Ατομική έκθεση φωτογραφίας του SPAP Photography

Ασπρόμαυρη φωτογραφία γυναικείας σιλουέτας που χορεύει κρατώντας ένα πέπλο
· Εκθέσεις · Ελούντα Κρήτης // Δημοσίευση: 19 Ιουλ 2017

από την γκαλερί Kapopoulos Fine Arts στην Ελούντα της Κρήτης

Η γκαλερί Kapopoulos Fine Arts παρουσιάζει με μεγάλη χαρά την Παρασκευή 28 Ιουλίου, 20:00 στην Ελούντα Mare στην Κρήτη την ατομική έκθεση φωτογραφίας του SPAP Photography (Σπύρος Παπαδάτος).

Μέσα στα χρόνια καριέρας του, ο καλλιτέχνης με το σπουδαίο του ταλέντο, κατάφερε να αποδώσει και να εκθειάσει τη γυναικεία μορφή με πρωτοφανή δυναμισμό. Πάντα αληθινή και πάντα παραδομένη στην ιδέα πίσω από το φευγαλέο στιγμιότυπο που ο καλλιτέχνης επιλέγει να παγιδέψει στο χρόνο.

Η γυναικεία μορφή ήταν πάντα μια πηγή γοητείας για τους περισσότερους καλλιτέχνες. Για τον Σπύρο Παπαδάτο, η προσέγγιση της γυναικείας μορφής είναι φυσική και αθώα, αλλά ταυτόχρονα αποτελεί πρόκληση να σπάσει τα ταμπού και τα στερεότυπα.Με την στροφή της φωτογραφικής του μηχανής στη γυναίκα, ο καλλιτέχνης αγκαλιάζει το γυναικείο σώμα ως ζωτικό μέσο για την αφήγηση, εκφράζοντας ταυτότητα και αντανακλώντας την ατομική και συλλογική εμπειρία.

Ανάμεσα στα έργα της έκθεσης βρίσκονται και έργα που έχουν λάβει διάφορες διακρίσεις σε παγκόσμιους διαγωνισμούς όπως για παράδειγμα το “Lonely Dancer” το οποίο έχει πάρει διάκριση στον διεθνή διαγωνισμό: “26th Trierenberg Super Circuit 2017”- The World's Largest Photo Art Contest.

Η πρώτη παρουσίαση της έκθεσης του SPAP Photography “A WomantoLove II” έγινε στο πολιτιστικό κέντρο Μπενετάτος του Δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού τον Μάιο-Ιούλιο του 2016 – 4η ατομική έκθεση-, και λόγω της μεγάλης επιτυχίας της ξεκίνησε περιοδεία και παρουσιάστηκε τον Μάρτιο του 2017 στην Δημοτική Πινακοθήκη του Ηρακλείου Κρήτης. Πρόσφατα ταξίδεψε στο εξωτερικό σε μια από τις κορυφαίες πολιτιστικές Ευρωπαϊκές πόλεις και παρουσιάστηκε στην Βαρκελώνη της Ισπανίας.


O SPAP Photography (φωτογράφος Σπύρος Παπαδάτος) γεννήθηκε στην Αθήνα το 1975. Ολοκλήρωσε τις μαθητικές σπουδές του στην «Πρότυπο Σχολή Αναβρύτων», και στη συνέχεια σπούδασε οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Πειραιά και μεταπτυχιακά στο Warwick στην Αγγλία & το Indiana University στην Αμερική με υποτροφία, όπου συμμετείχε στο Entertainment Academy.

Από μικρός αγαπούσε την φωτογραφία και με κάθε ευκαιρία απαθανάτιζε ενδιαφέρουσες εικόνες που εγκλώβιζαν την ματιά του. Στην συνέχεια παρακολούθησε μαθήματα φωτογραφίας με δασκάλα την Τούλα Μπράτη-Κόκκαλη που τον οδήγησαν στην βαθύτερη ενασχόληση με την φωτογραφία.

Έργα του έχουν διακριθεί σε διαγωνισμούς φωτογραφίας στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς, μεταξύ αυτών σε διαγωνισμούς από το περιοδικό Φωτογράφος (Group «Καθημερινής») το 2011 και στον διεθνή διαγωνισμό “WithLovetoWomen” - International Salon-circuit of Art Photography για συνεχόμενες χρονιές από το 2013 ως και σήμερα. Πιο πρόσφατη διάκριση του το 2015 ο έπαινος HM FIAP από την διεθνή Ένωση Καλλιτεχνών Φωτογράφων με έδρα στην Γαλλία (Honorary Mention from Federation Internationale De L´ArtPhotographique).

Έχει συμμετοχή σε αρκετές ομαδικές εκθέσεις και από το 2016 είναι μέλος της Ελληνικής Φωτογραφικής Εταιρίας-ΕΦΕ.