pculiar.com

logo
· Διάφορα · *Διαδίκτυο // Δημοσίευση: 11 Φεβ 2017

νέα διαδικτυακή σελίδα φωτογραφίας με θέμα τις εκδηλώσεις, τα έθιμα και τις παραδόσεις σε όλο τον κόσμο

Ανακάλυψε τις πιο απίθανες εκδηλώσεις, έθιμα και παραδόσεις σε όλον τον κόσμο.
Το pculiar.com άνοιξε τα φτερά του λίγο πριν την έλευση του 2017. Το όνομά του δίνει εκ πρώτης το στίγμα του. Peculiar, δηλαδή ιδιόμορφο. Ένα διαφορετικό ταξιδιωτικό site, με πλούσια και άρτια φωτογραφικά ρεπορτάζ από περιοχές της Ελλάδας και του κόσμου που έχουν να επιδείξουν κάτι ιδιαίτερο, για τους ταξιδιώτες που ψάχνουν αυτό ακριβώς.

Είναι η έμπνευση μιας ομάδας ταλαντούχων φωτογράφων, των Reflex Photographers, μέσα από την ανάγκη τους να αποδώσουν φωτογραφικά το αναπάντεχο, το άγνωστο, το συναρπαστικό, το ενδιαφέρον και συνάμα σπάνιο. Ένα ταξίδι στον χρόνο, την περιπέτεια, τα τοπικά ήθη και έθιμα που έχουν αντέξει στο χρόνο και τον εκμοντερνισμό, τον ενδότερο πολιτισμό της χώρας μας και του κόσμου όλου, τις παραδόσεις που γενιές και γενιές διατηρούν και παντρεύουν το παλιό με το καινούργιο.

Γνώμονας της ομάδας του pculiar.com είναι η τέχνη και η ομορφιά της ζωής. Μέσο τους είναι η υψηλής ποιότητας φωτογραφία. Στόχος τους είναι το μυστήριο, το άγνωστο, το μοναδικό. Στο pculiar.com καταγράφονται με ιδιαίτερη ματιά οι ζυμώσεις των ανθρώπων μαζί με τις τέχνες και τα τοπικά έθιμα. Θα δει κανείς επιλεγμένο φωτογραφικό και βιντεοσκοπημένο υλικό από μέρη της Ελλάδας αλλά και του εξωτερικού, όπου οι άνθρωποι εκδηλώνουν τη χαρά, τη λύπη, το θυμό, τη μοναδικότητά τους με κάθε μορφής έκφραση. Ο επισκέπτης του pculiar.com θα γνωρίσει μέρη που δεν έχει δει ποτέ με αυτόν τον τρόπο, θα δει εικόνες και στιγμιότυπα που θα τον εκπλήξουν και θα τον ταξιδέψουν μακριά στο χρόνο. Θα γνωρίσει εμπόρους, καλλιτέχνες του δρόμου, πανηγυρτζήδες, χορευτές, ηθοποιούς της γειτονιάς, ανθρώπους της διπλανής πόρτας που έχουν κάτι να πουν και να δείξουν.

Οι φωτογράφοι του pculiar.com αποτύπωσαν αυτή την έκφραση με τη δική τους ματιά, έχοντας ως κίνητρο το να μοιραστούν με το κοινό τους, με σεβασμό, τη μοναδική αυτή εμπειρία, να προσδώσουν περισσότερη ζωή και υπόσταση σε ήθη και έθιμα που μπορεί αύριο να μην υπάρχουν, να προωθήσουν με τρόπο όχι στείρα εμπορικό τις τοπικές εκδηλώσεις και επιχειρήσεις. Το αποτέλεσμα είναι μοναδικό. Ένα καλειδοσκόπιο από διαφορετικές φυλές, μορφές, διαλέκτους, έθιμα, γιορτές, εκφράσεις, που σε κάνει κοινωνό του και σε συναρπάζει. Από κάθε γωνιά της Ελλάδας με προοπτική να φτάσει ως τα πέρατα του κόσμου. Ένα ψηφιδωτό από λογής-λογής εικόνες, χρώματα, αρώματα και αισθήματα.

Το pculiar.com απευθύνεται ξεκάθαρα στον ταξιδιώτη, όχι τον τουρίστα. Αλλά όχι μόνο. Και στον φωτογράφο, τον καλλιτέχνη και τον θαυμαστή της ιστορίας και των παραδόσεων. Με 2 μόνο λέξεις, στον λάτρη της ζωής. Απροσδιορίστου ηλικίας και στυλ.

συμμετέχοντες στο αλευρομουτζουρωμα Γαλαξειδίου

Σχετικά με τους Reflex Photographers
Οι Reflex Photographers είναι η ομάδα των ιδρυτών φωτογράφων και καλλιτεχνών Γιώργου Τατάκη, Μιχάλη Παππά, Αντώνη Χρυσάκη και Θανάση Χριστοδούλου που δημιούργησαν μέσα στο 2016 το ομόλογο site τους, reflexphotographers.com και απέκτησαν έναν όμορφο χώρο φωτογραφικής διάδρασης στο κέντρο της Αθήνας, τα Πετράλωνα. Οι Reflex Photographers, που είναι καταξιωμένοι στον χώρο της φωτογραφίας με πολλές βραβεύσεις και δημοσιεύσεις στην Ελλάδα και διεθνώς, όπως από το National Geographic και LFI, είναι επικεφαλής και μιας ευρύτερης κοινότητας καλλιτεχνών, φωτογράφων και συνεργατών, της Reflex Collectiva.
Το έργο των Reflex Photographers περιλαμβάνει ένα πλήρως δομημένο φωτογραφικό site και blog και την όμορφη στέγη τεχνών στα Πετράλωνα, που φιλοξενεί και το μοναδικό φωτογραφικό βιβλιοπωλείο σε όλη την Αθήνα, με περισσότερους από 200 τίτλους φωτογραφικών βιβλίων. Με σημείο εκκίνησης την τέχνη της φωτογραφίας γίνονται συναντήσεις και διαδραματίζονται πολύπλευρες εκδηλώσεις, φωτογραφήσεις, σεμινάρια φωτογράφησης με διάφορες θεματικές, εκθέσεις φωτογραφίας, προβολές ταινιών που έχουν σχέση με τη φωτογραφία, και μουσικά δρώμενα. Επιδίωξή τους είναι να καθιερώσουν το ολοκληρωμένο τους πορτφόλιο φωτογραφικών και γενικότερα καλλιτεχνικών διαδράσεων στην Ελλάδα και το εξωτερικό, να μοιραστούν πλούσιες γνώσεις και εμπειρίες με το κοινό τους και να διαδώσουν μοναδικές φωτογραφικές στιγμές από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο, με ιδιαίτερα έθιμα και ενδιαφέρουσες συνήθειες.