Εντατικό Βιωματικό Μάθημα Φωτογραφίας

κόκκινος τοίχος / μπροστά του ένα παγκάκι στο οποίο κάθεται ένα αγόρι που κρατά ένα λευκό σκυλάκι / ένα κύριος περνά απο μπροστά τους / ΄Υδρα
· Μαθήματα - Σεμινάρια · Αθήνα // Δημοσίευση: 12 Οκτ 2016

με τον Ανδρέα Κατσικούδη στο Cinemarian

Το σεμινάριο απευθύνεται σε αρχάριους ή νέους φωτογράφους. Είναι βιωματικό και θα στηριχθεί στα ενδιαφέροντα του κάθε συμμετέχοντα, στις γνώσεις του και στον εξοπλισμό που έχει (ακόμη κι αν είναι το κινητό του τηλέφωνο).

Δεν υπάρχει ένα είδος φωτογραφίας, δεν υπάρχει ένα στιλ φωτογράφου κι όταν μιλάμε για τέχνη τότε δεν υπάρχουν ούτε κανόνες. Η καλή φωτογραφία είναι αυτή που συνδυάζει ενδιαφέρον θέμα και ανάλογη αισθητική αξεδιάλυτα μεταξύ τους.

Το σεμινάριο θα ξεκινήσει με την προβολή σε βιντεοπροτζέκτορα 10 – 15 φωτογραφιών που έχετε τραβήξει τους τελευταίους μήνες και πάνω εκεί θα κτιστεί το μάθημα. Από τη δουλειά σας θα κριθεί σε ποιο επίπεδο είστε, τι σας λείπει από τεχνική άποψη (θα κάνετε ασκήσεις με τη φωτογραφική σας μαζί), πώς θα βελτιώσετε το κάδρο και τη σύνθεσή σας, πώς θα χειρίζεστε δημιουργικά το φως και πώς θα επεξεργάζεστε σωστά τη δουλειά σας. Θα σας δωθούν σημειώσεις σε ηλεκτρονική μορφή για μελέτη (φωτογραφίες, άρθρα, βίντεο) και εξατομικευμένες οδηγίες για τη σωστή συνέχιση της φωτογραφικής σας εξέλιξης.

Συμμετοχές μόνο με email – να γράφετε στο θέμα για το Εντατικό Μάθημα και στο μήνυμα το κινητό σας τηλέφωνο (όριο τα 7 άτομα).

Ο Ανδρέας Κατσικούδης, εισηγητής του βιωματικού σεμιναρίου, έχει 12 χρόνια εμπειρίας στη διδασκαλία φωτογραφίας και σε 5 μαθήματα κινηματογράφου.

 

Μόλις ξεκίνησαν και τα εξής τμήματα φωτογραφίας και κινηματογράφου στο Cinemarian:

  • Μαθήματα Φωτογραφίας 2016 - 2017 στο Cinemarian, Κάθε Τετάρτη 18:00 - 20:00, Τμήμα Αρχαρίων
  • Κάθε Τετάρτη 20:00 - 22:00, Τμήμα Προχωρημένων (το τμήμα είναι συμπληρωμένο)
  • Μαθήματα Κινηματογράφου (φτιάξε ταινία χωρίς χρήματα), Κάθε Δευτέρα 18:00 – 20:30