Εργαστήρι Φωτογραφικής Έκφρασης 2017-’18

flyer σεμιναρίου
· Μαθήματα - Σεμινάρια · Αγρίνιο // Δημοσίευση: 04 Σεπ 2017

από τον Οκτώβριο στο Αγρίνιο

Τα μαθήματα, διαρκείας 8 μηνών, απευθύνονται σε όλους όσους θέλουν να έρθουν σε επαφή με την φωτογραφία ως ένα προσωπικό τρόπο έκφρασης. Θα δοθεί ιδιαίτερη σημασία στην ιδιοσυγκρασία του κάθε συμμετέχοντα ώστε να μπορέσει να υιοθετήσει πρακτικές που θα τον οδηγήσουν στη δημιουργία προσωπικού φωτογραφικού έργου.

Περιεχόμενο: Γνωριμία με το φωτογραφικό μέσο τα είδη και οι λειτουργίες τους, τεχνικές πληροφορίες, ιστορίας της φωτογραφίας και στοιχεία ιστορίας της τέχνης, αισθητική της εικόνας, φωτογραφική σύνθεση του κάδρου, προγράμματα επεξεργασίας, παρουσίαση μεγάλων φωτογράφων. Ιδιαίτερη σημασία θα δοθεί στο να οργανωθούν συναντήσεις με καταξιωμένους Έλληνες φωτογράφους που θα παρουσιάσουν το έργο τους και θα εισηγηθούν συγκεκριμένες θεματικές, κυρίως όμως, πολύ πρακτική εξάσκηση των συμμετεχόντων. Ωστόσο, το πρόγραμμα θα είναι ανοικτό και διαμορφώσιμο ανάλογα με τις επιθυμίες και τις ανάγκες των συμμετεχόντων.

Ημερομηνίες: Κάθε Τετάρτη 6-8 το απόγευμα από 4 Οκτωβρίου 2017 έως 30 Μαϊου 2018. Τις 3 τελευταίες Τετάρτες του Σεπτεμβρίου, (13, 20 & 27) 6-8 το απόγευμα, θα γίνουν δωρεάν συναντήσεις γνωριμίας με όσους επιθυμούν να γνωρίσουν από κοντά την δομή των μαθημάτων και να θέσουν διευκρινιστικά ερωτήματα. Το ωράριο μπορεί να τροποποιηθεί αν αυτό εξυπηρετεί την πλειονότητα των συμμετεχόντων. Ένα Σαββατοκύριακο κάθε μήνα θα γίνεται συνάντηση για φωτογράφιση σε εσωτερικό η εξωτερικό χώρο, τα αποτελέσματα της οποίας θα μπορούν να συζητούνται και κατ' ιδίαν εκτός ωραρίου μαθημάτων.

Συμμετοχή: Ανώτατος αριθμός συμμετεχόντων: 10 άτομα από 18 ετών και άνω. Σε περίπτωση εκδήλωσης ενδιαφέροντος περισσότερων ατόμων, θα δημιουργηθούν και άλλες ομάδες σε διαφορετικές ημέρες (εκτός Δευτέρας και Κυριακής).

Eξοπλισμός: Οποιαδήποτε ψηφιακή φωτογραφική μηχανή. Χρήσιμο για τα μαθήματα (όχι απαραίτητο) είναι και ένα laptop, ενώ θεωρείται δεδομένη η ύπαρξη ηλεκτρονικού υπολογιστή.

Διοργάνωση - Εισηγητής: Λεωνίδας Φραγκούλης - αρχιτέκτων, φωτογράφος.