Πρακτικό Εργαστήρι Αστροφωτογραφίας

λιβάδι λεβάντας το καλοκαίρι
· Workshops · Κύπρος · Λεμεσός // Δημοσίευση: 21 Απρ 2017

με τον Βρετανό φωτογράφο Ollie Taylor το τριήμερο της Πρωτομαγιάς στην Κύπρο

Το Κέντρο Φωτογραφίας 6x6 διοργανώνει πρακτικό εργαστήρι αστροφωτογραφίας με τον Βρετανό φωτογράφο Ollie Taylor, κάτω από τον έναστρο ουρανό της Κυπριακής άνοιξης, μεταξύ 29ης Απριλίου και 1ης Μαΐου 2017.
Αυτό που κάνει την αστροφωτογραφία ένα συναρπαστικό τομέα της τέχνης της φωτογραφίας είναι η αποκάλυψη σχημάτων και χρωμάτων που δε συλλαμβάνει το γυμνό μάτι στην άμεση παρατήρηση και φυσικά η αποτύπωσή τους. Στόχος του Ollie Taylor είναι να δείξει στους συμμετέχοντες πώς μπορούν να δημιουργήσουν θαυμάσιες νυχτερινές εικόνες, ακόμη και με τον ελάχιστο απαραίτητο εξοπλισμό. Ραντεβού λοιπόν στα πιο σκοτεινά μέρη της Κύπρου μας, εκεί όπου ο ουρανός λάμπει!

Τι θα μάθεις

Κατά τη διάρκεια του νυχτερινού πρακτικού εργαστηρίου οι συμμετέχοντες θα μάθουν να προγραμματίζουν τις νυχτερινές φωτογραφικές τους εξορμήσεις με γνώμονα την επιλογή κατάλληλης τοποθεσίας, εποχής και ώρας. Φωτογραφική σύνθεση, χειροκίνητη εστίαση, χρόνοι έκθεσης, αποτύπωση του Γαλαξία και φωτογράφηση Star Trails (ίχνη αστέρων), πανοραμική φωτογραφία και γενική αστροφωτογραφία σε πλαίσιο τοπίου, είναι τα βασικά θέματα που θα καλύπτονται με απλό και κατανοητό τρόπο. Θα συζητηθούν επίσης χρήσιμα εργαλεία όπως εφαρμογές στο κινητό.

Πώς και Πότε

Συγκεκριμένα, το εργαστήρι αστροφωτογραφίας θα πραγματοποιηθεί σε δύο ομάδες, σε δύο διαφορετικές νύχτες. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επιλέξουν να συμμετέχουν στο πρακτικό εργαστήρι είτε στις 29, είτε στις 30 Απριλίου. Το εργαστήρι απευθύνεται σε ερασιτέχνες και επαγγελματίες φωτογράφους που επιθυμούν να αναπτύξουν τις ικανότητές τους στην αστροφωτογραφία, ακόμη κι αν η γνώση τους περιορίζεται σε στάδιο αρχάριου, αφού ο Taylor θα προσφέρει ατομική καθοδήγηση στον κάθε συμμετέχοντα. Και οι δύο ομάδες θα συναντηθούν στο Κέντρο Φωτογραφίας 6x6 το απόγευμα της 1ης Μαΐου για το θεωρητικό μέρος, που περιλαμβάνει ζωντανή επεξεργασία φωτογραφιών σε Lightroom και Photoshop και συμβουλές για την αστροφωτογραφία.

Πως θα Συμμετάσχεις

Η συμμετοχή κοστίζει €135, και περιλαμβάνει την νυχτερινή φωτογράφηση, το θεωρητικό μάθημα, μετακίνηση, και ΦΠΑ.
Για εγγραφές επικοινωνείτε με το Κέντρο Φωτογραφίας 6x6 στο info@cyprus6x6.com ή τηλεφωνήστε στο +35725354810.
Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων σε κάθε ομάδα είναι τα δέκα άτομα.
Ελάχιστος απαραίτητος εξοπλισμός: ψηφιακή φωτογραφική μηχανή DSLR, ευρυγώνιος φακός (μεταξύ 10 - 28mm), τρίποδο και φανάρι.

Λίγα λόγια για τον Φωτογράφο
Ο Οllie Taylor ασχολείται επαγγελματικά με την αστροφωτογραφία τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια. Έχει ταξιδέψει και στο παρελθόν στην Κύπρο, όπου αποτύπωσε φωτογραφικά τ'αστέρια και το σύμπαν σε μερικές από τις πιο ενδιαφέρουσες τοποθεσίες του νησιού μας, όπως τον ναό του Απόλλωνα Υλάτη και την εκκλησία Τιμίου Σταυρού στην Ανώγυρα. Φωτογραφίες του έχουν δημοσιευθεί σε εκατοντάδες ιστοσελίδες και έντυπα, ενώ εκπροσωπείται από γνωστά φωτογραφικά πρακτορεία. Εκτός από την προσωπική του φωτογραφική δράση, o Ollie παραδίδει σεμινάρια αστροφωτογραφίας στο Ηνωμένο Βασίλειο και στο νησί της Σαντορίνης.