Μέρες Φωτογραφίας στην Πάτρα

φωτογραφία μίας αφίσας του φεστιβάλ και στο background ένα παιδί που τρέχει
· Διάφορα · Φεστιβάλ · Πάτρα // Δημοσίευση: 09 Μάιος 2017

επιτυχής διοργάνωση του φωτομαραθώνιου Πάτρας 2017

Το Πρόγραμμα εκδηλώσεων του φεστιβάλ «Μέρες Φωτογραφίας» συνεχίζεται και την Κυριακή 07 Μαΐου 2017, στην Πλατεία Γεωργίου έγινε με μεγάλη επιτυχία ο έκτος Φωτομαραθώνιος της Πάτρας που για πρώτη φορά εκτός από ψηφιακές μηχανές έγινε και με μηχανές με instant φιλμ.

Πάνω απο 200 φίλες και φίλοι της φωτογραφίας απο διάφορες πόλεις της Ελλάδας, μαζεύτηκαν στην πλατεία Γεωργίου το πρωί και μετά από την καθιερωμένη ομαδική φωτογραφία μπροστά στο Δημοτικό Θέατρο, πήραν τα θέματα από τα χέρια των διοργανωτών και ξεχύθηκαν στην πόλη για φωτογράφηση.

Ο Φωτομαραθώνιος Πάτρας, είναι ένας φωτογραφικός διαγωνισμός με ένα στόχο. Μέσα σε 8 ώρες πρέπει να παραχθούν 8 φωτογραφίες πάνω σε 8 θέματα που θα δοθούν από τους διοργανωτές. Οι Φωτομαραθώνιοι είναι πολύ διαδεδομένοι στην Ευρώπη, με ετήσια γεγονότα να διοργανώνονται στην Δανία, τη Γερμανία, την Ολλανδία, την Τσεχία, την Γαλλία και τη Ρωσία, αλλά και με σημαντικά παγκόσμια γεγονότα όπως στο Βανκούβερ, το Κειπ Ταουν ή το Τορόντο. Στην Ελλάδα φωτομαραθώνιοι έχουν διοργανωθεί στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, ενώ για πρώτη φορά το 2012 διοργανώθηκε και στην Πάτρα από την Φωτογραφική Λέσχη Πάτρας «Ηδύφως».

Ο φωτομαραθώνιος όμως εκτός των άλλων είναι μια ευκαιρία για διασκέδαση. Μια ευκαιρία να ξεχάσει κανείς τα προβλήματα του και να αφεθεί στα χέρια της τέχνης της φωτογραφίας. Τέλος είναι μια ευκαιρία που δίνεται κυρίους στους νέους να αγαπήσουν την φωτογραφία και όλη την φιλοσοφία αυτής της τέχνης. Αξίζει να αναφερθεί ότι φέτος ένα από τα 8 θέματα του Φωτομαραθωνίου θα είναι κοινό με τους φωτομαραθωνίους άλλων πόλεων και οι καλύτερες φωτογραφίες στο θέμα αυτό θα συμμετέχουν σε έκθεση που θα παρουσιαστεί σε όλες τις συμμετέχουσες πόλεις.

Οι συμμετέχοντες στον Φωτομαραθώνιο Πάτρας 2017, μπορούν να διεκδικήσουν ένα από τα μεγάλα Δώρα του διαγωνισμού που είναι μια ψηφιακή dSLR φωτογραφική μηχανή Nikon D3300 με φακό 18 - 55/3,5 - 5.6, μια instant μηχανή Fujifilm mini 8, τρίποδο, custom made μονόποδο, φωτογραφικά λευκώματα και δωρεάν εκτυπώσεις σε μεγάλο μέγεθος. Οι νικήτες θα βραβευθούν στην πανηγυρική λήξη του φεστιβάλ που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 28 Μαΐου.

H Φωτογραφική Λέσχη Πάτρας «Ηδύφως» και τα μέλη της θα ήθελαν να ευχαριστήσουν όλους όσους συμμετείχαν σε αυτή τη γιορτή της φωτογραφίας και ιδιαίτερα όλους αυτούς που ήρθαν απο άλλες πόλεις της Ελλάδας.

 

Οι εκδηλώσεις του φετινού φεστιβάλ είναι:

Τετάρτη 10 Μαΐου 2017, 20:00 / Αγορά Αργύρη / Διάρκεια έκθεσης: 10 - 27 Μαΐου
Εγκαίνια έκθεσης των μελών της Φωτογραφική Λέσχη Πάτρας «Ηδύφως», με τίτλο «Κοίτα με»

Παρασκευή 12 Μαΐου 2017, 19:00 / Αγορά Αργύρη
Παρουσίαση με θέμα «Εμμονές» από τον φωτογράφο Πέτρο Κοτζαμπάση

Δευτέρα 15 Μαΐου 2017, 19:00 / Αγορά Αργύρη
Παρουσίαση φωτογραφικού έργου του Κωνσταντίνου Ιγνατιάδη

Τετάρτη 17 Μαΐου 2017, 19:00 / Αγορά Αργύρη
Παρουσίαση φωτογραφικού έργου του Βαγγέλη Γιωτόπουλου με θέμα «Η φωτογραφία ως μονόδρομος στη ζωή μου»

Παρασκευή 19 Μαΐου 2017, 19:30 / Παλαιά Δημοτικά Λουτρά / Διάρκεια έκθεσης: 19 Μαΐου – 2 Ιουνίου
Εγκαίνια έκθεσης των μελών της Φωτογραφικής Λέσχης Λάρισας με τίτλο «Στάχυα από το χωράφι μας»

Παρασκευή 26 Μαΐου 2017, 19:00 / Δημοτική Πινακοθήκη
Παρουσίαση του Κώστα Μπαλάφα από την Γεωργία Ιμσιρίδου, υπεύθυνη του Φωτογραφικού Αρχείου του Μουσείου Μπενάκη

Κυριακή 28 Μαΐου 2017, 20:00 / Αίθριο Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου
Τελετή λήξης Φεστιβάλ, Απονομές και έκθεση φωτογραφιών του Φωτομαραθώνιου Πάτρας 2017