το φώς, η έκθεση, το iso, η σύνθεση της φωτογραφίας, το βάθος πεδίου και το πάγωμα της κίνησης, το manual mode, η χρωματική ισορροπία, το είδος των αρχείων, η νυχτερινή φωτογραφία, τεχνητός φωτισμό και φλας, τεχνικές στούντιο, επεξεργασία της φωτογραφίας στον υπολογιστή.

Σε όλα τα παραπάνω θα υπάρχει πρακτική εξάσκηση μέσα στην αίθουσα αλλά και με φωτογραφικές εξόρμησης και συζήτηση.

Για την συμμετοχή δεν απαιτείται καμία ειδική γνώση πάρα μόνο όρεξη για φωτογραφία. Δεν χρειάζεται ιδιαίτερος εξοπλισμός αν και για την καλύτερη και πιο εύκολη μάθηση καλό θα ήταν να υπάρχει DSLR η κάποια μηχανή που να μπορεί να δουλέψει σε χειροκίνητη λειτουργία (manual mode).

 

Η πρώτη συνάντηση θα γίνει την Δευτέρα 26/9/2016 στις 19:00, Αρχαίου Θεάτρου 42, Αχαρναί, στον 2ο όροφο.

Κόστος:
10 ευρώ η εγγραφή
15 ευρώ τον μήνα

 

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ:

Το καλλιτεχνικό σεμινάριο απευθύνεται σε φωτογράφους που διαθέτουν τη βασική τεχνική και θεωρητική κατάρτιση και επιθυμούν να διευρύνουν τις γνώσεις τους στην καλλιτεχνική φωτογραφία.

Η ύλη του σεμιναρίου θα φέρει του συμμετέχοντες σε επαφή με την καλλιτεχνική φωτογραφία μέσα από την προβολή και ανάλυση της δουλείας σημαντικών κλασσικών αλλά και σύγχρονων φωτογράφων.

 

Στην διάρκεια του σεμιναρίου θα συζητήσουμε και θα αναλύσουμε θέματα όπως:

Το φωτογραφικό κάδρο, το θέμα στην φωτογραφία, η φόρμα, το περιεχόμενο, το στοιχείο του χρόνου, η αλήθεια και το ψέμα στην φωτογραφία ,ασπρόμαυρη και έγχρωμη φωτογραφία, κριτική αντίληψη – σωστό /λάθος στη φωτογραφία, φωτογραφία δρόμου, τοπίο, γυμνό, φωτογραφικό στούντιο, επεξεργασία της φωτογραφίας ως αισθητικό εργαλείο.

Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου θα οργανώνονται φωτογραφικές εξορμήσεις για πρακτική εξάσκηση και κριτική.

Για την παρακολούθηση του σεμιναρίου απαιτείται η γνώση του χειρισμού της φωτογραφικής μηχανής.

Δεν απαιτείται ιδιαίτερος φωτογραφικός εξοπλισμός

Η πρώτη συνάντηση θα γίνει την Τετάρτή 28/9/2016 στις 19:00, Αρχαίου Θεάτρου 42, Αχαρναί, στον 2ο όροφο.

Κόστος:
10 ευρώ η εγγραφή
15 ευρώ τον μήνα

Και για τα δυο σεμινάρια υπάρχει η δυνατότητα ιδιαιτέρων μαθημάτων κατόπιν συνεννοήσεως