Ραντεβού με καλλιτέχνες στην Οικία Τέλλογλου

εσωτερικό οικείας Τέλλογλου
· Διάφορα · Θεσσαλονίκη // Δημοσίευση: 03 Φεβ 2017

νέες δράσεις στην Οικεία Τέλλογλου

Ραντεβού με καλλιτέχνες του εικαστικού κόσμου της Θεσσαλονίκης στην Οικία Τέλλογλου από τον Φεβρουάριο του 2017: η ιστορική κατοικία του ζεύγους Νέστορα και Αλίκης Τέλλογλου στην πλατεία Αριστοτέλους ανοίγει και πάλι τις πόρτες της στο κοινό για να υποδεχτεί μία νέα δράση που στόχο έχει να φέρει σε επαφή γνωστούς δημιουργούς με το κοινό της Θεσσαλονίκης σε έναν ιστορικής σημασίας χώρο, όπου η τέχνη έχει αφήσει το πραγματικό της ίχνος.

Στο πλαίσιο της νέας δράσης, που θα γίνεται κάθε Τετάρτη, στις 19:00-21:00, δημιουργοί που εκπροσωπούν ολόκληρο το φάσμα των εικαστικών τεχνών (ζωγραφική, χαρακτική, σκηνογραφία, φωτογραφία, γλυπτική) θα παρουσιάζουν το έργο τους και στη συνέχεια θα συζητούν με το κοινό. Ως τα τέλη Μαΐου θα πραγματοποιηθούν τέσσερις κύκλοι παρουσιάσεων ανά τρεις καλλιτέχνες.

Στον πρώτο κύκλο συμμετέχουν:

  • η ζωγράφος - σκηνογράφος, καθηγήτρια του Τμήματος Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών Α.Π.Θ., Ιωάννα Μανωλεδάκη (15 Φεβρουαρίου) και
  • ο καθηγητής Φωτογραφίας στο Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ. Γιώργος Κατσάγγελος (22 Φεβρουαρίου)
  • ο ζωγράφος και γλύπτης Παύλος Βασιλειάδης (1 Μαρτίου).

Τον δεύτερο κύκλο απαρτίζουν:

  • ο γλύπτης, καθηγητής της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ., Γιώργος Τσάρας (8 Μαρτίου)
  • ο καθηγητής χαρακτικής της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ Μανόλης Γιανναδάκης (15 Μαρτίου)
  • ο καθηγητής Σκηνογραφίας στο Τμήμα Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ. Απόστολος Βέττας (22 Μαρτίου)

Θα ακολουθήσουν πολλοί ακόμη καλλιτέχνες, τα ονόματα των οποίων θα ανακοινωθούν προσεχώς.

Η οικία Τέλλογλου αποτελεί τμήμα του Τελλογλείου Ιδρύματος Τεχνών Α.Π.Θ. Με απόφαση του Δ.Σ. του Τελλογλείου, το σπίτι αποκαταστάθηκε με τα περισσότερα αντικείμενα και έπιπλά του με μεράκι και σεβασμό στην προσωπικότητα των δωρητών και ιδρυτών του Τελλογλείου, Αλίκης και Νέστορα Τέλλογλου. Μετά την αποκατάστασή της, η ιστορική κατοικία με την εξαιρετική θέα προς τη θάλασσα και την πλατεία Αριστοτέλους από το ωραιότερο μπαλκόνι της πόλης άνοιξε για πρώτη φορά τις πόρτες της στο κοινό την άνοιξη του 2016 και η νέα αυτή περίοδος της ζωής της, γεμάτη δράσεις τέχνης (μαθήματα, διαλέξεις, σεμινάρια, ξεναγήσεις) προκάλεσε ζωηρό ενδιαφέρον στο κοινό της Θεσσαλονίκης.

Λόγω της μεγάλης ζήτησης για τη σειρά του νέου αυτού κύκλου παρουσιάσεων που θα γίνουν από τους εικαστικούς καλλιτέχνες στην Οικία Τέλλογλου και του περιορισμένου αριθμού θέσεων, είναι απαραίτητο να γίνει εγκαίρως κράτηση θέσης από τους ενδιαφερόμενους. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Η καταβολή του ποσού θα πρέπει να γίνει πριν από την έναρξη κάθε κύκλου. Κόστος συμμετοχής: 30 ευρώ ανά κύκλο.

Νέο πρόγραμμα ξεναγήσεων

Παράλληλα, θα συνεχιστούν για μία ακόμη σεζόν οι ξεναγήσεις στην Οικία Τέλλογλου, προσφέροντας την ευκαιρία σε κάθε ενδιαφερόμενο για μία μοναδική περιήγηση στο αξιοθαύμαστο εσωτερικό και τη συναρπαστική ιστορία του διαμερίσματος της οδού Αριστοτέλους 2 (4ος όροφος).

Ξεναγήσεις κατόπιν συνεννόησης και με σειρά προτεραιότητας θα πραγματοποιούνται κάθε Τετάρτη 18:00-19:00 (πριν από την εικαστική παρουσίαση). Γενική είσοδος: 5 ευρώ. Μέγιστος αριθμός ατόμων σε κάθε επίσκεψη: 20 άτομα.