Οι φωτογραφίες μιλούν μέσα από όσα υπαινίσσονται

πορτραίτο Πλάτωνα Ριβέλλη
· Μαθήματα - Σεμινάρια · Χίος // Δημοσίευση: 25 Απρ 2017

διήμερο σεμινάριο φωτογραφίας από τον Πλάτωνα Ριβέλλη

Ο Πλάτων Ριβέλλης θα παραδώσει ένα διήμερο σεμινάριο φωτογραφίας συνολικής διάρκειας δέκα ωρών στο Μουσείο Μαστίχας του Πολιτιστικού Ιδρύματος του Ομίλου Πειραιώς στη Χίο με τίτλο «Οι φωτογραφίες μιλούν μέσα από όσα υπαινίσσονται».

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2017 με θέμα « Τα μουσεία μιλούν για εκείνα που δεν λέγονται»

Στη διάρκεια του σεμιναρίου θα ερευνηθεί η διαδικασία και η μέθοδος μετατροπής του πραγματικού γεγονότος σε φωτογραφικό γεγονός, δίνοντας ζωή σε κάτι που υπάρχει μόνο μέσα από τη φωτογραφία και από όσα εκείνη υπαινίσσεται. Αφορμή για φωτογράφιση και συζήτηση θα αποτελέσει η ανοικτή δράση τεκμηρίωσης αρχειακού φωτογραφικού υλικού της μόνιμης έκθεσης για παιδιά και ενήλικες με τίτλο «Οι άνθρωποι της μαστίχας: ιστορίες κρυμμένες πίσω από φωτογραφικά στιγμιότυπα», που θα λάβει χώρα στο Μουσείο Μαστίχας το Σάββατο 20/5 (12:00-14:00).

Παρατηρήσεις

  1. Το ωράριο του σεμιναρίου θα είναι το ακόλουθο: Σάββατο 20 Μαΐου, 12:00-17:00, Κυριακή 21 Μαΐου, 11.00-16.00 (με μικρά ενδιάμεσα διαλείμματα).
  2. Κόστος συμμετοχή 20 ευρώ
  3. Στο τέλος τού σεμιναρίου θα χορηγηθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης.
  4. Όσοι επιθυμούν να δηλώσουν συμμετοχή θα πρέπει να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά απευθείας με το Μουσείο Μαστίχας Χίου (τηλ. 22710-72212