Πάσχα στην Άγνωστη Μάνη

Μάνη, φωτογραφία τοπίου
· Workshops · Γύθειο // Δημοσίευση: 04 Mar 2017

Workshop Φωτορεπορτάζ από τη Μάρω Κουρή

Αυτό το Πάσχα, σας προσκαλούμε σε ένα φωτο-οδοιπορικό στα άγνωστα χωριά της Μάνης.

Πόσο διαφορετικά ενδιαφέρουσες γίνονται οι διακοπές μας, όταν τις αδράχνουμε... Όταν ξεκουραζόμαστε δημιουργικά κάνοντας αυτό που ονειρευόμαστε και που «ποτέ δεν βρίσκουμε τον χρόνο». Από το Ακρωτήρι Ταίναρο ως τα γυμνά βουνά και τα σπήλαια Διρού, συνθέτουμε εικόνες με τη μυστηριώδη ατμόσφαιρα των άγριων της κοινωνικής ζωής των χωριών.να γνωρτοπίων και τη μανιάτικη αρχιτεκτονική. Ακολουθούμε τα λίθινα σοκάκια και εντοπίζουμε τα αυθεντικά καφενεία, φωτογραφίζοντας εκεί όπου χτυπάει η καρδιά της κοινωνικής ζωής των χωριών.

Από την ανοιξιάτικη ηρεμία στις ατέλειωτες αμμουδιές, μεταφερόμαστε στη νυχτερινή ζωή της Αρεόπολης και του Γυθείου. Βιώνουμε αλλιώτικα τα έθιμα του Πάσχα, σε μοναχικά, περήφανα χωριά αποτυπώνοντας την σκληρότητα και τη γλυκύτητα της ζωής.

Τόπος: Βαθύ Γυθείου

Χρόνος: Μεγάλη Πέμπτη 13/4 έως Δευτέρα του Πάσχα 17/4/2017

 

Πρόγραμμα:

Μεγάλη Πέμπτη απόγευμα: Εισαγωγή στη φωτογραφία-ρεπορτάζ, προβολή φωτογραφιών και νυχτερινή φωτογράφηση.
Μεγάλη Παρασκευή, Μεγάλο Σάββατο, Κυριακή του Πάσχα: Φωτογραφικό οδοιπορικό, μέρα και νύχτα, καταγράφοντας τα έθιμα στα χωριά και στα ξωκλήσια της Μάνης. Κάθε βράδυ μαζευόμαστε γύρω από το τζάκι, συζητάμε και αξιολογούμε τις εικόνες (edit).
Δευτέρα του Πάσχα: Τελική αξιολόγηση των εικόνων, ολοκλήρωση προσωπικού portfolio.

Προτεινόμενη διαμονή: ξενώνας «Μικρό Χωριό», Βαθύ Γυθείου Λακωνίας, 6936974134
Τιμές κατ’ άτομο ανά βράδυ με παραδοσιακό πρωινό: 25 ευρώ/άτομο σε μπάγκαλοου ή σουίτα (τρίκλινη, τετράκλινη), 35 ευρώ/άτομο στο δίκλινο. Στην τιμή του μπάγκαλοου συμπεριλαμβάνονται τα ξύλα για το τζάκι.