Η ματιά του δημιουργού

αφίσα σε gif
· Μαθήματα - Σεμινάρια · Αθήνα // Δημοσίευση: 03 Mar 2017

εισαγωγικό σεμινάριο στην τέχνη & την τεχνική της σκηνοθεσίας,της παραγωγής και της κάμερας

«Η Ματιά του δημιουργού» είναι ένα εισαγωγικό σεμινάριο στην τέχνη & την τεχνική της σκηνοθεσίας, της παραγωγής και της κάμερας. Σκοπός του σεμιναρίου είναι να εκπαιδεύσει σφαιρικά τους συμμετέχοντες, γύρω από την τέχνη & την τεχνική της κινούμενης εικόνας και να τους εισαγάγει στον κόσμο της από την πλευρά του δημιουργού.

Εισηγητής του σεμιναρίου είναι ο κινηματογραφιστής & σκηνοθέτης Απόστολος Νικολαΐδης και η δημοσιογράφος & παραγωγός Αναστασία Μουμτζάκη.

Το σεμινάριο θα αναπτύξει τις βασικές αρχές σκηνοθεσίας, της κάμερας και της παραγωγής. Ακομη θα αναπτύξει κεφάλαια συμπληρωματικά της εικόνας, όπως ο ήχος, το φώς, το μοντάζ και η έρευνα.

Σκοπός είναι όταν ολοκληρωθεί το σεμινάριο οι συμμετέχοντες να έχουν μια σφαιρική άποψη για τον τρόπο δημιουργίας της κινούμενης εικόνας, τους κανόνες, τις δυνατότητες και τα προβλήματα που προκύπτουν από την δημιουργική και την οργανωτική διαδικασία.

Τα τελευταία κεφάλαια είναι αφιερωμένα στην τεχνική της κάμερας, ώστε οι συμμετέχοντες ολοκληρώνοντας το σεμινάριο να μπορούν να χρησιμοποιήσουν μια μηχανή με λειτουργία βίντεο με τεχνική αρτιότητα.

Το σεμινάριο έχει διάρκεια 3 μήνες και θα διεξαχθεί μεταξύ 14 Μαρτίου και 13 Ιουνίου.

Οι συναντήσεις θα πραγματοποιούνται σε εβδομαδιαία βάση κάθε Τρίτη 19:00 – 21:00, στο Studio του Απόστολου Νικολαΐδη, στην οδό Μπεραντζόφσκυ 17, Φιλοπάππου.

Στούς συμμετέχοντες θα δωθεί βεβαίωση παρακολούθησης του σεμιναρίου.

Αναλυτικό πρόγραμμα θα βρείτε εδώ