Η Λάρισα μέσα από το φακό του Τάκη Τλούπα

αφίσα εκδήλωσης
· Διάφορα · Λάρισα // Δημοσίευση: 01 Απρ 2017

θεματική περιπατητική περιήγηση από την ομάδα Νόον Έγνω

Η ομάδα «Νόον Έγνω» σχεδιάζει μια θεματική, περιπατητική περιήγηση με τίτλο «Η Λάρισα μέσα από το φακό του Τάκη Τλούπα». Πρόκειται για μια έναν περίπατο που περιλαμβάνει στάσεις σε επιλεγμένα σημεία στο κέντρο της πόλης, όπως αυτά έχουν αποτυπωθεί στις φωτογραφίες του Λαρισαίου φωτογράφου και μια σύντομη αφήγηση για καθένα από αυτά.

Η αρχαιολόγος- ξεναγός Κωνσταντίνα Κόντσα ξαναζωντανεύει μέσα από φωτογραφίες και μικρές ιστορίες το «άλλοτε και το τώρα» της πόλης. Από το φωτογραφείο και τη θρυλική Βέσπα, στο τζαμί και την Δημοτική Αγορά και στην κάποτε ειδυλλιακή Κεντρική πλατεία θα μοιραστούμε ιστορίες και μνήμες της πόλης που χάθηκε, σε μια διαφορετική βόλτα στο κέντρο!

Η αφετηρία της περιήγησης θα είναι το φωτογραφείο της κ. Β. Τλούπα (23ης Οκτωβρίου 22) και η κατάληξη στην Κεντρική πλατεία της πόλης. Οι ημερομηνίες που θα διεξαχθεί η δράση είναι: 8 & 9 Απριλίου και 20, 21, 22 & 23 Απριλίου, ώρα 11:30 π.μ. Το κόστος συμμετοχής είναι 8 €, 6 € για φοιτητές & ανέργους.

Η περιήγηση πραγματοποιείται σε συνεργασία με την φωτογράφο και διαχειρίστρια του φωτογραφικού αρχείου του Τ. Τλούπα, κ. Βάνια Τλούπα. Η δράση τελεί υπό την αιγίδα της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων. Χορηγός είναι η επιχείρηση Alfa Katsifa.

 

Η ομάδα «Νόον Έγνω» σχεδιάζει μια θεματική, περιπατητική περιήγηση με τίτλο «Η Λάρισα μέσα από το φακό του Τάκη Τλούπα». Πρόκειται για μια εναλλακτική δράση που περιλαμβάνει στάσεις σε επιλεγμένα σημεία της πόλης, όπως αυτά έχουν αποτυπωθεί στις φωτογραφίες του Λαρισαίου φωτογράφου και μια σύντομη αφήγηση για καθένα από αυτά. Το «άλλοτε και το τώρα» θα συνοδεύεται από μεγεθυμένες φωτογραφίες και σύντομες αφηγήσεις που θα ζωντανεύουν την ιστορία κάθε σημείου.

Σκοπός είναι αφενός η προβολή και η γνωριμία με το πολύτιμο φωτογραφικό υλικό του Τ. Τλούπα και αφετέρου η παρουσίαση νευραλγικών και διαχρονικών σημείων της πόλης αποβλέποντας στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών και επισκεπτών σχετικά με την τοπική ιστορία. Η όλη δράση πραγματοποιείται σε συνεργασία με την φωτογράφο και διαχειρίστρια του φωτογραφικού αρχείου, κ. Βάνια Τλούπα.

Με εκτίμηση,

Για την ομάδα «Νόον Έγνω»

Κωνσταντίνα Κόντσα, αρχαιολόγος- ξεναγός

Νικολέττα Νταγγάρα, σχεδιασμός τουριστικών και πολιτισμικών δράσεων