Κβαντικό άλμα

αφίσα έκθεσης
· Εκθέσεις · Λεμεσός // Δημοσίευση: 28 Νοε 2016

έκθεση Φωτογραφίας του Γιάννου Ζαχαρίου

Ο Γιάννος Ζαχαρίου (ΑFIAP) παρουσιάζει την πρώτη του ατομική έκθεση με τίτλο κβαντικό άλμα, στο Κέντρο Φωτογραφίας 6x6, στη Λεμεσό. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή, 2 Δεκεμβρίου 2016, στις 7 μ.μ. ενώ η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι και τις 12 Δεκεμβρίου.

Ο Γιάννος Ζαχαρίου αντλεί έμπνευση από την ίδια τη ζωή. Ξεπερνά το ορατό και βλέπει μία άλλη πραγματικότητα. Ξέρει πολύ καλά ότι «η ζωή είναι αλλού». Η ίδιά του η οικογένεια τον εμπνέει και του μαθαίνει πως για να κάνεις ένα κβαντικό άλμα πρέπει να αντιληφθείς πως όλα στη ζωή είναι πιθανά. Η δική του φωτογραφική ματιά απαθανατίζει μια διαφορετική ενέργεια, που δίνει στον κόσμο μία άλλη ερμηνεία. Η ενέργεια αυτή μεταμορφώνεται στα μάτια του Γιάννου δημιουργώντας μια άλλη πραγματικότητα.

H έκθεσή του αποδεικνύει αυτή τη «νέα πραγματικότητα». Είναι ζωντανή σε μια νέα ενέργεια ενός επίγειου σύμπαντος που μεταβάλλεται. Ή αλλιώς, σε ένα κβαντικό άλμα.

Βλέποντας πέρα από το συνηθισμένο, ακούει τη μουσική σε κρυμμένους χώρους, τον ρυθμό στον κόσμο της καθημερινότητάς του,
Την ηχώ,
Τον ήχο,
Τη δόνηση.

δέντρα σε δάσος, κουνημένη φωτογραφία

Βιογραφικό:
Γεννήθηκε στη Βατυλή της επαρχίας Αμμοχώστου στις 29 Φεβρουαρίου, 1968. Πάντοτε συνεπαρμένος από το ασυνήθιστο, βρίσκεται σε μια διαρκή διερεύνηση του σημείου επαφής μεταξύ διαφορετικού και καθημερινού. Η εσωτερική του αναζήτηση τον οδήγησε στην τέχνη της φωτογραφίας το 2012. Με μεγάλο ενθουσιασμό για τη νέα του ενασχόληση, παρακολούθησε και εξέλιξε το έργο του, το οποίο στην πορεία διακρίθηκε σε διάφορους διαγωνισμούς, τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό. Το 2015 του απονεμήθηκε ο τίτλος AFIAP (Fédération Internationale de l’Art Photographique).