Μικρές Στιγμές

flyer εκδήλωσης
· Εκθέσεις · Λάρισα // Δημοσίευση: 27 Mar 2017

έκθεση φωτογραφίας της νεοσύστατης φωτογραφικής ομάδας φωτόνιο στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο της Λάρισας

Η νεοσύστατη φωτογραφική ομάδα φωτόνιο διοργανώνει την Δεύτερα 27 Μαρτίου 2017 και ώρα 19.00 την πρώτη της ομαδική έκθεση φωτογραφίας, με τίτλο «Μικρές Στιγμές».

Η έκθεση θα φιλοξενηθεί στον εκθεσιακό χώρο της εστίας πολιτισμού στον 3ο όροφο του Κτιρίου Α του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου της Λάρισας και θα διαρκέσει από την Δευτέρα 27 Μαρτίου, έως και την Κυριακή 30 Απριλίου 2017.

Στην έκθεση συμμετέχουν:
Κλεοπάτρα Αλαμανταριώτου,
Γρηγόρης Βαγενάς,
Ανδρέας Κατσάκος,
Χρυσούλα Μπάκαβου,
Παναγιώτης Νάνος,
Μαρία Ξανθοπούλου

Επιμέλεια έκθεσης: Ανδρέας Κατσάκος

Παράλληλα με έκθεση την ίδια μέρα θα αρχίσει την λειτουργία της η «Εστία Πολιτισμού», η οποία φιλοξενείται στον 3ο όροφο πτέρυγα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου. Πρόκειται για έναν μεγάλο χώρο με καταπληκτική θέα στους γειτονικούς λόφους του Μεζούρλου όπου έχουν αναπτυχθεί Γενική Βιβλιοθήκη, αναγνωστήριο, internet room με ελεύθερη πρόσβαση στο Διαδίκτυο, εκθεσιακός χώρος, κλπ. Ο μεγάλος διάδρομος ουσιαστικά λειτουργεί ως εσωτερικό αίθριο, το οποίο φιλοξενεί από χρόνια μόνιμη έκθεση με έργα του Λαρισαίου φωτογράφου Τάκη Τλούπα.

Η πρωτοτυπία της Εστίας Πολιτισμού είναι ότι θα λειτουργεί ελεύθερα, χωρίς χρονικούς ή άλλους περιορισμούς για ασθενείς, συνοδούς ή επισκέπτες που θα ήθελαν να αλλάξουν εικόνες, αξιοποιώντας το χρόνο αναμονής περισσότερο ευχάριστα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι παραπάνω υπηρεσίες δεν βάρυναν τον προϋπολογισμό του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, αλλά είναι καρπός συνεργασίας της διοίκησης με εθελοντές πολίτες και φορείς, καθώς και με τοπικές επιχειρήσεις οι οποίες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της διοίκησης και στηρίζουν με ευγενικές χορηγίες τις πρωτοβουλίες για την αλλαγή του εσωτερικού και εξωτερικού περιβάλλοντος στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο.

Λίγα λόγια για τη Φωτογραφική Ομάδα φωτόνιο
Η φωτογραφική ομάδα φωτόνιο δημιουργήθηκε τον Δεκέμβριο του 2016 από εργαζόμενους των δύο δημόσιων Νοσοκομείων της Λάρισας. Η ομάδα από τις πρώτες μέρες της δημιουργίας της διοργάνωσε την πρώτη της φωτογραφική έκθεση, ενώ σύντομα πρόκειται να ανακοινώσει τη διοργάνωση δωρεάν φωτογραφικού σεμιναρίου για τους εργαζόμενους των δύο δημόσιων Νοσοκομείων με εισηγητή τον Ανδρέα Κατσάκο.