Φωτογραφική Ομάδα Τρικάλων

flyer εκδήλωσης
· Παρουσιάσεις Φωτογράφων · Λάρισα // Δημοσίευση: 31 Ιαν 2017

η Φωτογραφική Ομάδα fplus φιλοξενεί τη Φωτογραφική Ομάδα Τρικάλων στο Μύλο του Παππά, στη Λάρισα

Στο πλαίσιο των εβδομαδιαίων συναντήσεων, η Φωτογραφική Ομάδα fplus, σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών Δήμου Λαρισαίων φιλοξενεί την Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017 και ώρα 19:00, στο Μύλο του Παππά, (1ος όροφος) Γεωργιάδου 53 στη Λάρισα, τη Φωτογραφική Ομάδα Τρικάλων.

Στο πρώτο σκέλος της παρουσίασης μια ομάδα εκπροσώπων μελών της Φωτογραφικής Ομάδας Τρικάλων θα μιλήσουν για τις δράσεις του συλλόγου και θα προβάλουν κάποιες επιλεγμένες ομαδικές δουλειές.
Στο δεύτερο σκέλος της παρουσίασης τα μέλη της ομάδας θα παρουσιάσουν την φωτογραφική τους δουλειά.
Μετά την ομιλία θα ακολουθήσει συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων.

Φωτογραφική Ομάδα Τρικάλων / Ιστορία
Είμαστε μία παρέα νέων ανθρώπων, που μας ένωσε η αγάπη μας για τη Φωτογραφία. Γίναμε έτσι μία Ομάδα, η οποία ανταλλάζει ιδέες, γνώσεις, προβληματισμούς. Κυρίως όμως, προσπαθεί να ενθαρρύνει και να αναπτύξει τη δημιουργική έκφραση μέσω της Φωτογραφίας, με πλήθος δράσεων, σεμιναρίων, εκθέσεων, workshops, φωτογραφικών εξορμήσεων και επισκέψεων σε εκθέσεις.

Ο πυρήνας της Ομάδας δημιουργήθηκε το 2006, στο τότε «Φωτογραφικό Εργαστήρι του Δήμου Τρικκαίων», που λειτουργούσε στο Μύλο Ματσόπουλου. Tο «μικρόβιο» της Φωτογραφίας και της παρέας κάνει τη «δουλειά» του και η ανάγκη για ανάπτυξη των δραστηριοτήτων, οδηγεί στις πρώτες ανεξάρτητες συναντήσεις της παρέας, χωρίς όμως μόνιμη «στέγη».

Τον επόμενο καιρό η παρέα μεγαλώνει και δημιουργείται έτσι η Φωτογραφική Ομάδα Τρικάλων, η οποία λειτουργεί με τη σημερινή της μορφή από το 2008. Το 2012 η Ομάδα αποκτάει μόνιμη «στέγη», όπου και πραγματοποιεί τις συναντήσεις της κάθε Πέμπτη στις 19:30.