Δημιουργική Φωτογραφία για προχωρημένους

logo Λέσχης Φωτογραφίας Ν.Κ.Κωνσταντινουπολιτών
· Μαθήματα - Σεμινάρια · Αθήνα · Φιλοθέη - Ψυχικό // Δημοσίευση: 15 Σεπ 2016

νέος Kύκλος Σεμιναρίων Δημιουργικής Φωτογραφίας για προχωρημένους από τη Λέσχη Φωτογραφίας Ν.Κ. Κωνσταντινουπολιτών

Η Λέσχη Φωτογραφίας Ν.Κ. Κωνσταντινουπολιτών ανακοινώνει την έναρξη Nέου Kύκλου Σεμιναρίων Δημιουργικής Φωτογραφίας για προχωρημένους, από την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου.

Η ΒΑΣΙΚΗ ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ «Δημιουργική Φωτογραφία για προχωρημένους».

Στο σεμινάριο αυτό θα ασχοληθούμε στην αισθητική αξία του καρέ και θα αντιμετωπίσουμε τη φωτογραφία ως τέχνη καθώς και την αλληλεπίδρασή της με άλλες τέχνες. Θα γνωρίσουμε τη δημιουργική φωτογραφία και την οπτική αντίληψη σε βάθος, τα καλλιτεχνικά κινήματα και τις επιρροές τους στην αισθητική της φωτογραφίας και φυσικά τη δουλειά σημαντικών φωτογράφων- οι οποίοι στην πλειοψηφία τους είναι σύγχρονοι και ελάχιστα προβεβλημένοι στην Ελλάδα.

Το σεμινάριο έχει διάρκεια 4 ½ μήνες και θα έχουμε όλο το χρόνο για να δουλέψουμε μαζί, με μοναδικό στόχο να αναπτύξετε τη δική σας φωτογραφική ματιά και να μάθετε πως θα εκφράσετε το δικό σας φωτογραφικό λόγο.

Οι συναντήσεις θα γίνονται κάθε Τρίτη, 19:30 - 22:00 και περιλαμβάνουν εποικοδομητική, προσωπική αξιολόγηση της δουλειάς των συμμετεχόντων και θεματικές αναθέσεις εργασίας.

Μέσα από τις θεματικές αναθέσεις εργασίας, όσοι ξεχωρίσουν, θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν μαζί με πιο προχωρημένες ομάδες, στη δημιουργική χρήση του συνεχούς τεχνητού φωτισμού και τις εφαρμογές του στο πλήρως εξοπλισμένο STUDIO μας.

 • Το σεμινάριο απευθύνεται σε όσους έχουν ήδη βασικές γνώσεις στη φωτογραφία.
 • Σε κάθε συνάντηση παρουσιάζονται καινούργιες φωτογραφίες των μαθητών. Αυτό βοηθάει όλους για να συζητηθούν οι πρακτικές και καλλιτεχνικές ιδιαιτερότητες του μέσου και να αναλυθεί σε βάθος χρόνου όλη η πορεία του φωτογράφου.
 • Ολα τα σεμινάρια γίνονται με τη βοήθεια Ψηφιακών παρουσιάσεων με διαγράμματα, φωτογραφίες και παραδείγματα.
 • Η Δομή των σεμιναρίων είναι σπονδυλωτή και προσεγγίζει σε κάθε επίπεδο διαφορετικό επίπεδο γνώσης της φωτογραφίας επιτρέποντας στους συμμετάχοντες να ενταχθούν στην κατάλληλη ομάδα αναλογα με την εμπειρία τους και την εξειδίκευση που θα θέλανε να αποκτήσουν.
 • Τα σεμινάρια περιλαμβάνουν αναθέσεις εργασίας, και κριτική αξιολόγηση σε προσωπικό επίπεδο, της δουλειάς των συμμετεχόντων
 • Γνωριμία και ανάλυση του έργου σημαντικών φωτογράφων, της τεχνοτροπίας και της ιδιότυπης σφραγίδας που το συνοδεύει και είναι χαρακτηριστική σε κάθε σπουδαίο καλλιτέχνη.
 • Τα σεμινάρια ακολουθούν τη λογική της διαδραστικής γνωριμίας με τη Δημιουργική Φωτογραφία, όπου Τέχνη και Τεχνική ανταγωνίζονται με στόχο την διαμόρφωση του τρόπου που ο φωτογράφος θα παράγει το έργο του.

Το κόστος συμμετοχής στο σεμινάριο είναι 110 € για όλο το σεμινάριο (4 ½ μήνες ).

Το κόστος συμμετοχής στο σεμινάριο περιλαμβάνει τη συμμετοχή στη λέσχη, όπου,

 • σου δίνεται πρόσβαση σε όλες τις δράσεις της λέσχης,
 • σε πληθώρα φωτογραφικών βιβλίων και συγγραμμάτων,
 • στο φωτογραφικό studio της λέσχης,
 • καθώς και σε προβολές hi definition ταινιών & documentaries φωτογραφικού ενδιαφύροντος.

Εισηγητής του σεμιναρίου είναι ο φωτογράφος Χρήστος Κανάκης (Laurea in Fotografia), με πολύχρονη επαγγελματική εμπειρία στην Διαφημιστική & Αρχιτεκτονική Φωτογραφία.

Μετά το πέρας του σεμιναρίου, μπορείς παρακολουθήσεις τα επόμενα στάδια σεμιναρίων για πιο προχωρημένους η συμμετάσχεις σε εξειδικευμένα σεμινάρια που διοργανώνονται όλο το χρόνο.

Για τη συμμετοχή στο σεμινάριο και την εγγραφή στη λέσχη απαιτείται: Ε-mail στο photo.lesxi.konpol@gmail.com, αναφέροντας: κινητό τηλέφωνο, φωτογραφικές γνώσεις, φωτογραφικό εξοπλισμό και προηγούμενη φωτογραφική εκπαίδευση, εφόσον υπάρχει.