Πρόγραμμα εξ αποστάσεως Φωτογραφικής Εκπαίδευσης & Συμβουλευτικής Καθοδήγησης

γυναικα δουλεύει σε laptop
· Μαθήματα - Σεμινάρια · *Διαδίκτυο // Δημοσίευση: 18 Ιαν 2017

από τη Λέσχη Φωτογραφίας Κωνσταντινουπολιτών

Η Λέσχη Φωτογραφίας Κωνσταντινουπολιτών ανακοινώνει νέο Πρόγραμμα εξ αποστάσεως Φωτογραφικής Εκπαίδευσης Συμβουλευτικής Καθοδήγησης, On line-On demand (Εξ’αποστάσεως, Συμμετοχή οποιαδήποτε χρονική στιγμή).

Η Λέσχη Φωτογραφίας Κωνσταντινουπολιτών είναι από τις μεγαλύτερες Λέσχες φωτογραφίας στη Αθήνα, με πάνω από 80 ενεργά μέλη και από τις αρχαιότερες, συμπληρώνοντας 10 χρόνια δραστηριότητας, με πολλές εκθέσεις, φιλανθρωπικό έργο και φωτογραφικές εκδρομές στο εξωτερικό και την Ελλάδα.

Το πρόγραμμα είναι ατομικό και ολοκληρώνεται σε 5 μήνες.

Με την ολοκλήρωση του προγράμματος, θα έχουμε κάνει review σε μια σημαντική ποσότητα φωτογραφικού υλικού και θα δημιουργήσουμε μαζί με το συμμετέχοντα, μια ολοκληρωμένη φωτογραφική εργασία, ένα φωτογραφικό project, ακολουθώντας μεθοδικά τα βήματα της εξέλιξης και οργάνωσης του φωτογραφικού έργου.

To πρόγραμμα συμπεριλαμβάνει Κριτική των φωτογραφιών του συμμετέχοντα & συστηματικό Διάλογο για ανταλλαγή πληροφοριών και την καλύτερη κατανόηση της φωτογραφικής προσέγγισης και των στόχων.

Κατά τη διάρκεια της δημιουργίας του φωτογραφικού project εκπαιδεύεστε στην πράξη:

  • Στη διαδικασία της επιλογής φωτογραφιών
  • Αυτοκριτική - αποστασιοποίηση
  • Στοχευόμενη επίτευξη φωτογραφικής έκφρασης & επικοινωνίας-υλοποίηση
  • την αξιολόγηση της προόδου
  • την καθοδήγηση της επίτευξης φωτογραφικής έκφρασης & επικοινωνίας

Στόχος της Συμβουλευτικής Καθοδήγησης είναι η εκπαίδευση στη δημιουργική υλοποίηση φωτογραφικών project, στην καλλιέργεια της αυτοκριτικής, καθώς και η ενθάρρυνση του πειραματισμού πάνω στις δυνατότητες της φωτογραφικής γλώσσας, με τη σύζευξη της θεωρητικής κατάρτισης και της πρακτικής τριβής του συμμετέχοντα στο πρόγραμμα.

Εισηγητής: Χρήστος Κανάκης (laurea in fotografia), Professional Still Life & Architecture Photography 25 years, Photography Τeaching -Training 12 years.

Υλοποίηση μέσω Skype, E-mail & τηλεφώνου.

Για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα απαιτούνται βασικές γνώσεις τεχνικής και αισθητικής της Φωτογραφίας.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν δυνατότητα να γίνουν δια βίου μέλη στην κλειστή ομάδα Παρουσίασης- Κριτικής των Φωτογραφιών τους στο Conpolitans artPhotoClub. Τα μέλη της ομάδας μπορούν να παρουσιάζουν φωτογραφίες & projects και να δέχονται εμπεριστατωμένες κριτικές και υποδείξεις από επαγγελματίες φωτογράφους και τα υπόλοιπα μέλη.