Photocitizens

flyer διαγωνισμού photocitizens
· Διαγωνισμοί · Διεθνείς · *Διαδίκτυο // Δημοσίευση: 01 Νοε 2016

ανοιχτό κάλεσμα για σπουδαστές φωτογραφίας και ενήλικες μαθητευόμενους

Η αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία ΕΝΤΕΥΞΙΣ βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τη συνεργασία της με το διεθνές φεστιβάλ φωτογραφίας PHOTOCITIZENS στα πλαίσια του project ΕΘΝΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ (NATIONAL IDENTITY). Φοιτητές και ενήλικες μαθητευόμενοι προσκαλούνται να υποβάλλουν τις φωτογραφίες τους μέσω του Photometria International Photography Festival.

PHOTOCITIZENS

Το διεθνές φεστιβάλ φωτογραφίας PHOTOCITIZENS ιδρύθηκε το 2015. Στόχος του είναι να φέρει προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς σπουδαστές από όλο τον κόσμο σε επαφή με διεθνή φεστιβάλ φωτογραφίας, γκαλερί και εικαστικούς οργανισμούς. Για το πρώτο του project συγκεντρώνει εταίρους από την Ιταλία, την Ισπανία, την Ελλάδα, την Ουγγαρία, την Ισπανία, την Τουρκία και το Ηνωμένο Βασίλειο προκειμένου να αναπτύξει την έρευνα, τη συνεργασία και την προβολή μελλοντικών ταλέντων.

Paul O'Leary / Ιδρυτής / Διευθυντής

 

ΟΙ ΕΤΑΙΡΟΙ

 • Leicester college school of photography, Leicester, UK
 • Ph21 gallery, Budapest, Hungary
 • Gobelins, l'ecole de l'image. departement photo, Paris, France
 • Photometria international photography festival, Ioannina, Greece
 • Officine fotografiche, Rome, Italy
 • Mimar sinan fine arts university, Istanbul, Turkey
 • facultad de bellas artes de murcia, area de escultura, Murcia, Spain
 • les boutographies recontres photographiques de montpellier, Montpellier, France

 

Η ΙΔΕΑ

«Όπου και αν πάμε, στα πρόσωπά μας φοράμε τη γη μας. Ό,τι και αν κάνουμε, στις σόλες των παπουτσιών μας, στις κραυγές μας, στην υφή του δέρματός μας, στο βάθος των ματιών μας, φοράμε τη χώρα μας. Ο άνεμος μας κυνηγάει, εναποθέτοντας στα χείλη μας τη μυρωδιά του σπιτιού, τις στιγμιαίες αναμνήσεις μας, τα τραγούδια της καταγωγής μας.»

Tahar Ben Jelloun, 1994

Από την εισαγωγή του βιβλίου του Owen Logam "Bloodlines - Vite allo Specchio".

«Τα έθνη υπήρξαν η χειρότερη εφεύρεση της ανθρώπινης ιστορίας.»

Toni Negri, Documenta 14

 

Στην εποχή της παγκοσμιοποίησης που ζούμε, το άτομο μπορεί να φέρει πολλαπλές ταυτότητες σε συνάρτηση με την κατάσταση στην οποία βρίσκεται. Παρόλο που η παγκοσμιοποίηση ανοίγει τα εδαφικά σύνορα είτε μέσω της εθελούσιας είτε μέσω της εξαναγκαστικής μετανάστευσης, υπάρχουν πολλές αντιφάσεις. Μία ταυτότητα μπορεί να είναι αυτή της χώρας την οποία αφήσαμε πίσω μας ή της χώρας στην οποία διαμένουμε ή της χώρας στην οποία διέμεναν οι πρόγονοι της οικογένειάς μας ή αυτή μιας ηπείρου όπως είναι η Ευρώπη ή η Αφρική. Η ταύτιση (ή όχι) με μία συγκεκριμένη εθνική ομάδα ανθρώπων μπορεί να αποτελέσει κεντρικό πυλώνα της προσωπικότητας του ατόμου.

Το project ΕΘΝΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ (NATIONAL IDENTITY) προσπαθεί να ανακαλύψει τους χαρακτηρισμούς που προσδιορίζουν την ιδέα της εθνικής ταυτότητας: πώς περιγράφουν οι άνθρωποι τον εαυτό τους καθώς και τα σημάδια και τα σύμβολα που χρησιμοποιούν ως ομάδες ή ως άτομα για να απεικονίσουν αυτή την ταυτότητα.

Ο γενικός στόχος του project ΕΘΝΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ (NATIONAL IDENTITY) είναι το να προκαλέσει το θεατή να στοχαστεί πάνω στο θέμα της συγκρότησης της εθνικής ταυτότητας. Οι φωτογραφίες που θα επιλεχθούν θα πρέπει να εκφράζουν και να καθιστούν κατανοητό από μέρους του θεατή το θέμα της εθνικής ταυτότητας και του πώς αυτή διαμορφώνεται μέσα από δράσεις, σημάδια, σύμβολα και το περιβάλλον.

Παρακαλούμε οι φωτογραφίες σας να συνοδεύονται από έναν σύντομο πρόλογο αναφορικά με την προσέγγιση του θέματος και από έναν τίτλο.

 

ΠΩΣ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΤΕ

 • Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο Ανοικτό Κάλεσμα στέλνοντας τις φωτογραφίες τους μέσω www.wetransfer.com στο competition@photometria.gr και συμπληρώνοντας την αίτηση συμμετοχής. Το κόστος συμμετοχής είναι 12 ευρώ για 4-5 φωτογραφίες και το ποσό κατατίθεται στο a href="https://fmag.gr/%3Ca%20href%3D"http://photobookstore.gr/index.php/seminars/national-identity,-photocitizens-detail">http://photobookstore.gr/index.php/seminars/national-identity,-photociti...">www.photobookstore.gr
 • 4 - 5 φωτογραφίες (RGB, JPG format - μέγιστο πλάτος 1024 pixels και μέγιστο ύψος 768 pixels, 72dpi, όχι μεγαλύτερο από 500 KB). Εφόσον επιλεχθούν, οι συμμετέχοντες θα κληθούν να αποστείλουν φωτογραφίες σε μεγαλύτερη ανάλυση. Αυτές θα χρειαστεί να είναι JPGS σε μέγεθος A3 (420mm x 297mm), 300dpi.
 • Ονομάστε τα jpg αρχεία σας ως εξής: Επώνυμο_Όνομα_Τίτλος_Εθνικότητα_Χώρα_Αριθμός (όπου Εθνικότητα δηλώνετε την εθνικότητα του επιλεγμένου θέματός σας. Όπου Χώρα δηλώνετε τον οργανισμό μέσω του οποίου συμμετέχετε. Όπου Αριθμός δηλώνετε τον αριθμό του έργου σε μία σειρά από το 1 έως το 5.) Παράδειγμα ονοματοδοσίας αρχείου: Kazantzakis_giorgos_english_photometriajpg.
 • Δήλωση του καλλιτέχνη ή τίτλος (στα Αγγλικά) έως 250 λέξεις.
 • Αίτηση (στα Αγγλικά).
 • Καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης συμμετοχών έχει οριστεί η 30η Νοεμβρίου 2016 και ώρα 23:59 (GMT +2).

Για να κριθεί έγκυρη η συμμετοχή θα πρέπει να έχουν αποσταλεί οι φωτογραφίες και να έχει κατατεθεί και το ποσό συμμετοχής (12 ευρώ).

 

ΤΟ PROJECT

Η κριτική επιτροπή αποτελείται από τους Παναγιώτης Παπουτσή, Φωτεινή Παπαχατζή και Αχιλλέας Τζιάκο και θα επιλέξει 40 - 50 φωτογραφίες.

Οι επιλεγείσες φωτογραφίες θα αποτελέσουν τμήμα προβολών στα φεστιβάλ Les Boutographies στο Montpellier (Γαλλία - Μάιος 2017), Photometria International Photography Festival στα Ιωάννινα - προβολή στο θέατρο παλαιών σφαγείων και τις 11 ημέρες του φεστιβάλ ( Ελλάδα - Ιούνιος 2017) και θα εκτεθούν σε χώρους στο Παρίσι (Γαλλία), στο Λέστερ (Ηνωμένο Βασίλειο), στη Μούρθια (Ισπανία), στην Κωνσταντινούπολη (Τουρκία), στη Βουδαπέστη (Ουγγαρία) και στη Ρώμη (Ιταλία) κατά τα έτη 2017 και 2018.

 

ΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ
 • Το project είναι ανοικτό σε όλους τους σπουδαστές φωτογραφίας και στους ενήλικες μαθητευόμενους.
 • Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλουν μέχρι 5 φωτογραφίες.
 • Υπάρχει η δυνατότητα οι φωτογραφίες να έχουν υποβληθεί σε επεξεργασία και να έχουν εφαρμοστεί φίλτρα επάνω τους, ωστόσο όλες οι συμμετοχές θα πρέπει να συνιστούν μία μόνο εικόνα.

ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

 • Όλες οι συμμετοχές θα πρέπει να αποτελούν πρωτότυπα έργα και οι συμμετέχοντες θα πρέπει να είναι είτε οι μοναδικοί κάτοχοι είτε οι εκδοχείς των πνευματικών δικαιωμάτων.
 • Με την δήλωση υποψηφιότητάς τους στο project, οι συμμετέχοντες διατηρούν πλήρη πνευματικά δικαιώματα πάνω στο έργο τους. Ωστόσο, οι συμμετέχοντες επίσης συναινούν στις δεσμεύσεις που προκύπτουν από τους νομικούς όρους που διέπουν τη χρήση του Facebook (https://www.facebook.com/legal/terms). Οι συμμετέχοντες επίσης παραχωρούν στους διοργανωτές το δικαίωμα να εκδώσουν και να εκθέσουν τις φωτογραφίες τους.
 • Για αυτή τη χρήση δεν καταβάλλεται κάποιο ποσό στους συμμετέχοντες από τους διοργανωτές.
 • Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να διατηρήσουν το πρωτότυπο ψηφιακό αρχείο / αρνητικό της συμμετοχής τους καθώς είναι δυνατόν να τους ζητηθεί να αποδείξουν την πρωτοτυπία και την κυριότητα του έργου τους, καθώς και να παράσχουν στους διοργανωτές τη φωτογραφία τους στη μέγιστη δυνατή ανάλυση.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε επικοινωνήστε μέσω e-mail στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: competition@photometria.gr

 

ΑΙΤΗΣΗ

Name /Surname:
Student / Adult Learner of : ........
Please fill in the Institution /University/ Adult Learning Centre that you attend in 2016-7
Contact email:
Phone number: