NOUSCLICK

αφίσα δαιγωνισμού
· Διαγωνισμοί · Λάρισα // Δημοσίευση: 19 Φεβ 2017

1ος Πανθεσσαλικός μαθητικός διαγωνισμός φωτογραφίας με θέμα την εκπαίδευση

Διαγωνισμός

Το φροντιστήριο «ΝΟΥΣ» διοργανώνει τον πρώτο διαγωνισμό φωτογραφίας για μαθητές όλων των τάξεων Γυμνασίου-Λυκείου των σχολείων της Θεσσαλίας. Το θέμα του διαγωνισμού είναι η Εκπαίδευση (σχολείο, αίθουσα, προαύλιο, εκδρομή, πίνακας, μάθημα, τετράδιο, στυλό, εξετάσεις, κλπ).

Ο σκοπός του διαγωνισμού είναι διπλός: καταρχήν να επιτρέψει στους μαθητές/τριες να εκφράσουν δημιουργικά τη γνώμη και τα συναισθήματα που τους γεννά η εκπαιδευτική διαδικασία και κατά δεύτερον να εξοικειωθούν με τους κανόνες ορθής και ηθικής χρήσης κάθε διαθέσιμου φωτογραφικού μέσου. Για το λόγο αυτό, αν και η πρόσκληση συμμετοχής είναι ανοιχτή για όλους/ες τους/τις μαθητές και μαθήτριες, οι όροι συμμετοχής είναι πολύ αυστηροί. Επιπλέον, την ημέρα της έκθεσης και απονομής των βραβείων, επαγγελματίες φωτογράφοι θα εξηγήσουν τεχνικές λεπτομέρειες και δυνατότητες χρήσης, αλλά πολύ περισσότερο θα αναλύσουν τη νομική και ηθική διάσταση της λήψης μιας φωτογραφίας, τους κανόνες που πρέπει να τηρούνται και τους κινδύνους που συνεπάγεται η άγνοιά τους.

Όροι Συμμετοχής
 1. Στο διαγωνισμό μπορούν να πάρουν μέρος μόνο μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων της Θεσσαλίας.
 2. Κάθε διαγωνιζόμενος μπορεί να υποβάλλει μέχρι τέσσερις (4) φωτογραφίες έγχρωμες ή ασπρόμαυρες (RGB).
 3. Στο διαγωνισμό γίνονται δεκτές μόνο φωτογραφίες που δεν έχουν επεξεργαστεί ηλεκτρονικά ή έχουν υποστεί επεξεργασία με τρόπο που δεν παραποιεί την πραγματικότητα.
 4. Κάθε διαγωνιζόμενος δεσμεύεται ρητά ότι:
  α) οι φωτογραφίες με τις οποίες συμμετέχει στο διαγωνισμό δεν παραβαίνουν κάποιο νόμο και δεν προσβάλλουν δικαιώματα τρίτων. β) οι υποβαλλόμενες φωτογραφίες αποτελούν προσωπική και αυθεντική δημιουργία.
  γ) έχει εξασφαλίσει τη συναίνεση των εικονιζόμενων προσώπων.
  δ) θα προσκομίσει και θα επιδείξει, όταν του ζητηθεί, το μέσο με το οποίο τραβήχτηκε η φωτογραφία (φωτογραφική μηχανή, κινητό τηλέφωνο).

Το Φροντιστήριο ουδεμία ευθύνη φέρει για ενδεχόμενες παραβιάσεις δικαιωμάτων της προσωπικότητας και των προσωπικών δεδομένων φωτογραφημένων προσώπων και των πνευματικών δικαιωμάτων άλλων δημιουργών. Επίσης, διατηρεί το δικαίωμα να αποσύρει από το διαγωνισμό φωτογραφίες για τις οποίες θεωρεί ότι δεν πληρούν τους όρους συμμετοχής.

Τρόπος Συμμετοχής
 1. Κάθε διαγωνιζόμενος πρέπει να συμπληρώσει το δελτίο συμμετοχής που θα προμηθευτεί από το κεντρικό φροντιστήριο «Νους» στην οδό Παπακυριαζή 40. Αν βρίσκεται εκτός Λάρισας μπορεί να συμπληρώσει ηλεκτρονικά το Δελτίο Συμμετοχής.
 2. Οι φωτογραφίες πρέπει να είναι σε ψηφιακή μορφή (αρχείο jpg) με όνομα το ονοματεπώνυμο του φωτογράφου και τον αύξοντα αριθμό από 01 έως 04 (π.χ EponimoOnoma01.jpg).
 3. Η μικρή πλευρά της φωτογραφίας πρέπει να έχει ελάχιστη διάσταση 2362 pixel και η μεγάλη πλευρά της φωτογραφίας πρέπει να έχει ελάχιστη διάσταση 3543 pixel (ελάχιστη διάσταση 20x30 εκατοστά στα 300dpi).
 4. Επί της φωτογραφίας δεν πρέπει να είναι ενσωματωμένο το ονοματεπώνυμο ή το λογότυπο του φωτογράφου.
 5. Κάθε διαγωνιζόμενος θα στείλει στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του φροντιστηρίου thepinols@yahoo.com ή nous.edu@hotmail.com ένα κατά προτίμηση συμπιεσμένο αρχείο (zip) που θα περιέχει το Δελτίο Συμμετοχής και τις φωτογραφίες με τις οποίες ο φωτογράφος συμμετέχει στο διαγωνισμό. Το όνομα του συμπιεσμένου αρχείου θα είναι της μορφής Eponimo_Onoma_Nousclick.
Διάρκεια Διαγωνισμού

Ο διαγωνισμός ξεκινάει στις 21 Νοεμβρίου 2016 και η τελευταία μέρα υποβολής αιτήσεων ορίζεται η 21 Απριλίου 2017.

Διακρίσεις
Θα απονεμηθούν 3 βραβεία και 3 έπαινοι.

 • 1ος Νικητής - Μία Φωτογραφική Μηχανή
 • 2ος Νικητής - Ένα Tablet
 • 3ος Νικητής - ένας Σκληρός δίσκος 1Τ

Επίσης, ένας αριθμός επιλεγμένων φωτογραφιών θα αναρτηθεί στον εκθεσιακό χώρο. Όλες οι φωτογραφίες θα αναρτηθούν ηλεκτρονικά στο δικτυακό τόπο του φροντιστηρίου.

Η σύνθεση της Κριτικής Επιτροπής είναι η παρακάτω:
 1. Νατσιούλης Φώτης
 2. Αλέξανδρος Χαρτώνας
 3. Παπαδημητρουλας Δημητρης
 4. Γιαννης Χατζηαντωνιου
Πνευματικά Δικαιώματα

Το Φροντιστήριο διατηρεί το δικαίωμα να χρησιμοποιήσει τις φωτογραφίες που θα διακριθούν για την προβολή και την προώθηση των εργασιών του (έκδοση διαφημιστικού φυλλαδίου/αναμνηστικού λευκώματος/ημερολογίου, ανάρτηση σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, διαφημιστική καταχώρηση στον τύπο), αλλά είναι υποχρεωμένο σε κάθε περίπτωση να αναφέρει το όνομα του δημιουργού της φωτογραφίας. Το Φροντιστήριο δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε αντιγραφή ή/και κλοπή της φωτογραφίας.
Η συμμετοχή στο διαγωνισμό συνεπάγεται αυτόματα την ανεπιφύλακτη αποδοχή όλων των όρων του διαγωνισμού. Η μη ακριβής συμμόρφωση με τους όρους του διαγωνισμού αποτελεί αιτία αποκλεισμού.

Η τελετή απονομής θα γίνει το Σάββατο 22 Απριλίου στο κεντρικό διδακτήριο του Φροντιστηρίου «Νους».