Προς μια ήσυχη εικόνα - Φωτογραφία και Διαλογισμός

flyer εκδήλωσης
· Workshops · Αθήνα // Δημοσίευση: 30 Ιαν 2017

3ήμερο εργαστήριο με τον Αλέξη Βασιλικό στο Void

Το εργαστήριο αυτό περιστρέφεται γύρω από τη σχέση της καλλιτεχνικής φωτογραφίας με τον διαλογισμό και θα εστιάσει σε ζητήματα όπως η μη-εννοιολογική αντίληψη και η αναγνώρισή της, η τέχνη ως πνευματική άσκηση, η εσωτερικότητα στην περιπατητική φωτογραφία και το ενεργειακό editing.
Η κατεύθυνση του εργαστηρίου είναι βιωματική και ο πρακτικός στόχος του είναι η παραγωγή ή η ολοκλήρωση ενός φωτογραφικού πορτφόλιο.

Ο Αλέξης Βασιλικός (γ.1977) σπούδασε Ιστορία της Τέχνης στη Μπολόνια και Φωτογραφία στην Αθήνα. Δουλεύει ως εικαστικός φωτογράφος από το 1995. Έχει συμμετάσχει σε εκθέσεις στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, το Λονδίνο, τη Νέα Υόρκη, το Ώστιν (Τέξας) και αλλού. Η δουλειά του έχει δηµοσιευτεί μεταξύ άλλων στα περιοδικά Der Grief, Galavant, Cactus, Artwort, Fisheye magazine, Oxford American, A public space, piK, Vice, SLEEK, Kaltblut και Paper Journal. Από το 2012 εκδίδει μαζί με τον Jerome Montagne το περιοδικό PHASES magazine, μια διαδικτυακή πλατφόρμα που εστιάζει στη διεθνή φωτογραφία.

Deadline για αιτήσεις 19 Φεβρουαρίου
Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων 15
*Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί με ελάχιστο αριθμό 5 συμμετεχόντων

Για αιτήσεις:
Σύντομο πορτφόλιο 8-12 φωτογραφιών σε μορφή pdf (οχι μεγαλύτερο από 5ΜΒ) στο talkto@void.photo με θέμα Alexis Vasilikos.