Φωτοβόλτα στη Χαλκίδα

ένας φωτογράφος φωτογραφίζει με μοβ ουρανό
· Φωτο-Εξορμήσεις · Χαλκίδα // Δημοσίευση: 08 Νοε 2016

με τη φωτογραφική ομάδα Διάφραγμα 26 & τη φωτογραφική ομάδα Πορτοκαλί Κλείστρο

Η Φωτογραφική Ομάδα «ΔΙΑΦΡΑΓΜΑ 26» και η Φωτογραφική Ομάδα «Πορτοκαλί Κλείστρο» πηγαίνουν εκδρομή! Την Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2016 σας προτείνουμε να τους ακολουθήσετε σε μία φωτογραφική εξόρμηση στην κοσμοπολίτικη Χαλκίδα.

 

Πληροφορίες

Η συνάντηση θα γίνει την Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2016 στις 08:00, με σημείο εκκίνησης έξω από το Εργαστήρι Τέχνης Cιnemarian. Η φωτο-βόλτα θα διαρκέσει τρείς με τέσσερις ώρες περίπου. Η βόλτα θα είναι σε κανονικούς ρυθμούς και θα προσαρμοστεί σύμφωνα με το ρυθμό του δασκάλου φωτογραφίας Ανδρέα Κατσικούδη. Ώρα επιστροφής στο σημείο εκκίνησης περίπου 20:00.

 

Απαραίτητος Εξοπλισμός

  • Φωτογραφική Μηχανή ή Κινητό τηλέφωνο με καλή κάμερα
  • Νερό και φαγητό
  • Αθλητικά παπούτσια άνετα για περπάτημα

 

Οι δηλώσεις συμμετοχής ξεκίνησαν, οι κρατήσεις των θέσεων γίνονται με την καταβολή των χρημάτων, που θα γίνουν μέχρι την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016 στον υπεύθυνο της εκδρομής Βαγγέλη Ζηλάκο.

 

Κράτηση Θέσης
Με την κατάθεση του ποσού στη Τράπεζα: Eurobank στο λογαριασμό: 0026-0025-41-0101749201 (IBAN: GR1802600250000410101749201).
Στην αιτιολογία θα γράψετε το όνομα σας και Χαλκίδα.
Μετά την κατάθεση σας στέλνετε πάντα ένα μήνυμα, στο κινητό: 6973464838 (Βαγγέλης Ζηλάκος).

Στην τιμή περιλαμβάνονται:

  • Μετακινήσεις μας με σύγχρονο πούλμαν
  • Ξενάγηση του χώρου επίσκεψης

Στην τιμή δεν περιλαμβάνονται:

  • Προσωπικά έξοδα

Σημείωση: 5 μέρες πριν την εκδήλωση, δεν επιστρέφονται τα χρήματα από ακύρωση!

 

Δυο λόγια για την γραφική Χαλκίδα

Η Χαλκίδα είναι η πρωτεύουσα και ο κύριος λιμένας της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Είναι κτισμένη στις δύο πλευρές του πορθμού του Ευρίπου με το ένα κομμάτι της να βρίσκεται στην νήσο Εύβοια και το άλλο της στην Στερεά Ελλάδα. Στην ηπειρωτική πλευρά της στον λόφο της Κανήθου δεσπόζει το ενετικό κάστρο του Καράμπαμπα που, μαζί με τη Γέφυρα του Ευρίπου και το μοναδικό φαινόμενο αλλαγής της κατεύθυνσης των υδάτων ανά έξι ώρες και ενδιάμεσα μίας ώρας στασιμότητας (παλίρροια του Ευρίπου), αποτελούν τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά γνωρίσματα της.

 

Πρόγραμμα Εκδρομής

- Στάση στην εθνική οδό για καφέ, νερό και προμήθειες. Στο δρόμο σας θα συστήσετε και θα αποτυπώσετε, την νέα εντυπωσιακή Καλωδιακή (κρεμαστή) Γέφυρα. Ένα σύγχρονο τεχνολογικό επίτευγμα, για όλο τον Ελληνικό χώρο. Η νέα γέφυρα που κατασκευάστηκε νοτιότερα συμβάλλει στην ευκολότερη προσέγγιση της πόλης και στην αποφυγή της κυκλοφοριακής συμφόρησης στο κέντρο της.

- Η πρώτη στάση εντός Χαλκίδας θα ξεκινάει με την επίσκεψη στο κάστρο του Καράμπαμπα στην βοιωτική ακτή της πόλης, το οποίο καταλαμβάνει ολόκληρη την κορυφή του λόφου της Κανήθου. Στο εσωτερικό του κάστρου σώζεται η εκκλησία του Προφήτη Ηλία. Εδώ ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να θαυμάσει την υπέροχη θέα της πόλης. Έξω από το φρούριο υπάρχει ο τάφος του Χαλκιδέου λογοτέχνη Γ. Σκαρίμπα.

- Θα κατηφορίσετε από το κάστρο με τα πόδια από το μονοπάτι, προς τη Γέφυρα του Ευρίπου και το μοναδικό φαινόμενο αλλαγής της κατεύθυνσης των υδάτων ανά έξι ώρες και ενδιάμεσα μίας ώρας στασιμότητας (παλίρροια του Ευρίπου), αποτελούν τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά γνωρίσματα της, γνωστά και ως Τρελά Νερά. Πριν διασχίσετε την γέφυρα θα περπατήσετε στον τερματικό σταθμό του τρένου.

Ακολούθως στην βόλτα σας θα συναντήσετε τα εξής:

- Το Κόκκινο Σπίτι της οικογένειας Μάλλιου κοσμεί το κρηπίδωμα στη Βόρεια πλευρά της παραλίας της πόλης. Χτίστηκε το 1884 αρχιτέκτονας του οποίου ήταν ο Γάλλος Φλεγκίς. Ανήκει στο Δήμο Χαλκιδέων. Απέναντι από το κόκκινο σπίτι βρίσκεται το σπίτι με τα αγάλματα όπου και αυτό ανήκει στον δήμο Χαλκιδεων και φιλοξενεί το λύκειο Ελληνίδων.

- Θα δείτε τα κτίρια των Δικαστηρίων και το Αρχαιολογικό Μουσείο Χαλκίδας καθώς και την Πλατεία Αγοράς.

- Το τζαμί του Εμιρ-Ζάδε χαρακτηριστικό μνημείο της εποχής, σώζεται σε πολύ καλή κατάσταση σήμερα. Βρίσκεται στην πλατεία οπλιτών στην οδό Κώτσου. Μπροστά του υπάρχει μαρμάρινη κρήνη (βρύση) με ανάγλυφη επιγραφή της εποχής. Στο τέρμα του δρόμου θα πέσετε στην παραλία με το Τελωνείο των Καραβιών.

- Με την ολοκλήρωση της βόλτα θα ακολουθήσετε το δρόμο για το ταβερνάκι για φαγητό και ξεκούραση, σε ένα γραφικό λιμανάκι τον Άγιο Μήνα για συζήτηση με θέα θάλασσα.

- Τέλος, για καφέ στις Αλυκές Χαλκίδος.

 

ΠΡΟΣΟΧΗ

  • Κάθε συμμετέχων στην εκδήλωση, έχει την αποκλειστική του ατομική ευθύνη
  • Ακολουθείτε τις οδηγίες του διοργανωτή – δασκάλου Φωτογραφίας, για την ομαλή ολοκλήρωση της εκδρομής
  • Θα γίνει ξενάγηση σε κάποιους χώρους