Πορτραίτο - Τοπίο - Ρεπορτάζ

Αφίσα έκθεσης
· Εκθέσεις · Αθήνα · Βριλήσσια // Δημοσίευση: 17 Μάιος 2017

έτησια έκθεση του Φωτογραφικού Εργαστηρίου του δήμου Βριλησσίων

Για μία ακόμη χρονιά, τα τμήματα προχωρημένων, αρχαρίων και εφήβων του Φωτογραφικού Εργαστηρίου του Δήμου Βριλησσίων, διοργανώνουν την ετήσια ομαδική έκθεση φωτογραφίας με θέμα «Πορτραίτο 3ης ηλικίας - Τοπίο - Ρεπορτάζ» από την Παρασκεύη 26 έως και την Κυριακή 28 Μαΐου 2017, στο Πνευματικό Κέντρο του δήμου Βριλησσίων.

Με αγάπη και δημιουργική αγωνία, πορτραίτα συνανθρώπων μας που ανήκουν στη λεγόμενη «τρίτη ηλικία», τοπία και στιγμές καθημερινότητας, αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης και αφορμές αποτύπωσης για το φωτογραφικό φακό.

Εγκαίνια έκθεσης: Παρασκευή 26 Μαΐου 2017, ώρα 20:00

Υπό την αιγίδα του Δήμου Βριλησσίων

 

Συμμετέχουν:

ΑΣΣΙΟΥΡΑ ΕΛΕΝΗ, ΒΑΙΤΣΑ ΚΑΤΕΡΙΝΑ, ΒΑΡΕΛΗ ΚΑΙΤΗ, ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ, ΒΕΡΡΟΙΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, ΒΡΑΚΑΤΣΕΛΗ ΕΛΕΝΑ, ΓΑΛΑΝΗΣ ΣΑΚΗΣ, ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗΣ, ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗΣ, ΓΚΛΑΒΑ ΔΟΞΑ, ΓΚΟΤΣΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ, ΓΚΟΥΒΕΛΟΣ ΛΥΚΟΥΡΓΟΣ, ΔΕΤΣΗ ΕΛΙΣΑΒΕΤ, ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ, ΚΑΡΑΠΑΝΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ, ΚΟΚΚΑ ΕΦΗ, ΚΟΧΕΙΛΑ ΑΡΤΕΜΙΣ, ΚΡΕΜΜΥΔΑΣ ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑΣ, ΛΟΓΟΘΕΤΗ ΤΖΕΝΙΑ, ΛΥΡΙΤΖΗ ΒΙΝΙΑ, ΜΑΓΙΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ, ΜΑΪΚΟΥΣΗΣ ΘΑΝΑΣΗΣ, ΜΑΝΤΖΙΟΥ ΝΑΤΑΣΑ, ΜΑΡΚΕΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ, ΜΑΣΤΟΡΗ ΑΝΝΑ, ΜΙΧΑΛΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ, ΜΟΥΛΑΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ, ΜΟΥΡΑΝΟΥ ΛΟΥΙΖΑ, ΜΟΥΣΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ, ΜΟΥΣΛΗΣ ΠΑΥΛΟΣ, ΜΠΟΝΟΥ ΕΡΓΙΝΑ, ΜΠΟΥΜΠΑΚΗ ΣΟΦΙΑ, ΝΑΥΠΛΙΩΤΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, ΝΙΚΟΛΑΤΟΥ ΑΡΧΟΝΤΟΥΛΑ, ΝΤΙΡΙΝΤΗΣ ΜΑΡΙΟΣ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΦΩΤΗΣ, ΠΑΠΠΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, ΠΕΤΑΛΑ ΛΙΑ, ΠΙΖΑΤΟΥ ΧΑΡΑ, ΠΟΛΙΤΗ ΜΑΡΙΝΑ, ΠΟΛΙΤΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ, ΠΟΥΛΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ, ΡΑΔΙΩΤΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ, ΡΑΠΤΑΚΗ ΑΡΙΕΤΑ, ΣΑΡΔΕΛΗ ΘΕΟΔΩΡΑ, ΣΚΛΕΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ, ΣΟΥΡΑΛΗ ΕΛΕΝΗ, ΣΥΡΙΓΟΥ ΑΝΘΗ, ΤΑΓΑΡΟΥΛΙΑ ΣΤΕΛΛΑ, ΤΑΞΙΔΟΥ ΜΑΡΘΑ, ΤΖΑΤΖΑΝΗ ΜΑΡΙΛΕΝΝΑ, ΤΖΙΡΑΡΚΑ ΣΟΦΙΑ, ΤΖΟΥΓΑΝΑΚΗ ΜΑΧΗ, ΤΣΟΛΚΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ, ΦΥΚΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ, ΧΑΡΙΣΗ ΛΕΛΑ, ΧΑΤΖΗΙΟΡΔΑΝΟΓΛΟΥ ΕΛΕΝΗ.


Το Φωτογραφικό Εργαστήρι του δήμου Βριλησσίων λειτουργεί από το 2000, στα πλαίσια των Καλλιτεχνικών εργαστηρίων του Πολιτιστικού & Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου Βριλησσίων, σε τμήματα αρχαρίων και προχωρημένων. Η υπεύθυνη του εργαστηρίου, Τούλα Μπράτη-Κόκκαλη, διδάσκει την τέχνη και τεχνική της φωτογραφίας στις διάφορες μορφές της: Φωτογραφία δρόμου/ρεπορτάζ, τοπίο, ασπρόμαυρη, γυμνό, πορτρέτο, μακροφωτογραφία, αρχιτεκτονική, αρχαιολογική, κ.λ.π.

Στο τμήμα των προχωρημένων η ύλη προσαρμόζεται κάθε χρόνο στις ανάγκες και στη σύνθεση της ομάδας, μια και συμμετέχουν και παρακολουθούν μέλη ακόμη και 10 χρόνια ενώ γίνεται προσπάθεια δημιουργίας φωτοϊστορίας και πορτοφόλιο, με την καθοδήγηση της υπεύθυνης. Άλλωστε η φωτογραφία είναι ένας τρόπος επικοινωνίας. Ο καθένας μας επιζητεί να επικοινωνήσει κάτι, να πει μια ιστορία, να κάνει μια δήλωση, να τεκμηριώσει, να θυμίσει κάτι…

Σε όλα τα τμήματα παρουσιάζονται ειδικές θεματικές, το έργο γνωστών αλλά και εξειδικευμένων φωτογράφων, γίνονται φωτογραφίσεις Studio, με τον φωτογραφικό εξοπλισμό του εργαστηρίου, συμμετοχές σε εκθέσεις ενώ οργανώνονται φωτογραφικές εξορμήσεις στην Αττική και την υπόλοιπη Ελλάδα.

Στο κλείσιμο της χρονιάς μία 3ήμερη Έκθεση Φωτογραφίας, με θέμα Τοπίο-Ρεπορτάζ για εφήβους και αρχάριους και διαφορετική θεματική κάθε χρόνο για τους προχωρημένους, προσφέρεται και ανοίγεται στο κοινό που απολαμβάνει τη Φωτογραφία και την Τέχνη.

Φιλοδoξία των μελών του εργαστηρίου είναι να αποκτήσουμε τον δικό μας χώρο όπου θα υπάρχει μόνιμος σεμιναριακός και φωτογραφικός εξοπλισμός, studio, βιβλιοθήκη, μουσείο φωτογραφίας και σκοτεινός θάλαμος για τους λάτρεις της αναλογικής φωτογραφίας και των ειδικών τεχνικών εκτυπώσεων.

Γιατί η Τέχνη σε μαθαίνει να σκέφτεσαι με διαφορετικούς τρόπους, έξω από τα συνηθισμένα.