Η φωτογραφική διαδικασία ως συν-κινητικό βίωμα

φωτογραφία ενός κουρέα εν ώρα εργασίας
· Παρουσιάσεις Φωτογράφων · Αθήνα // Δημοσίευση: 28 Απρ 2017

ο Χάρης Κακαρούχας καλεσμένος στο Cinemarian

To Σάββατο 6 Μαϊου 2017 στις 20:15 θα έχουμε το γνωστό και βραβευμένο φωτογράφο Χάρη Κακαρούχα μαζί μας στο Cinemarian.

Καλεσμένος της Φωτογραφικής Ομάδας ΔΙΑΦΡΑΓΜΑ 26 θα παρουσιάσει δείγματα δουλειάς του και θα συζητήσει με τον κόσμο για την πορεία του, τις εμπειρίες του και γενικότερα για τη φωτογραφία.

Παρακαλούμε να είστε στο χώρο ως τις 20:00 για να εξασφαλίσετε θέση.


Ο Χάρης Κακαρούχας γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε χαρτογραφία στην Πολυτεχνική σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου, Οπτική εντύπωση και θεωρία χρώματος στο University of Glasgow (M.Sc) και έκανε την διδακτορική του διατριβή στη φωτογραφία στο University of Derby (τίτλος της διατριβής ‘Προσωπογραφία: Εικονίζοντας τον Εαυτό’).

Σπούδασε διάφορους τρόπους θεραπείας μέσω της τέχνης στο Voicing Institute Puna Multiversity, καθώς και πρακτικές σύγχρονης σωματικής ψυχοθεραπείας στο Diamond logos και Transessence foundation.

Φωτογραφική του δουλειά έχει δημοσιευτεί σε διάφορα περιοδικά στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Το 1997 εκδίδεται το φωτογραφικό του λεύκωμα με τίτλο «Στα μονοπάτια του χρόνου» από τις εκδόσεις Φωτοχώρος. Το 2003 βραβεύεται με το «Βραβείο των Ευρωπαίων εκδοτών» και η δουλειά του εκδίδεται σε λεύκωμα με τίτλο «Μετέωρος χρόνος: Ένα πορτραίτο της Κούβας» ταυτόχρονα από τους Dewi Lewis Publishing UK, Peliti Associati Italy, Edition Braus Germany, Actes Sud France, Αpeiron Publication Greece και Lunwerg Editiones Spain. Το λεύκωμα βραβεύεται το 2004 με το βραβείο “Μήλος” για το καλλιτεχνικό βιβλίο της χρονιάς στην Ελλάδα. Την ίδια χρονιά λαμβάνει το Schweppes Photographic Portrait Prize ως επιλαχών.

Το 2013 είναι ο καλλιτεχνικός διευθυντής του πρώτου Eco-Art Festival στην Αθήνα το οποίο οργανώθηκε από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης. Έχει πραγματοποιήσει πλήθος φωτογραφικών εκθέσεων ομαδικών και ατομικών ανά το κόσμο. Παραδίδει φωτογραφικά βιωματικά σεμινάρια με γενικό τίτλο “Insight Photography”. Φωτογραφική δουλειά του βρίσκεται σε Μουσεία και ιδιωτικές συλλογές.


Η ομάδα Διάφραγμα 26 είναι μία φωτογραφική ομάδα με έδρα την Αθήνα.

Αποτελείται από επαγγελματίες κι ερασιτέχνες φωτογράφους κι έχει ως συντονιστή της τον δάσκαλο φωτογραφίας Ανδρέα Κατσικούδη. Στεγάζεται στο Cinemarian.

Διοργανώνει εκθέσεις, παρουσιάσεις φωτογράφων, φωτο-εξορμήσεις, ομιλίες και προβολές ταινιών για τη φωτογραφία. Διοργανώνει επίσης στην Αθήνα το PHOTO SUNDAY και κάθε χρόνο ένα φεστιβάλ με συμμετοχή καλλιτεχνών από όλα τα είδη τέχνης.