Ο Antoine d’Agata στην Αθήνα

αφίσα εκδήλωσης
· Workshops · Αθήνα // Δημοσίευση: 20 Ιαν 2017

6ήμερο Workshop με τον φωτογράφο του Magnum στο VOID

Ο Antoine D’Agata (Magnum Photos), ένας από τους σημαντικότερους φωτογράφους της εποχής μας, θα βρίσκεται στην Αθήνα τον Μάρτιο για την ενα 6ήμερο workshop φωτογραφίας στο Void.

Την τελευταία μέρα του workshop, θα γίνει παρουσίαση της δουλειάς των συμμετεχόντων, καθώς και παρουσίαση του βιβλίου του “Cidade de Pedra” που εκδόθηκε από το Void και παρουσιάστηκε τον Νοέμβριο του 2016 στο Paris Photo.

*O Antoine d'Agata γεννήθηκε το 1961 στη Γαλλία (Μασσαλία). Μέσω μιας περιπετειώδους ζωής σπούδασε φωτογραφία στη Νέα Υόρκη στο International Center of Photography με καθηγητές τους Larry Clark και Νan Goldin.

Kατα τη διάρκεια της παραμονής του στη Νέα Υόρκη το 1991-92 ο D’Agata εργάστηκε στο εκδοτικό τμήμα του φωτογραφικού πρακτορείου Magnum. Ωστόσο, παρ’ όλες τις εμπειρίες του απο την εκπαίδευσή του στις Ηνωμένες Πολιτείες, μετά την επιστροφή του στην Γαλλία το 1993 και για 4 χρόνια δεν ασχολήθηκε με την φωτογραφία.

Το πρώτο του βιβλίο με τις φωτογραφίες του De Mala Muerte και Mala Noche εκδόθηκε το 1998 και τον επόμενο χρόνο η Galerie Vu άρχισε να δημοσιεύει τη δουλειά του.
Το 2001 εκδόθηκε το Hometown και κέρδισε το βραβείο Niepce Prize για νέους φωτογράφους. Συνέχισε να εκδίδει τακτικά: τα Vortex και Isomnia εκδόθηκαν το 2003, συνοδεύοντας την έκθεσή του «1001 Νύχτες», που εγκαινιάστηκε τον Σεπτέμβριο στο Παρίσι, το Stigma εκδόθηκε το 2004 και το Manifeste το 2005.
Το 2004 ο D’Agata έγινε δεκτός στο Magnum Photos και την ίδια χρονιά γύρισε το πρώτο του φιλμ Le Ventre du Monde (Τhe World’s Belly). Αυτό το πείραμα τον οδήγησε στη μεγάλου μήκους ταινία Aka Ana που γυρίστηκε το 2008 στο Τόκυο, ένα ταξίδι στη σκοτεινή και περιθωρική Ιαπωνία με πρωταγωνιστές πόρνες, πορνοστάρ και τοξικομανείς, όπως αποκαλύπτονται μέσα από τις προσωπικές τους ιστορίες.


Υποβολή Αιτήσεων Συμμετοχής

Για να υποβάλλετε αίτηση στείλτε e-mail στο talkto@void.photo με θέμα “Antoine d’Agata Workshop” σε μορφή φακέλου PDF (μέχρι 5 Mb) το οποίο να περιλαμβάνει τις 10 πιο αντιπροσωπευτικές εικόνες της δουλειάς σας.

Στο e-mail να συμπεριλαμβάνεται ένα σύντομο βιογραφικό, καθώς και ο λόγος για τον οποίο επιθυμείτε να συμμετάσχετε στο workshop.

Η πρώτη προθεσμία για υποβολή αιτήσεων είναι στις 27 Ιανουαρίου 2017. Αιτήσεις μετά από αυτήν την ημερομηνία θα μπουν σε λίστα αναμονής και σε περίπτωση ακυρώσεων θα επιλέγονται άτομα από τη λίστα αυτή.

Οι συμμετέχοντες καλούνται να φέρουν οι ίδιοι τον εξοπλισμό που απαιτείται όπως φωτογραφικές μηχανές, φλας, laptops, memory stick κτλ.
Το workshop θα διεξαχθεί στα αγγλικά.
Περισσότερες πληροφορίες στο http://void.photo