Η fplus & το fmag συμμετέχουν στο Φεστιβάλ Πηνειού

flyer εκδήλωσης
· Μαθήματα - Σεμινάρια · Φεστιβάλ · Λάρισα // Δημοσίευση: 18 Ιουν 2017

για τρίτη συνεχόμενη χρονιά με διάφορες δράσεις και με δωρεάν συμμετοχή για το κοινό

Η Φωτογραφική ομάδα fplus και το διαδικτυακό φωτογραφικό περιοδικό fmag συμμετέχουν για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στο Φεστιβάλ Πηνειού με διάφορες δράσεις.

Το Φεστιβάλ Πηνειού πραγματοποιείται στη κοίτη του Πηνειού σε απόσταση μόλις 300 μέτρων από την Κεντρική Πλατεία της Λάρισας και διοργανώνεται από την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών Δήμου Λαρισαίων στην Κοίτη του Πηνειού.

Η διάρκειά του είναι τέσσερις ημέρες, από την Τετάρτη 21 (Ευρωπαϊκή Γιορτή Μουσικής) έως το Σάββατο 24 Ιουνίου 2017. Να σημειωθεί ότι η είσοδος σε όλα τα δρώμενα είναι ελεύθερη στο κοινό.

Όσον αφορά στον χαρακτήρα του, είναι διαδραστικός. Η ενεργή συμμετοχή των πολιτών στα δρώμενα, συνιστά το βασικότερο χαρακτηριστικό του. Όχι περιφερόμενοι επισκέπτες, απλοί θεατές, αλλά συνεργοί. Η ιδέα συνίσταται στην πραγματοποίηση δρώμενων εκτός σκηνών – περιπτέρων, κατά μήκος της κοίτης, με συγκεκριμένο πλαίσιο, θέμα και αποτέλεσμα, στα οποία συμμετέχουν ενεργά οι πολίτες. Με αυτό τον τρόπο εκφράζονται δημιουργικά, ανακαλύπτουν βιωματικά όλες τις τέχνες, διασκεδάζουν ουσιαστικά, νιώθουν το Φεστιβάλ δική τους υπόθεση.

Το φεστιβάλ περιλαμβάνει:
• Μουσική: Δύο μουσικές σκηνές στήνονται στην κοίτη όπου φιλοξενούνται δεκάδες καλλιτέχνες-συγκροτήματα πανελλαδικής αλλά και διεθνούς εμβέλειας
• Χορός: Μία χορευτική σκηνή-πίστα όπου συγκροτήματα παίζουν live μουσική διαφόρων ειδών και χορεύουν οι επισκέπτες
• Εικαστικά: Δρώμενα-performances, εργαστήρια για παιδιά και ενήλικες, βιωματικά εργαστήρια, εργαστήρια δημιουργικής έκφρασης, κατασκευές με ανακυκλώσιμα φυσικά υλικά, μοντελισμός κ.ά.
• Θέατρο: Θεατρικό παιχνίδι, διαδραστικά παραμύθια, κουκλοθέατρο κ.ά.
• Φωτογραφία: Ανοιχτά μαθήματα φωτογραφίας, διαγωνισμός φωτογραφίας, λειτουργία σκοτεινού θαλάμου, κ.ά.
• Επιστήμες: Λειτουργία Φορητού Ψηφιακού Πλανηταρίου, διαδραστικά πειράματα φυσικής, κατασκευές γεωμετρίας, DIY 3D Printer κ.ά.
• Αθλητισμός: Ψυχαγωγικά-αθλητικά παιχνίδια, επιτραπέζια αντισφαίριση, aerial flow, yoga, zumba, ποδηλατικά δρώμενα, παγκράτιο, taekwondo, beach volley και soccer κ.ά.
Διάφορες δράσεις, happenings και εκπλήξεις

Πρόγραμμα φωτογραφικών δράσεων της fplus και του fmag:
Κοίτη του Πηνειού (δίπλα από την σκάλα της κεντρικής γέφυρας)
Η συμμετοχή σε όλες τις δράσεις είναι δωρεάν για το κοινό.

ΤΕΤΑΡΤΗ 21 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017
18:30-22:00 Camera Obscura Installation*

ΠΕΜΠΤΗ 22 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017
18:30-22:00 Camera Obscura Installation*
18:30-20:00 Ανοιχτό σεμινάριο φωτογραφίας για παιδιά και εφήβους. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να φωτογραφήσουν με μία μηχανή pinhole και εκτυπώσουν με χημικά στον σκοτεινό θάλαμο αμέσως μετά τις φωτογραφίες τους.
Επιμέλεια: Κωνσταντίνος Γουργιώτης, Ανδρέας Κατσάκος

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017
18:30-22:00 Camera Obscura Installation*
18:30-22:00 Ανοιχτό σεμινάριο φωτογραφίας για παιδιά και εφήβους.
Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να φωτογραφήσουν με μία μηχανή pinhole και εκτυπώσουν με χημικά στον σκοτεινό θάλαμο αμέσως μετά τις φωτογραφίες τους.
Επιμέλεια: Κωνσταντίνος Γουργιώτης, Ανδρέας Κατσάκος

ΣΑΒΒΑΤΟ 24 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017
18:30-22:00 Camera Obscura Installation
18:30-22:00 Ανοιχτό σεμινάριο φωτογραφίας για παιδιά και εφήβους.
Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να φωτογραφήσουν με μία μηχανή pinhole και εκτυπώσουν με χημικά στον σκοτεινό θάλαμο αμέσως μετά τις φωτογραφίες τους.
Επιμέλεια: Κωνσταντίνος Γουργιώτης, Ανδρέας Κατσάκος

ΤΕΤΑΡΤΗ 21 – ΣΑΒΒΑΤΟ 24 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017
Διαγωνισμός Φωτογραφίας με θέμα «Μουσική»

Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να φωτογραφίσουν στο χώρο που διεξάγεται το φεστιβάλ από την Τετάρτη 21 έως και το Σάββατο 24 Ιουνίου 2017, και να στείλουν μία φωτογραφία στο email: fmag.magazine@gmail.com έως την Κυριακή 25 Ιουνίου 2017 στις 23:59
Η καλύτερη συμμετοχή θα κερδίσει μία δωρεάν συνδρομή στα σεμινάρια φωτογραφίας του fmag.
Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού θα ανακοινωθούν την Τετάρτη 28 Ιουνίου στο διαδικτυακό φωτογραφικό περιοδικό fmag (http://fmag.gr).
Η κριτική επιτροπή θα ανακοινωθεί με την λήξη του διαγωνισμού

* Camera Obscura (από τα λατινικά Camera = Δωμάτιο ή Θάλαμος και Obscura = Σκοτεινό).
Σκοτεινός θάλαμος είναι ένα σκοτεινό δωμάτιο ή ένα κουτί όπου στην μία του πλευρά υπάρχει μία πολύ μικρή οπή. Οι ακτίνες του ηλίου που διέρχονται μέσω της οπής σχηματίζουν στην απέναντι επιφάνεια ένα είδωλο της εξωτερικής εικόνας αντεστραμμένης αλλά με διατήρηση του χρώματος και της προοπτικής.

Αναλυτικά όλο το Πρόγραμμα Φεστιβάλ Πηνειού 2017
http://www.festivalpineiou.gr/program/